Ékezetek nélkül írni?
Az emberek 90%-a miért képtelen arra, hogy feltelepítsen a mobiljára a gyári helyett alternatív billentyűzetet, ahol van önálló gombja az ékezetes betűknek is (ha már egyszer arra lusta, hogy a gyáriból előcsalja)?
Írják itt is a sok zagyvaságot, pedig nem mindegy, hogy szárnyalás, vagy szarnyalas.
Én sem értem.
Időt nyer vele? Azért vegye már a fáradtságot, hogy normálisan ír valamit, nem hiszem, hogy az a fél perc amit megspóról max. az annyira jelentős.
Még a legtöbb külföldi teló is tud ékezeteket, meg magyar nyelvet is.
Nekem egyik ismerősöm is így ír, ráadásul semmi ragozás, meg semmi vessző vagy pont vagy valami, szóval marhára idegesít, hogy nem lehet érteni mit akar.
Egyszerűen csak igénytelenek, ennyi.
Szerintem ez egyrészt kijelző méret, másrészt igényesség kérdése. A 10"-es tabletemen van 3rd party ékezetes billentyűzet, a 4"-es telefonomon meg nincs (ha lenne, nem látnám, amit írok...). Az más kérdés, hogy ha magyarul írok rajta, ékezettel írok, hajlandó vagyok rászánni az időt, és ha nem megy, akkor inkább nem írok semmit (ha meg nagyon sürgős, akkor - mert végül is telefon - felhívom).
Lehet mentegetőzni, de ha valaki valamit is ad magára, akkor mindent elkövet, hogy helyesen írjon. "Le style c`est l`homme meme." :-)
Mert az emberek 90%-a igénytelen és amúgy is pocsék a helyesírásuk. Sok embernek a telefonja okosabb, mint ő maga.
Különben meg a gyári billentyűzeteken is hosszú nyomással be lehet hozni az ékezetet, de ha még ezt nem is tudja az illető (sok ilyen van), a szótár úgyis felajánlja a szót. De hát, lustaság fél egészség.
Mindenesetre az ékezetek és írásjelek használata, valamint a helyesírás alapján következtetni szoktam az illető értelmi színvonalára és sok esetben helyesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!