Csak szerintem sokkal jobbak az Apple telefonjai az Androidos telefonoknal?
Csak szerinted.
Android operációs rendszerrel többen is gyártanak telefonokat, ezek között akadnak, amelyek sokkal jobbak az Apple által gyártott készülékeknél. Ár/érték arányban meg pláne...
Szóval összegezzük.
iPhone:
- az akksi 2 év után kuka
- 100 ezer forint egy új ház
- ne frissítsd, mert a frissítések elrontják, de ha meg nem frissíted, akkor jönnek a kompatibilitás i problémák
A top Androidos gyártók telefonjai:
- megfelelő használat mellett az akksi korlátlan ideig bírja
- kétszer erősebb hardverrel legalabb ugyanannyi, de sok esetben még több is az üzemidő
- egy házat kijelzővel megveszel max 50-ért
- frissíthetsz amennyit akarsz, hogy naprakész legyen a telefon és ez nem jár romlással
Ráadásul:
- sokkal jobb az eszközök közötti kompatibilitás
- sokkal jobb a terméktámogatás
- sokkal jobb ár/érték arány
- nem kell $1-t fizetni még azért is, hogy fingj egyet
- személyreszabhatóság
Szóval nem igazán tudom, hogy miről is beszélünk.
Ha te jobban szereted az iPhone-t, azzal semmi gond nincs, hisz "ki ek a pap...". De az, hogy az iPhone nagy összességében jobb lenne, az objektíven téves. Van 1-2 dolog, amiben jobb az iPhone (kamera, illetve a jobb hardverkihasználás), de ha összeadogatjuk a pro és kontrákat, akkor a top Androidos telefonok toronymagasan elverik az iPhone-t.
"pl egy iphone 7 lehet akar 7-8 evig is kiszolgalna, "
Egy kis fogalomzavar.
Semelyik gyártó nem készül arra, hogy mi lesz 7- év múlva.Nézd meg a 7-8 évvel ezelőtti mobilokat, meg az akkori szoftver verziókat.
Az, hogy már vannak az elődökhöz mérten szinte erőmű kapacitású csúcskészülékek, az is relatív.
Mert az elsö iphone is az volt a korabeli társaihoz nézve.
Sőt, az első mobilom idején én is azt gondoltam hogy ez a legjobb:
Ma vennél ilyet?
Lehet hogy 10 év múlva ugynígy fogunk mosolyogni az iphone 7-re is.
Nekem van ios és android telefon is.
Annyira nem tudom eldönteni melyik lenne a jobb.
Van pl. egy s7-es, meg van egy iphone 6.
most valamiért az iphone 6-ot használom.
Ugyanez elmondható az androidos tellókról is. Ráadásul ugyanazok a cégek rakják össze az Iphonet is, és ugyanazok a cégek készítik az alkatrészeket is (több kevesebb kivétellel) mint a többi telefon márkánál.
Telefon amit használok Marshmallowval volt kiadva, jelenleg egy pités Custom rom van rajta, ami gördülékenyebb és hibamentesebb is mint a gyári rendszer. Ennél hosszabb rendszertámogatás azért az Applen sincsen.
Amúgy visszatérve a kérdésre ezt nem értettem soha.
Én ami telefon nekem van, ios vagy android, amire lehet lefrissítem.
És soha nem tapasztaltam hogy lassabb lenne.
Pl. s7-es: rajta van az android 8, villámygyors.
iphone 6: rajta van az ios 12, semmi gond.
Ezt ki mondja hogy lassabb lesz??
Nem akarom még egyszer leírni, így belinkelem a válaszomat, amit egy másik, ehhez hasonló kérdésben már leírtam. Az 5-ös válasz az enyém:
https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__mobilt..
A mostani kérdéshez pedig annyi kiegészítést tennék a link mellé, hogy: én nem használnék semmilyen olyan eszközt, ami internetre van kötve, hogy nem a lehető legfrissebb verzió van rajta. Inkább legyen lassan, de biztonságosabb..
Igent már én is sokszor hallottam, hogy főleg az iPhone-oknál terjedt el ez a hír, hogy állítólag az Apple direkt belassítja a régebbi kiadások rendszerét az új iOS-ezel. De egyrészt érdemes lenne megnézni, hogy pl. egy új iPhone XS mennyivel erősebb, mint egy 5 éves iPhone 5S vagy egy iPhone SE. Valamint, hogy a 12-es iOS és az iPhone 5S-el debütált iOS között is mekkora különbségek vannak. Nemcsak teljesítménybeli, hanem funkcióbeli különbségek is.
Ha egy ilyen készülék 5 éven át kap frissítést, ráadásul egy olyan rendszert, aminek a legújabb modelleken is futnia kell, nyilván feltételezhető, hogy ezért kell némi kompromisszumot kötni, hogy cserébe egy fél évtizedes készüléket is ugyanolyan biztonsággal használj meg ma is, mint a legújabbat.
Androidon kicsit más a helyzet. Amíg ott érkezni fognak a gyártótól a frissítések, addig ugyanaz van, mint az iPhone-nál. Utána pedig akinek érdekében áll, feltehet rá egy custom ROM-ot és azzal továbbra is naprakészen tarthatja a készülékét, biztonsági szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!