Miért van az hogy mindenki a xioami telefon ajánlja nekem! Az émn szememben egy kis utolsó márka. Mivel jobb mint akármelyik más márka?
"Kedves válaszoló azt is irtam hogy könnyen ripityára tört."
Nagyon kevés dolgot ismerek aminek nem árt ha leejtik, az egyik ilyen dolog a befőttes gumi.
A mobiltelefon valahogy nem áll rokonságban vele, talán ez is lehet az oka hogy a gyártók elzárkóznak a felelősségtől ha szabadesésnek teszed ki a terméküket.
Szóval azért rossz a xioamiizé, mert amikor olyanod volt, eltörted.
Ha bármi másod lett volna, akkor valószínűleg most arról győzködnél minket hogy az a rossz, mert nem pattant vissza sértetlenül.
Sok itt a homály kérem szépen.
AKkor az elejéről:
"Miért van az hogy mindenki a xioami telefon ajánlja nekem!"
Sajátos üzletpolitikája van, azaz ők nem a marketingre hanem az elégedett felhasználókra támaszkodnak, akik természetesen ajánlják is mert jó ár/értéket képviselnek.
"Az émn szememben egy kis utolsó márka."
A gond itt kezdődik hogy márka alapján általánosítasz, amit abszolut nem szabad mivel tömeggyártás van és bárki el..hat 1-1 terméket, ha minden tökéletes lenne neked sem lenne állásod meg senkinek, ez a fogyasztói társadalom.
"Mivel jobb mint akármelyik más márka?"
Ezt megindokoltam, jó minőség, illetve most már normális szervízháttér ami pl. a Samsung féle Telemax-ra nem igaz.
"Xioami,xioami a könyökömön jön ki.A Huawei pedig sokkal híresebb márka a Samsunggal eggyüt ,ja meg még a Sony.Mivel jobb az Xioami,nekem melegedett,gyorsan merült."
Ez fájt nekem.
A Huawei eleve azért jött fel ilyen hamar mert kapott egy csomó Kínai állami támogatást, meghát ott volt háttérnek a hálózati infrastúktura kiépítése és ott világelsők között van a Huawei illetve ZTE is.
Samsung világmárka teljesen más üzletpolitikával, nem is érdemes összevetni a Xiaomi-val, sokkal több mindennel foglalkoznak és a telefonos üzletág egy nagyon kis szelet nekik a tortából.(gondolj a többi elektronikai cikkre)
Sony-t hagyjuk, szerintem ők simán mehetnének a legtöbb szériahiba versenyért, a felhasználók cserbenhagyásáért, illetve a rossz árazásért.Ők előbb-utobb kilépnek ebből.
Utolsó mondat általánosítás, milyen modell pontosan?
"És leejtettem és ripityára tört"
Egy telefont nem dobálni kell, ha ledobsz ágy iPhone X-t az is ripityára törik, vigyázni kell rá kész.
"Hiába sokat tud de nem birja ki egy évig.(nekem a huawei 3 évig birta)"
Ismét általánosítás, milyen modell?
Tudod mennyi ember használ a mai napig mondjuk Mi4C-t vagy épp Note 2-t?Nem épp arról van szó hogy elhullanak mint a legyek, hüvelynél pl. a P9-k hálózati chipjei hajlamosokat rá.
Válaszolóknak:
#2.
"Mert az emberek azt hiszik ami olcsó es sokat tudd az jo is lesz...
erre szoktak mondani hogy olcsó húsnak híg a leve"
Ne sztereotipiákban gondolkozz, egyszerűen a jó ér/érték arány, illetve a felhasználók bizalma eladja.
Nem arról van szó hogy dzsunak telokat adnak el fillérekért mint a Doogee meg társai.
Foxconn szvsz. elég ér az mellett hogy a Xiaomi-t ne szarozzuk már le, nem egy garázsban vannak gyártva...
"Szerinted a samsung sony mennyivel jobb? Nevet fizeted, kb ennyi."
A marketinget, a sokkal nagyobb szervízhátteret, a nevét is részben, a hazai üzleteket stb.
Szóval ez azért összetettebb dolog ennél hogy csak a nevet fizeted meg.
Ha a Xiaomi-t kaphatnál minden sarki boltban az sem lenne sokkal olcsóbb.
"Figyelj majd lesznek jó telefonjai idővel.pl:most jöttek ki a nokia telefonok és még nem bízok bennük,mert friss gyártó.Már a nokia 8 kezd telefon lenni.Visszatérve a xioamira, majd lesznek jó telefonjai, még friss gyártó és idő kell ameddig híresek nem lesznek"
Miért kéne idő?
8 éve ott vannak a piacon, Kínában nincs ellenfelük és az sokkal nagyobb piac mint EU.
Maradjunk annyiban hogy pár év kell míg kihall az emberek fejéből az hogy kínai=szar.
A HMD Nokia is olyan eladásokat csinál most, 1-2 éves cég létére ami az LG-nek, sem a Sony-nak már 3-4 éve nem megy.
Kedves kérdező!
Neked nem szabad Xiaomi telefont venned! Nem lennél boldog vele. Még akkor sem, ha ugyanazt a technikai színvonalat töredék áron kapod meg, az általad ismertebb gyártókhoz képest.
A Xiaomi tavaly a világ ötödik legnagyobb mobilgyártója volt, az idén feljöttek a negyedik helyre, mert elkezdtek terjeszkedni európában is. A Sony, az LG, a Nokia, Motorola nincsenek benne az első ötben. Benne van viszont az Oppo. Ugye sokan nem is hallottak erről a cégről, pedig 2017-ben a negyedik legnagyobb gyártó volt a világon, és több mint 100 millió ember gondolta úgy, hogy okos dolog ilyen telefont venni.
A Xiaomi egyik hátránya, hogy az európai ember számára kicsit furcsa kimondani a nevét. Harminc évvel ezelőtt a Toyota neve is furcsa volt...
Egy xiaomi telefonnak még hivatalos márkaszervize sincs Magyarországon. Nem igazán vásárolnék így telefont, nem valami sufni gsmbe javíttatom a telefont ha elromlik.
Sok ember használja? Én ilyen típusú telefont még senkinél nem láttam, huaweit meg az emberek felénél.
Akkor én mondok egy még kevésbé ismert márkát, mint a Xiaomi: Meizu. Azért, mert nem ismert és elterjedt márka, attól még jó, nem mellesleg ugyanaz a cég szervízeli, mint a Xiaomi-kat, a már említett Wayteq. Nekem a második ilyen márkájú telefonom van jelenleg (most is arról ìrok) és rendkívül megbízható és ugyanazt a tudást kínálja kb. 3/4 áron, mint a nevesebb gyártók. Azt csak halkan teszem hozzá, hogy a világ 11. legnagyobb mobilgyártója (figyelembe véve, hogy mennyi okostelefon márka van, azért ez nem rossz) és 10 ève gyárt okostelefonokat, tehát nem ma kezdte.
Nyugodtan le lehet pontozni, de ez a véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!