Egy Iphone SE megéri 2018-ban?
Én megvenném most is, főleg így, hogy nem lett belőle frissebb modell.
Tavaly vettem Iphone SE-t és Ipadet. A kettő együtt olcsóbb, mint a csúcstelefonok.
A bazinagy telefonok nekem mindenre kompromisszumos eszközök (Sony Xperia Z2-m volt 3 évig), hordozni zakó, kabát, táska nélkül kényelmetlenek, hosszabb tartalomfogyasztáshoz meg ezek is kicsik.
SE-nek teljesen jó a kamerája, egy kézzel nézek meg rajta mindent, és még az is jó, hogy nem érzek késztetést arra, hogy felesleges nyomogassam. Olyan iparművészeti remeknek érzem, amiben igényes és praktikus minden, emellett az IOS teljesen más szint biztonságban (sokkal tovább vannak hozzá frissítések is) és adatkezelési etikában mint az Android.
Jó összehasonlítás...
iPhone SE:
4 mag, 32GB tárhely, 12MP kamera, 2GB ram, 1642mAh akku, single SIM, 640x1136 pixel, nincs SD hely.
Huawei P20 Lite:
8 mag, 64GB tárhely, 16MP kamera, 4GB ram, 3000mAh akku, dual SIM, 1080x2280 pixel, van SD hely.
Ára mindkettőnek kb. 85 ezer forint. Látható, hogy specifikációban a Huawei köröket ver az iPhone-ra, ugyanazért az árért.
Az iPhone csak villogni jó, nem éri meg megvenni!
És ami valóban számít nekem:
Garageband - szuper zeneszerkesztő, szintetizátor, vettem hozzá egy 88-as zenei billentyűzetet
iTunesU - a világ nagy egyetemeinek rengeteg előadása (videók, diasorok, jegyzetek) ingyen
Szuper diktáláshoz! - telefonnak diktálva készítem egyre több szakmai és privát anyagomat is. Most, hogy már vagy 1000 órát beszéltem hozzá szinte soha nem téveszt szavakat (azok javításánál sem megyek vissza, azokat számítógépen tisztázom. Mondhatnátok, hogy Android is tudja, de Iphone-nak mondhatom az írásjeleket (, ; ! ? - nagykötőjel ...), kisbetű, nagybetű, új sor, új bekezdés ...
De az iOS stabilabb, és a rendszert optimalizálják a hardverhez, nem pedig fordítva. Hiába a P20 Lite hardveres előnye, szoftver oldalon elvész.
... mielőtt támadnál, nem iPhoneom van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!