Miért nem képes sok középkorú ember rendesen megtanulni az okostelefon használatát?
"38 vagyok, 3 éve van okostelefonom (tehát viszonylag későn lett). Senki nem mutatta meg, mit hogyan kell csinálni, magamtól jöttem rá a dolgokra, ami meg nem ment, megnéztem neten. Ennyi... Tesóm meg a párja 40-50 közöttiek, én csinálok meg/állítok be mindent mindkettejük telefonján, annyira nem értenek hozzá, pedig legalább ugyanannyi ideje használják, mint én. "
Elsősorban a hasonló emberek miatt írtam ki a kérdést, mint a tesód és a párja. (nem akarom most megsérteni őket, nem azért hoztam fel példának őket) Az akaszt ki hogy kis túlzással élve majdnem a teljes rokonság azt hiszi, hogy én valami 0-24 helpdeskes vagyok rengeteg szabadidővel. Megtelik a telefon memóriája, rádugják a számítógépre, nem tudják hogy kell usb töltés módról átállítani hogy lássa a számítógép a telefon tárhelyét, nem tudják a fényerőt állítani, vírusos lett a telefon (bedőltek egy kamu reklámnak és azt hiszik tényleg vírusos)
Azt kellett volna hazudnom mindenkinek hogy nem értek a saját okostelefonomhoz sem mert most levakarni se bírom magamról őket. Megsérteni nem akarom őket, mert rendesek hozzám mindig, de legszívesebben megmondanám hogy ha ennyire nem megy nekik akkor tanulják meg használni vagy váltsanak vissza nyomógombos mobilra.
Szerintem meg ők is megtudják tanulni ha akarják.
De ne azt hidd hogy a fiatalok közül mindegyik ért hozzá.
Sőt azok a fiatalok akik ájfont vetetnek a szülőkkel , azok pont nem értenek hozzá. Csak hát aza menő, lehet vele menőzni, meg facézni. Azért mert egész nap csak nyomogatják, az egyáltalán nem azt jelenti hogy értenek hozzá.
Önigazolást keresel?
Király vagy!
"Megtelik a telefon memóriája, rádugják a számítógépre, nem tudják hogy kell usb töltés módról átállítani hogy lássa a számítógép a telefon tárhelyét, nem tudják a fényerőt állítani, vírusos lett a telefon (bedőltek egy kamu reklámnak és azt hiszik tényleg vírusos)"
Mintha hasonló kérdéseket olvasni lehet ebben a kategóriában bőven. Általában nem középkorúak teszik fel.
Sőt..Élvonalban van olyan kérdés, hogy " hogyan tegyek képeket a telefonomról a gépre?"
"Miért nem tudok letölteni semmit, mert kiírja, nincs hely?"
Sorolhatnám bőven az okostelefonhoz nem értő kérdéseket, amik jellemzően nem középkorúaktól íródnak.
mert hülyeségnek találják, és nem látják át.
anyám pl meg akart osztani egy bejegyzést egy fb csoportban, és oda hívott, hogy nem működik. böködte a Küldés a csoprtnak szöveget. Mondtam. hogy nyomjon a MEGOSZTÁS-ra.
erre ő: de én nem akarom megosztani, hanem a csoportnak akarok írni.
nem tudják mi mire jó, és nem is akarják megtanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!