Xiaomi vagy iphone?

Figyelt kérdés
Eddig egy iphone 6s-t használtam (kb. 2 évig) de tönkrement. Elviekben meg tudják csinálni, ki kell cserélni az alaplapot, de így nincsen használható telefonom. Gondolkoztam rajta, hogy veszek egy újat és ez a 100-130 a lélektani határ. Több ismerősömnek is van xiaomija és nagyon szeretik. Engem talán a mi 9 SE és a mi 8 Lite fogott meg, nekem jobbnak tűnnek, mint az ebben az árkategóriában elérhető iphoneok... viszont ezek ugye androidos telefonok, ami mondjuk kevésbé tetszik. Ti melyiket választanátok?
2019. jún. 14. 14:32
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
73%

Ízlés kérdése. Nekem pl. sokáig volt android, régebbi verzió, utana az iphone 6s egyböl kézre állt felhasználóként.

A cégnél meg kaptam egy új androaidos telefont (Samsung A8), de valami nagyon ratyi a kezelése. Más meg pont fordítva van.

Nekem azzal is az idegeimre megy az android, hogy állandoan zizeg, berreg, frissít, üzeneteket kapok updateokról.

A ios meg egyszerüen békén hagy, néha van oprendszer frissítés, meg tudom magma frissíteni a többit ha akarom.

2019. jún. 14. 14:39
 2/14 A kérdező kommentje:
Hát igen... ami még nekem negatívum, hogy csomó androidos telefon tele van pakolva "letörölhetetlen" alkalmazásokkal, amiket kb. soha nem használok pl. játékok.
2019. jún. 14. 14:43
 3/14 anonim válasza:
87%

Én mindenképp a Xiaomira voksolnék. Nekem már 2 éve van egy MI 5-ösöm és azt kell mondanom, maximálisan meg vagyok vele elégedve. Ez alatt a 2 év alatt egyszer sem kellett szervizelni, és bár egyszer-kétszer leejtettem és kicsit megrepedt a képernyőre ragasztott védőüveg, ezen kívül kutya baja.

Az iPhone-t annyira nem ismerem, sem pedig magát az iOS rendszert (bár olvastam róla egy-két negatívumot). Az Android viszont nekem teljesen megfelel.

Nagyon jó és megbízható kis telefonok, minőségi alkatrészektől összerakva. És ráadásul egy iPhonehoz képest szinte "aprópénzért" hozzá lehet jutni.

(Egy Samsungnál vagy egy iPhonennál elsősorban a márkáért fizetsz, a Xioaminál viszont a minőségért.)

2019. jún. 14. 14:48
 4/14 anonim válasza:

# 2

Erre a válaszra én csak annyit mondanék: ez a "letörölhetetlen" dolog nem igaz. Nekem csak olyan alkalmazások vannak a telómon, amik nekem kellenek, ezenkívül rendszerkarbantartó és app tiltó alkalmazás.

(Mondjuk a 4 GB RAM amúgy is jól bírja.)

Egyébként van rá mód, hogy bele lehessen nyúlni a teló oprendszerébe ha arról van szó, de nekem eddig nem volt rá szükségem, mert minden jól működik (amit azért jelképesen "lekopogok").

2019. jún. 14. 14:55
 5/14 anonim válasza:
39%

2008-2015-ig brutál iPhone őrült voltam. Utána meg csak androt veszek. Miért ?

Mert rengeteg nagyon jó teló van ma már a piacon, ok nem itthon, de van.

Ezek közül legalább 15-20 van, ami felhasználóként simán veri az iPhone-t már manapság és max 60e Ftba kerül.

2019. jún. 14. 14:58
 6/14 Gugu Gabor ***** válasza:
56%
ár érték arányban biztos hogy xiaomi, a iphone egy jó telefon de irtózatofsan túl van árazva
2019. jún. 14. 16:03
 7/14 anonim ***** válasza:
56%
Iphone
2019. jún. 14. 16:34
 8/14 anonim ***** válasza:
48%

Ha az iPhone rendszere bejött eddig, akkor a Xiaomi-val sem lesz különösebb problémád, úgy ahogy sok helyen hajaz a dizájn.

Ha belefér a keretedbe, én mindenképp őt venném a 9 SE helyett:

[link]

-sokkal nagyobb akku

-minimálisan jobb kamera

-teljes kijelző

-erősebb rendszerchip

-újabb generációs kijelző-alatti ujjlenyomat-olvasó

2019. jún. 14. 16:59
 9/14 anonim válasza:

Még egy pár szó, ami mondjuk eléggé összetett :

Én ma már nem adok 60e ft-nál többet telefonért. Azért nem, mert :

1. fél-egy év alatt százszor jobbak fejlettebbek jönnek ki. Vagyis amit ma megvennék mondjuk 100-150e - ért, az fél-egy év mulva egy ft-ot sem ér.

2. A sok túlárazott márkanévvel kizárólag egy dolgot kell megfizetni, az atomjó kamerákat. Ez csak abban az esetben szükséges, ha az emberfia a médiából él és számit azt atommegapixelek száma.

3. A max 60e Ft-osok is mindent tudnak, amit egy telónak tudnia kell, FHD kijelző, sok RAM, sok ROM, gyorsaság, stb stb.

Én kb 2-3 havonta veszek 1-2 újat, próbálkozom, de soha nem itthon szogáltatónál, hanem kintről. mondjuk ha átlagot nézek, akkor 10-ből talán 1 az, ami nem jön be.

Mostani legújabb az Elephone U és az Oukitel K9. Az egyik 48e a másik 55e. És akkor lehet vesézni procit, meg mindent, de a lányeg, hogy amikor a kezembe veszem és használom, milyen élményt ad összességében, ennyi.

Nekem ez a fontos.

És még két szempont, amire nem sokan gondolnak :

1. Ha egy telefon nehéz, (nagyobb akku), azt biztosan nem dobod el véletlenül, mert az ember olyan, (tudatalattiban), hogy a nehéz valamit jobban szoritja a kezében.

2. Ha egy 150e Ft-os telóval történik valami baj, akármi, akkor azt sajnálja az ember és bosszankodik, garancia, szerviz stb stb. egy 30-40e-st meg simán "eldobod" nem agyalva. Nem beszélve arról, hogy ezekhez a kijelző is (nem csak az üveg) kb 5-7e ft komplett.

2019. jún. 15. 04:53
 10/14 anonim ***** válasza:
30%

Én nem veszek iphonet mert drága. A xiaomi meg könnyebben törik.

Hát lehet választani. Pocphone F1 em van nekem a sebesség volt a fontos pár netes videó szerint gyorsabb mint a legújabb iPhone.

Működik ? Igen.

Reklám nincs rajta felesleges programok se.

2019. jún. 15. 07:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!