Okostelefonok 2010 nem voltak annyira elterjedtek? Neked volt?
#3.
Ezt honnan veszed?
"1990. október 15. Elindul Magyarországon (egyben Közép-Európában) az első kereskedelmi mobiltelefon-szolgáltatás. A Westel 450 kezdetben három bázisállomással és egy digitális központtal szolgáltat. A cég ekkor egyetlen budapesti értékesítési pontot működtet csak, ez azonban hatalmas forgalmat bonyolít. Az érdeklődés óriási, három héttel az indulás után már tizenötezren használják a szolgáltatást úgy, hogy 75 ezer forint belépési díjat kell fizetni a szerződéskötéskor, a havi díj pedig több mint hatezer forint. Mindehhez hozzájön a készülékek szintén rendkívül magas, százezer forintot is elérő fogyasztói ára."
#5!
Olvasd el a kérdést, és próbáld meg értelmezni! Okostelefonokról van szó!
#2, #5 Az okostelefon és a mobil nem ugyanaz. Nagyon nem ugyanaz.
Android nincs csak 2008 szeptembere óta, Iphone 2007 óta, Symbian is csak 2008 óta ami még félig meddig tekinthető volt okostelefonnak. (Samsung Galaxy S is csak 2010 óta van)
Nem nekem akkor még bőven "buta telefonom" volt. Sőt szerintem a kapható telefonok nagy többsége az volt.
A legelső olyan okostelefon, aminek reklámjára az emberek felkapták a fejüket, az a Windows Mobile rendszerű Samsung i900 Omnia volt, amit 2008 Júniusban dobtak piacra, de azon kívül még csak a sima érintőkijelzős mobilok voltak a menők, nyomógombos helyett a technológia új trendje!
2 évvel később, 2010 első felében jelent meg az igazán nagy durranás, az első Androidosok csúcsa, a legelső generációs Samsung Galaxy S (i9000). Akkoriban még nem létezett neki riválisa, egyértelműen ez volt a legszuperebb és legdrágább okostelefon, mindenki ilyet akart, 2011-ben 140 ezer Ft körül volt kártyafüggetlenül! És persze voltak az olcsóbb fajták is, Galaxy 3, Gio, Ace, és SL.
Illetve a Samsung és SonyEricsson Androidos telefonjain kívül még pár másik gyártó (például a Nokia) Symbian rendszerű okostelói voltak forgalomban, a mai kínálatnak csak töredéke! Akkoriban az okostelefonok még nagyon gyerekcipőben jártak, nekem akkor még csak sima érintősöm se volt, csak egy nyomógombos Nokia 6234. Én csak 2015-ben vettem a legelső okostelefonom (Huawei Ascend P7), ami azóta is tökéletesen működik, de természetesen többéves elavultsága miatt régen megérett a cserére, nemsokára készülök újat venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!