S9+, Note 9, Mate 20Pro vagy OnePlus 6T?
Mindegyik nagyon jó telefon, de azért van köztük "kisebb" árkülönbség.
Mi fontos neked egy telefonnál (kamera,hardver szoftver, tárhely, bővíthetőség)?
(A 2. válaszoló vagyok!)
Kamera: nekem az egyik fő szempontom volt a telefonvásárlás előtt, hogy egy olyan készüléket kapjak készhez, amivel kiváló minőségű fotókat lehessen készíteni, évek múlva is. Nos a Mate 20 Pro személyében én ezt úgy gondolom, hogy megkaptam. Alapból a 40 MP-es fő kamerával is elképesztő élességű és részletességű fotókat lehet készíteni, de amit én legalább ennyire szeretek, az a 20 MP-es széles látószögű lencse. Szerintem zseninális, hogy ezt belerakták a telefonba. Egyszerűen annyi dolog ráfér így egy fotóra, hogy néha el sem lehet hinni. Ráadásul a 20 MP miatt ennek a minőségével sincs gond.
Aztán ott van az Este mód, aminek megint roppant mód örülök. Igaz, kb. 5 mp-ig teljesen mozdulatlanná kell válnod, mikor a képet készíted (és a telefon nem nagyon díjazza azt sem, ha valaki közbe belép a képbe), de utána viszont olyan megvilágítású képet kapsz vissza, hogy az megint csak elképesztő. Ezzel megint csak gyönyörű képeket lehet készíteni. (Van egy haverom, megkért, hogy fotózzam le a BMW-jét úgy, hogy már tök sötét volt. Nem hitte el, hogy azt a képet akkor csináltam. :D )
Végezetül, ami még nekem a Mate 20 Pro fotózásában nagyon tetszik, az a mesterséges intelligencia! Én nem tartom magam egy profi fotósnak, a telefonnak viszont van egy Pro módja, amivel a rekeszértékeken keresztül mindenféle egyéb speciális beállítás elvégezhető.
A mesterséges intelligenciával viszont nem kell tökölnöm! Egyszerűen csak ráfókuszálók a célpontra és a telefon máris kiírja, hogy szerinte mi az, amit látok és úgy hangolja a beállításokat, hogy nekem csak a kép készítésére kell böknöm és egy, mobilos szemszögből tökéletes minőségű fotót ad vissza.
Nyilván a rendszer, mivel mesterséges intelligencia alapú, gyakran produkál vicces dolgokat (a fekete-fehér macskára pl. pandát ír vagy a tyúkólra történelmi épületet :D ), de pl. fotóztam már le úgy egy kutyát, hogy kikapcsoltam a mesterséges intelligenciát, majd úgy is, hogy bekapcsoltam és egyértelműen az utóbbi során készült képet tartottam szebbnek.
Amiben viszont a Mate 20 Pro kamerája sajnos gyenge, az a videózás! Nincs 4K 60 FPS és bár 4K 30 FPS-nél van képstabilizátor, azért az sem az igazi.
Én őszinte legyek, 100 esetből talán 1-szer, ha videózásra használom a Mate 20 Pro kameráit (akkor is FullHD felbontásban, nekem az az elkövetkező 3-5 évben bőven elég), egyébként szinte csak és kizárólag fotózásra kell. Így ha te is sokat fotózol és ehhez keresel egy jó telefont, akkor ezek közül a mobilok közül én mindenképpen a Mate 20 Pro-t ajánlanám, már csak a széles látószögű lencse és az Este mód miatt.
Szoftver és a kezelhetőség: alapból a legfrissebb Android-dal jelent meg a készülék és folyamatosan érkeznek rá a biztonsági frissítések is, de emellett utólagosan igyekeznek ilyen-olyan egyéb újításokat is szoftveresen eszközölni a készüléken.
Példának okáért a kamera a legutóbbi frissítéssel megkapta a szuper makró módot (kb. 2 cm távolságból lehet nagyon éles és kiváló minőségű fotókat készíteni a telefonnal) és sokan nem tudják, de a telefon megjelenésekor, a 3D-s arcfelismerő kezdetben csak álló helyzetben ismert fel, a frissítésekkel viszont már képes a telefon fektetett állapotban is feloldani. (Amit javítsanak ki, ha rosszul tudom, de szerintem az iPhone X(S/R) modellek sem tudnak.)
De a képernyő alá épített ujjlenyomatolvasó is egyre jobb, gyorsabb és pontosabb a megjelenése óta, a frissítéseknek köszönhetően!
A nagyon erős hardver miatt a rendszer használata gyors, fluid, akadásmentes. Nem tagadom, az elmúlt közel 3 hónap alatt eddig kétszer tudtam megfagyasztani a telefont és mind a kétszer úgy jött elő, hogy elment a router wifi-je és ezzel a telefon úgy látszik, nem tudott mit kezdeni. De egy újraindítás (meg a router megcsapkodása :) ) és már ment is minden tökéletesen.
A GPS-sze is dual, AGPS / Glonass / BeiDou / Galileo támogatással, amivel nagyon-nagyon pontos nyomkövetést tud a készülék.
Bocsánat, most nézem, az a zárójelben lévő 2. válaszoló valójában a 3. válaszoló akart lenni! :D :D
(Szóval én vagyok a 3. válaszoló, a 6. válaszoló és a mostani válaszoló is! :) )
Köszönöm mindenkinek a segítséget, ment a zöld kéz.
A OnePlus már az első telefonja óta vonzott engem de mindig került valami más telefon ami elcsavarta a fejemet.
Most is így lett. A Mate 20 Pro mellett tettem le végül a voksom és nagyon de nagyon de nagyon megvagyok elégedve vele valami hihetetlent alkotak.
Milyen tokot ajánlanál rá mert közbe két bal kezes tudok lenni 😁.
Használd egészséggel! ;)
Tokkal kapcsolatban: én azt csinálom, hogy van egy PS Vitához vásárolt tokom, ami már 7 éven át sikeresen megvédte a gépet, így azt fogtam be. Kicsit fura megoldás, de nekem a szilikon tokok vagy a hivatalos tokok nem tetszettek, szerintem egy kisebb eséstől sem védik meg a telefont.
Valami ilyesmit használok:
Valamint egy fóliát tetess rá! Én a Media Markt-ban kapható ClearPlex fóliát javaslom. Nem olcsó, de cserébe prémium termék:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!