Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Új (garanciásan cserélt)...

Új (garanciásan cserélt) telefon GSM boltból?

Figyelt kérdés
Internet böngészés közben találtam rá egy pesti GSM oldalra, ahol garanciára cserélt új telefont is árulnak viszonylag jó áron. Szerintetek mennyire kockázatos egy ilyen üzletbe belevágni? A telefonra a hirdetés szerint maradt még pár hónap hivatalos gyártói garancia. Az ár nagyon kedvező egy új készülékhez képest, hiába garanciálisan cserélt (nem tudom ez mennyire számít). Válaszaitokat előre is köszönöm!

2018. okt. 30. 11:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A sorozatszámát ellenőrizd:

[link]

Én most ellenzríztem a nem egészen egy éves Iphone SE-met és Ipad 2017-emet, és meglepődve tapasztaltam, hogy mindegyikre azt írja ki "Javítási és csereszolgáltatás: nem tartozik a fogyasztóvédelmi törvények hatálya alá (nemzetközi értékesítés)".

Hazai olcsóáras mobilüzletekből rendeltem neten mindkettőt, ahol olyan 30%-kal volt olcsóbb mindkettő, mint amennyibe kerültek nagy nevű üzletekben. Mondjuk kifogástalanul működnek, pár nap múlva már úgyis egy évesek.

Ha nincs papírja, akkor bent van a pakliban, hogy totál lezúzott telefon lett újjáépítve eredetinél kicsit gyengébb (de már nem csontgagyi alkatrészekből:

https://www.youtube.com/watch?v=leFuF-zoVzA

2018. okt. 30. 11:33
 2/5 anonim ***** válasza:

Pl. az ilyen újjáépített Ipone 7-ek 96 ezerbe kerülnek Kínából, szép dobozban vannak mindennel, de csak az alaplap eredeti bennük.

[link]

2018. okt. 30. 11:38
 3/5 A kérdező kommentje:

Rendben, próbálok utánajárni a sorozatszámnak. Egyébként a bolt neve Kingtel, linkben mellékelem az ajánlatot is.

[link]

Zavaró hogy leírásban 16 GB van, valószínű elírás lehetett(?!)

2018. okt. 30. 12:15
 4/5 anonim ***** válasza:

Tutira 64 GB-os, csak elírás a 16 GB. Iphone 8 Plusokat még nem építenek újra a kínaiak. Ha gariban mostanában cserélték volna, akkor nem 1 hónap lenne rá a gari, hanem 1 év.

Valószínűleg bemutató készülék lehetett üzletben. Ha beállításoknál azt látod, hogy az akku már nem száz százalékos, hanem csak 90% körüli, akkor ez a helyzet.

2018. okt. 30. 12:58
 5/5 anonim ***** válasza:

Az árukeresőn vannak rossz vélemények róluk: [link]

De egy kicsivel több pénzért már a MédiaMarktban is van ugyanez a telefon:

[link]

2018. nov. 3. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!