Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért nem képes sok középkorú...

Miért nem képes sok középkorú ember rendesen megtanulni az okostelefon használatát?

Figyelt kérdés
Az nem kifogás hogy az ő idejükben nem voltak okostelefonok. Akik most lassan 30 évesek lesznek, azok 20 éves korukban találkoztak először okostelefonnal és senki se tanította meg őket arra, hogyan kell okostelefont kezelni. Megtanulták maguktól.
2018. dec. 22. 15:00
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
38 vagyok, 3 éve van okostelefonom (tehát viszonylag későn lett). Senki nem mutatta meg, mit hogyan kell csinálni, magamtól jöttem rá a dolgokra, ami meg nem ment, megnéztem neten. Ennyi... Tesóm meg a párja 40-50 közöttiek, én csinálok meg/állítok be mindent mindkettejük telefonján, annyira nem értenek hozzá, pedig legalább ugyanannyi ideje használják, mint én. Van, akit jobban érdekel, van, akit nem! Nekem több időm van ilyenekre, meg van némi informatikai előképzettségem (nem sok, lehetne több), így talán picit könnyebb. Én is használtam pl. 10 éves korom körül PRIMO meg COMMODORE 64 számítógépeket, amikről szerintem a fiatalabb korosztály nagy része nem is hallott. Szóval azért akadnak kivételek... Amúgy meg sok előnye van az okostelefonoknak, de bevallom, amikor a család összes okostelefon-tulajdonosa zargat, hogy ezt meg ezt csináljam meg a telefonján, legszívesebben azon nyomban elmennék a MM-be venni egy NOKIA 3310-et mindenkinek, mert kezd elfogyni a türelmem :)
2018. dec. 22. 18:24
 12/21 anonim ***** válasza:
81%
Kérdés, mit jelent, hogy "rendesen megtanulni az okostelefon használatát"? 45 éves vagyok (azt hiszem kimeríti a középkorú ember fogalmát). Több mint 10 éve van okostelefonom, meg amikor még nem annak hívták (ld. communicátor). De az ilyen kérdéseken sose tudok kiigazodni. Mit jelent neked, hogy rendesen használni? Nálam nem rendes használat a telefon rootolása, nem rendes használat a 24órás cseteles, facebookozás. Az appok használata megint nem az okostelefon használata, hanem egy program használata köze nincs az okostelefonhoz. Főleg mert nagyjából ugyanazok a programok weblapok elérhetőek a számítógépemről is (tehát ne azzal gyere, hogy X app. használata mert annak köze nincs az okostelefon használatához, annak az X app. használatához van köze). Csak ezt sokan (főleg a fiatalok) nem értik. Szerintem ezt jelentené, hogy tudod használni, hogy tudod, hogy mi az ami az okostelefonod és mi az ami attól független app. Okos telefonra appot még nem fejlesztettem csak egyszer ki próbáltam és csináltam egyet ami bekonnektelt egy szerverre lekérdezett 2 adatot és bontotta a kapcsolatot. Te tudsz ilyet? Mert tőled meg ezt várom el.
2018. dec. 22. 18:31
 13/21 A kérdező kommentje:

"38 vagyok, 3 éve van okostelefonom (tehát viszonylag későn lett). Senki nem mutatta meg, mit hogyan kell csinálni, magamtól jöttem rá a dolgokra, ami meg nem ment, megnéztem neten. Ennyi... Tesóm meg a párja 40-50 közöttiek, én csinálok meg/állítok be mindent mindkettejük telefonján, annyira nem értenek hozzá, pedig legalább ugyanannyi ideje használják, mint én. "

Elsősorban a hasonló emberek miatt írtam ki a kérdést, mint a tesód és a párja. (nem akarom most megsérteni őket, nem azért hoztam fel példának őket) Az akaszt ki hogy kis túlzással élve majdnem a teljes rokonság azt hiszi, hogy én valami 0-24 helpdeskes vagyok rengeteg szabadidővel. Megtelik a telefon memóriája, rádugják a számítógépre, nem tudják hogy kell usb töltés módról átállítani hogy lássa a számítógép a telefon tárhelyét, nem tudják a fényerőt állítani, vírusos lett a telefon (bedőltek egy kamu reklámnak és azt hiszik tényleg vírusos)

Azt kellett volna hazudnom mindenkinek hogy nem értek a saját okostelefonomhoz sem mert most levakarni se bírom magamról őket. Megsérteni nem akarom őket, mert rendesek hozzám mindig, de legszívesebben megmondanám hogy ha ennyire nem megy nekik akkor tanulják meg használni vagy váltsanak vissza nyomógombos mobilra.

2018. dec. 22. 19:17
 14/21 anonim ***** válasza:

Szerintem meg ők is megtudják tanulni ha akarják.

De ne azt hidd hogy a fiatalok közül mindegyik ért hozzá.

Sőt azok a fiatalok akik ájfont vetetnek a szülőkkel , azok pont nem értenek hozzá. Csak hát aza menő, lehet vele menőzni, meg facézni. Azért mert egész nap csak nyomogatják, az egyáltalán nem azt jelenti hogy értenek hozzá.

2018. dec. 22. 19:19
 15/21 Szirty ***** válasza:
3%

Önigazolást keresel?

Király vagy!

2018. dec. 22. 19:52
 16/21 anonim ***** válasza:
82%

"Megtelik a telefon memóriája, rádugják a számítógépre, nem tudják hogy kell usb töltés módról átállítani hogy lássa a számítógép a telefon tárhelyét, nem tudják a fényerőt állítani, vírusos lett a telefon (bedőltek egy kamu reklámnak és azt hiszik tényleg vírusos)"

Mintha hasonló kérdéseket olvasni lehet ebben a kategóriában bőven. Általában nem középkorúak teszik fel.

Sőt..Élvonalban van olyan kérdés, hogy " hogyan tegyek képeket a telefonomról a gépre?"

"Miért nem tudok letölteni semmit, mert kiírja, nincs hely?"

Sorolhatnám bőven az okostelefonhoz nem értő kérdéseket, amik jellemzően nem középkorúaktól íródnak.

2018. dec. 22. 20:37
 17/21 anonim ***** válasza:
Szerintem nem az a baj, hogy valaki nem ért hozzá, hanem az, ha még olyan alapdolgokra se képes rákeresni a neten, ami tényleg szükséges a telefon napi színtű használatához. Én se vagyok egy nagy spíler, rengeteg dolgot nem tudok megcsinálni telefonon, de azért az alapdolgok nagyrészt mennek (persze, kinek mi az alap). A másik meg, hogy androidon ugye minden gyártó a saját rendszerét dobja rá az alap Androidra, ami még jobban megnehezíti a dolgokat. Nekem pl. kínai márkájú a telóm, a tesóméké meg dél-koreai (direkt nem írtam márkát), amit az enyémen fél perc alatt megcsinálok, a másikon fél óra, mire rájövök vagy nem is tudom megcsinálni, és persze előfordulhat ez fordítva is. Szóval, nem egyszerű, megértem azt, akinek nincs türelme ezzel foglalkozni, de alapszintű dolgoknak azért utána lehetne nézni, nem csak Facebook-ozni meg játszani kéne a telefonon!
2018. dec. 22. 21:06
 18/21 anonim ***** válasza:
Azért néha úgy érdekelne mi az amit olyan bonyolult megcsinálni egy olyan rendszeren amit olyan kisgyerek szinvonalura csináltak aki még nem tud olvasni csak képeket nézegetve tapicskolni.
2018. dec. 22. 21:15
 19/21 anonim ***** válasza:
Tedd egymás mellé két más márkájú androidos telefon rendszerét és megtudod! Pl. a saját példámnál maradva Flyme és Samsung Experience. Csak "picit" más :)
2018. dec. 22. 21:34
 20/21 anonim ***** válasza:

mert hülyeségnek találják, és nem látják át.

anyám pl meg akart osztani egy bejegyzést egy fb csoportban, és oda hívott, hogy nem működik. böködte a Küldés a csoprtnak szöveget. Mondtam. hogy nyomjon a MEGOSZTÁS-ra.

erre ő: de én nem akarom megosztani, hanem a csoportnak akarok írni.

nem tudják mi mire jó, és nem is akarják megtanulni.

2018. dec. 22. 23:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!