Gyereknek milyen tabletet vegyünk?

Figyelt kérdés

9 éves, és azt hiszem, nem lehet nagyon tovább húzni a dolgot. Nem lehet vele megtenni, hogy szinte "már csak neki nincs az osztályból". Telefon vagy tablet a kívánság. Mivel előbbibe kártyát még úgysem kapna, tök fölöslegesnek gondolom.

Szóval olyan kellene, amin azért elfutnak a normálisabb játékok (jajj, azt sem tudom, mivel játszik ez a korosztály, mivel ő csak géphez van felügyelet mellett odaengedve, ott meg vagy Heroes III-at nyom velem, vagy pedig lényegesen komolyabbakat az apjával), de azért egy vagyont sem szeretnék rááldozni.

Szóval ár-érték arányban melyik készülék lehet a legjobb?

És mondjuk az is érdekelne, ha pénz nem számítana, egy ekkora gyereknek milyen gépet vennétek? (van zsebpénze, kipótolja, ha kell)

2019. okt. 2. 10:24
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
75%

9 évesemnek van egy komolyabb számítógépe, karácsonyra kapta 450 ezer volt. Nem voltam oda az ötletért de a gyerekek már online világban is élnek.

Minden barátjának van laptopja, konzolja, gépe így ők ott is együtt játszanak nem csak mikor találkoznak. Pont múlt hétvégén ott alvós bulin volt de másnap már együtt minecraftoztak és mikrofonon beszéltek egymással.

Kreatív, rengeteget legózó, barkácsoló gyerekről van szó aki imád olvasni is. Bringázik, most épp gesztenye alkotásokat csinál minden nap, bogarászik stb. Van rendes élete is. A helyedben vennék a gyereknek egy 30-40 ezres telefont, ha kell tudná bárhová vinni magával is. Tablet meg csak játékra való. Telefonnal tud fotózni is. Volt egy korszakja a fiamnak mikor lego képeket csinált.

2019. okt. 2. 11:32
 2/17 A kérdező kommentje:

és mondjuk 40ezerért milyen telefont vennél, amivel lehet rendesen játszani is (elsősorban ezt szeretné)?

ugyanaért a pénzért mennyivel kapok jobb telefont, mint tabletet?

2019. okt. 2. 11:38
 3/17 anonim ***** válasza:
61%

Na, ezért tart itt a birka nép, mert a másiknak is van, juj, és ha nekem nincs, akkor ki leszek közösítve.

Inkább legyen neki egy asztali számítógépe, nem a legjobb, de egy alap, oszt kész.

Ez nem a helyes gyereknevelési módszer, hogy akkor beállunk a sorba.

Egy 9 éves gyereknek nem tabletet és okostelefont kell venni ajándékba.

Emberekkel foglalkozom, és beszéltem jó néhány pedagógussal és azt mondták, hogy egy kb 30 fős osztálynak majdnem a háromnegyede problémás: pszichológushoz járnak, figyelemzavarosak, agresszívabbak mint a romák..stb. És ez egy normális általános iskola, nem kisegítő iskola.

A gyerekek agresszív játékokkal játszanak, a szülők nem figyelnek rájuk, káros sugárzások érik már nagyon pici koruktól kezdve.

2019. okt. 2. 11:48
 4/17 A kérdező kommentje:

"Inkább legyen neki egy asztali számítógépe, nem a legjobb, de egy alap, oszt kész."

amivel pc-n játszana, az nem fut el egy "alap, nem a legjobb" gépen. Az alap gépek nem alkalmasak játékra.

2019. okt. 2. 11:53
 5/17 anonim ***** válasza:
23%

Egy 9 gyereknek egyébként se a számítógépen kéne, hogy játszon, hanem kint a szabadban a játszótéren a társaival és a szüleivel együtt. Vagy biciklizne, vagy otthon autózna, vagy olvasna..stb.

Majd ha idősebb lesz, akkor kapjon csak komolyabb gépet. Nem kell számítógép zombit csinálni a gyerekből, aki játékfüggő is egyben.

2019. okt. 2. 13:37
 6/17 anonim ***** válasza:
30%
*jav: 9 éves gyerek
2019. okt. 2. 13:38
 7/17 A kérdező kommentje:
Nem tanácsra van szükségem a gyerek szabadidejének kitöltésére. Ha ez lenne, akkor a gyrekenevelés kategóriában kérdeztem volna.
2019. okt. 2. 13:43
 8/17 anonim ***** válasza:

A Lenovo-nak, talán másoknak is, van olyan tabletje, amin be lehet állítani, hogy pl. mit tölthet le, vagy játszhat a gyerek. Más szempont lehet még a kijelző mérete, felbontása, típusa (pl. IPS, PLS, vagy csak TN), a proci (SoC) teljesítménye (vannak benchmark-eredmények, összehasonlítások, tesztek), az akkumulátor üzemideje, van-e gyorstöltés... Itt van pl. ez a Samsung Galaxy Tab A 2019, ami támogatja a nyomásérzékeny érintőtollat is, bár az nem az 1000 Ft-os kategória.

[link]

2019. okt. 2. 14:24
 9/17 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Bocs, ez legalább 60e Ft.
2019. okt. 2. 14:25
 10/17 A kérdező kommentje:

Köszi a konkrétumokat.

A gyereknek még saját mail-je sincsen, vagyis megelőzendő a későbbi problémákat én csináltam neki már egyet, amin van szülői felügyelet, így korlátozza a letölthewtőséget.

Mondjuk még nem próbáltuk, csak a napokban készült el, de amíg nincs hol használni, addig csak talonban van.

60 ezer... tudom, hogy ez nem egy csúcsgép ára, de kisgyereknek játszani... :o ezt még emésztenem kell, hogy akár ennyibe is fájhat.

2019. okt. 2. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!