Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Csak szerintem sokkal jobbak...

Csak szerintem sokkal jobbak az Apple telefonjai az Androidos telefonoknal?

Figyelt kérdés
Szerintem ha megveszel egy uj iphone-t, es nem frissited le, akkor jopar evig ki fog szolgalni. Max akkumulatort kell majd benne cserelni, ami egy iphone 7-hez csak 10 ezer forint. Igaz, a kepernyo es a hatlap eleg draga, kb 100 ezer a ketto. De ha vigyazol ra, es nem torod be, akkor sokaig lesz egy gyors es jo telefonod. Szerintem pont ezert is rontjak el a frissitesekkel, hogy valami arra osztonozze az embereket, hogy vegyek meg a legujabbat, mert ha nem vennek meg, pl egy iphone 7 lehet akar 7-8 evig is kiszolgalna, ami azert hagyjuk meg eleg jo hasznalati ido egy telefonhoz kepest. Nektek van regi iphone-otok ami meg mindig mukodik?

2018. dec. 29. 03:04
1 2
 1/18 Alex Fly ***** válasza:
94%

Csak szerinted.

Android operációs rendszerrel többen is gyártanak telefonokat, ezek között akadnak, amelyek sokkal jobbak az Apple által gyártott készülékeknél. Ár/érték arányban meg pláne...

2018. dec. 29. 05:16
 2/18 anonim ***** válasza:
58%

Szóval összegezzük.

iPhone:

- az akksi 2 év után kuka

- 100 ezer forint egy új ház

- ne frissítsd, mert a frissítések elrontják, de ha meg nem frissíted, akkor jönnek a kompatibilitás i problémák

A top Androidos gyártók telefonjai:

- megfelelő használat mellett az akksi korlátlan ideig bírja

- kétszer erősebb hardverrel legalabb ugyanannyi, de sok esetben még több is az üzemidő

- egy házat kijelzővel megveszel max 50-ért

- frissíthetsz amennyit akarsz, hogy naprakész legyen a telefon és ez nem jár romlással

Ráadásul:

- sokkal jobb az eszközök közötti kompatibilitás

- sokkal jobb a terméktámogatás

- sokkal jobb ár/érték arány

- nem kell $1-t fizetni még azért is, hogy fingj egyet

- személyreszabhatóság

Szóval nem igazán tudom, hogy miről is beszélünk.

Ha te jobban szereted az iPhone-t, azzal semmi gond nincs, hisz "ki ek a pap...". De az, hogy az iPhone nagy összességében jobb lenne, az objektíven téves. Van 1-2 dolog, amiben jobb az iPhone (kamera, illetve a jobb hardverkihasználás), de ha összeadogatjuk a pro és kontrákat, akkor a top Androidos telefonok toronymagasan elverik az iPhone-t.

2018. dec. 29. 06:47
 3/18 anonim ***** válasza:
83%

"pl egy iphone 7 lehet akar 7-8 evig is kiszolgalna, "

Egy kis fogalomzavar.

Semelyik gyártó nem készül arra, hogy mi lesz 7- év múlva.Nézd meg a 7-8 évvel ezelőtti mobilokat, meg az akkori szoftver verziókat.

Az, hogy már vannak az elődökhöz mérten szinte erőmű kapacitású csúcskészülékek, az is relatív.

Mert az elsö iphone is az volt a korabeli társaihoz nézve.

Sőt, az első mobilom idején én is azt gondoltam hogy ez a legjobb:

[link]

Ma vennél ilyet?

Lehet hogy 10 év múlva ugynígy fogunk mosolyogni az iphone 7-re is.

2018. dec. 29. 07:50
 4/18 anonim ***** válasza:
66%
Ez a kerdes miert fontos? Nekem tokmindegy melyik van...
2018. dec. 29. 07:55
 5/18 anonim ***** válasza:

Nekem van ios és android telefon is.

Annyira nem tudom eldönteni melyik lenne a jobb.

Van pl. egy s7-es, meg van egy iphone 6.

most valamiért az iphone 6-ot használom.

2018. dec. 29. 08:26
 6/18 anonim ***** válasza:
73%

Ugyanez elmondható az androidos tellókról is. Ráadásul ugyanazok a cégek rakják össze az Iphonet is, és ugyanazok a cégek készítik az alkatrészeket is (több kevesebb kivétellel) mint a többi telefon márkánál.

Telefon amit használok Marshmallowval volt kiadva, jelenleg egy pités Custom rom van rajta, ami gördülékenyebb és hibamentesebb is mint a gyári rendszer. Ennél hosszabb rendszertámogatás azért az Applen sincsen.

2018. dec. 29. 08:37
 7/18 anonim ***** válasza:
az apple már elismerte és meg is baxták érte amiért a frissítésekkel direkt rontja a telefon hatékonyságát
2018. dec. 29. 09:06
 8/18 anonim ***** válasza:

Amúgy visszatérve a kérdésre ezt nem értettem soha.

Én ami telefon nekem van, ios vagy android, amire lehet lefrissítem.

És soha nem tapasztaltam hogy lassabb lenne.

Pl. s7-es: rajta van az android 8, villámygyors.

iphone 6: rajta van az ios 12, semmi gond.

Ezt ki mondja hogy lassabb lesz??

2018. dec. 29. 09:16
 9/18 anonim válasza:
66%
Nekem az android tokeletesen megfelel. Nem megy ra minden penzem megis tud mindent ami kell. Soha nem fogok iphone venni.
2018. dec. 29. 10:33
 10/18 anonim ***** válasza:
55%

Nem akarom még egyszer leírni, így belinkelem a válaszomat, amit egy másik, ehhez hasonló kérdésben már leírtam. Az 5-ös válasz az enyém:

https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__mobilt..

A mostani kérdéshez pedig annyi kiegészítést tennék a link mellé, hogy: én nem használnék semmilyen olyan eszközt, ami internetre van kötve, hogy nem a lehető legfrissebb verzió van rajta. Inkább legyen lassan, de biztonságosabb..

Igent már én is sokszor hallottam, hogy főleg az iPhone-oknál terjedt el ez a hír, hogy állítólag az Apple direkt belassítja a régebbi kiadások rendszerét az új iOS-ezel. De egyrészt érdemes lenne megnézni, hogy pl. egy új iPhone XS mennyivel erősebb, mint egy 5 éves iPhone 5S vagy egy iPhone SE. Valamint, hogy a 12-es iOS és az iPhone 5S-el debütált iOS között is mekkora különbségek vannak. Nemcsak teljesítménybeli, hanem funkcióbeli különbségek is.

Ha egy ilyen készülék 5 éven át kap frissítést, ráadásul egy olyan rendszert, aminek a legújabb modelleken is futnia kell, nyilván feltételezhető, hogy ezért kell némi kompromisszumot kötni, hogy cserébe egy fél évtizedes készüléket is ugyanolyan biztonsággal használj meg ma is, mint a legújabbat.

Androidon kicsit más a helyzet. Amíg ott érkezni fognak a gyártótól a frissítések, addig ugyanaz van, mint az iPhone-nál. Utána pedig akinek érdekében áll, feltehet rá egy custom ROM-ot és azzal továbbra is naprakészen tarthatja a készülékét, biztonsági szempontból.

2018. dec. 29. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!