Samsung ue40ju6550 Hang és háttérvilágítás van de kép nincs mi a baja?
Vagy elcsesztél valamit, vagy a törött kijelző zárlata kárt okozott a T-con panelban is.
Azzal együtt kellett volna cserélni.
Vannak olyan LCD-hibák is, ami nem törést jelent, hanem az LCD belső zárlata miatt nincs kép, vagy a ragasztott T-con panelon van hibás alkatrész. Utóbbi lehet javítható, az LCD nyilván nem.
Itt az LCD szélénél látható hosszú panelról beszélek, ami a ragasztott, filmszerű kábelekkel egyben van a kijelzővel.
Azért nem írom, hogy COF (chip on film), mert chip azokon nincs általában. Esetleg a kijelző oldalánál lehet még COF is.
Vagy lehet túlzás, hogy "általában", inkább is-is.
A töröttel láttad a képet, de attól még nem árt a másik T-con panellel is kipróbálni, csak a biztonság kedvéért, ha nem is kecsegtet nagy reménnyel.
Nem egy Samsunggal találkoztam, ami LCD-zárlatos lett.
A dolog érdekessége, hogy a zárlatos ág kiiktatására vannak trükkök, mint például a szalagkábel csatlakozójának celluxos kiszigetelése.
Próbáltam én is, noha a kép megjelent, de nem volt tökéletes. Nyilván nem is úgy tervezik, hogy felesleges erek lennének, csak néha bejön állítólag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!