Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Milyen forrasztó pákát javasol...

Milyen forrasztó pákát javasoltok a javításhoz?

Figyelt kérdés
Sziasztok, 7 colos Lenovo tablet töltő csati levált a helyéről. Van itthon egy azt hiszem JLT--02 állomás, de nincs hozzá olyan fej, ami ezt a nagyon vékony kis érintkezőket biztosan tudnám forrasztani. Belehet-e szerezni ilyen nagyon vékony hegyet valahol, vagy tudtok esetleg preciziósabb forasztó pákát a célra?

2019. febr. 6. 22:51
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Igaz ilyen SMD cuccot még nem forrasztottam, de nem ez lesz az első azért. Eddig töbnyire laptopokkal foglalkoztam ott volt már jó néhány sikeres projekt. USB táp csatlakozókat cseréltem.

A forsztó állomás ami most van amúgy ez:

[link]

Igaz már nem kapható szerintem, elég régi, de eddig jól szuperált. Pákahegyet hozzá a HQ elektroniká-nál vettem, de ott nem találtam olyant ami ilyen tű vékony és hosszúkás. Ami van az simán csak kúpossan hegyes.

Befektetés szempontjából ha jól működik a forrólevegős akkor mindenképp megéri,mert nem csak ez az egy javítás lesz. Ha sikeres lesz akkor, tovább is lépnék.

Azért, hogy nehogy más alkatrész sérüljön vagy le fújjam, jó megoldásnak túnik egy a Youtubeon is látott megoldás. Ott az ember egy fém lappal letakarta a környező alkatrészeket és ezt a lemezt ragasztó szalaggal rőgzítette a forrasztás idejére.

Véleményeteket szívesen látnám a módszerrel kapcsolatban.

A levegős pákával kapcsolatban köszönöm a tanácsot megfogadom. A második lesz amit megvásárolok.

2019. febr. 7. 21:30
 12/13 Ypszilon1980 ***** válasza:

Szerintem ez a páka sem rossz, amúgysem az a lényeg, hogy minél vékonyabb legyen a hegye, ide az pont nem jó szerintem, az érintkezőket úgysem egyesével szokták kiforrasztani, nem is tudnád.

A lemezes takarás sem rossz amúgy, bár az is felmelegszik és alatta a nyák nem tudom mit visel el, illetve az alkatrészek, én inkább a hőálló szalaggal próbálkoznék, nekem is ilyen van, azzal dolgozok, mondjuk én ebay-en vettem.

2019. febr. 7. 22:00
 13/13 anonim ***** válasza:

Igen igen, a hőlég ide nem jó mert közel vannak hozzá az smd ellenállások stb.

Szabályozható páka, vagy egy igen kis teljesítményű 20/30w-os páka kell tűhegyesre reszelt heggyel.

Én úgy csináltam anyám kiszakadt mobilteló töltő csatiját hogy lecsippentettem a részeket a panelról (a körömcsipeszével), majd óvatosan nagyító alatt leolvaszottam ami rajta maradt és megtisztítottam a panelt és vékonyan bekentem forrasztózsírral majd beónoztam előre. Az új micro usb csatit pedig betettem a helyére és csak rámelegítettem a részeket. Kivéve a keret 4db lábait mert ezekre plusz ráónoztam mert megint kiszakadt volna anyám kezében. Utána azon gondolkodtam hogy smd ónnal könnyebb lett volna mert azt csak felkentem volna tubusból és melegítés után már kész is van.

2019. febr. 21. 02:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!