Nagyon soka írnak ékezetek nélkül. Ennyi embernek van ilyen billentyűzete, vagy külön megtanulnak így gépelni?
Magyar billentyűzettel mi értelme van ékezetek nélkül írni? Van ennek valami logikája?
Csak azért merült fel bennem a kérdés, mert van 1-2 témakör, ami a specialitásom, és szoktam válaszolgatni.
Jónéhányszor előfordult már, hogy az alapkérdést végigszenvedve elolvastam, és fontosnak tartottam volna válaszolni, de mivel ilyen szövegből legfeljebb egy mondatot olvasok el, inkább hagytam az egészet.
Még akkor is, ha végül nem is született helyes válasz.
Olyan nincs hogy azért ír valaki ékezet nélkül mert olyan a billentyűzete. Akár kínai billentyűzettel is lehet magyarul írni, csak kattintani kellene 4-et a Windows-ban. Ha képtelen megjegyezni az angol billentyűzetén a magyar karakterek helyét, akkor pedig lehet venni matricát. Vehet sima matricát is és ráírhatja a megfelelő betűt, fehét bill. esetén egyszerű alkoholos filctollal stb...
Az lehetséges okok:
- lusta
- számítógépes analfabéta
- leszarja
- külföldön van, és idegen számítógépet használ
Főleg férfiak, azon belül számítástechnikusok szokása.
Ők a munkájukban kerülik az ékezeteket, aztán tisztára megszokják és magán emaileket is úgy írnak.
Mobiltelefonos dolgokat, pl sms, ott magam is néha ékezet nélkül írok, mert előbb van az a, mint az á betű... :-)
Aki tanult gépírni, arra kevésbé jellemző.
Aki nem tud gépírni, annak meg inkább a betűk minél előbbi megtalálása a cél...
Nekem van ekezet a billenytuzetemen. Csak szeretek idegesito lenni.
Na nem, amúgy nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!