Hogy is van ez a mobil akksikkal?
Figyelt kérdés
Van egy új telóm és szeretném letisztázni végre az akkumulátor töltésével kapcsolatos tévhiteket. Új telónál első bekapcs előtt kell-e tölteni? Mennyit kell? Mondják h 12-16 órákat, formázni kell, stb. Első pár alkalommal mindig töltsük ennyi időt, stb. Ez mennyire igaz? Alapból lehet töltés közben használni? Károsítja az akksit? Vagy ha nincs 30% alatt és ráteszem a töltőre? Illetve, ha előbb leveszem, mint 100%? Eddig legalább annyi pro és kontra érvet hallottam a témában, szóval össze vagyok zavarodva. Köszönöm annak aki segít végre tiszta vízet önteni a pohárba.:)2017. dec. 22. 12:33
1/5 anonim válasza:
Semmivel nem kell vacakolni. Használhatod azonnal. Ne nullázd le. Ha töltöd de csak 60% ig mert utána kell, leveszed az sem árt neki. Ahogy az se ha ėjjelre fentmarad.
2/5 Alex Fly válasza:
Ha új teló, akkor nem NiMH akku van benne hanem Li-ion vagy Li-poly.
A 16 órás töltés, kisütés, formázás az a régi nikkelakkuknál volt szükséges, a mai lítiumakkuk esetén viszont káros.
Arra ügyelj, hogy ne nagyon merüljön 15-20% alá. A többi a töltésvezérlés dolga.
3/5 anonim válasza:
" Mondják".
Kik azok és hol mondják ?
Van ilyen a leirásban?
Egyébként ha beirod a keresőbe több száz találat van belőle.
4/5 anonim válasza:
Miért pont itt tisztázódna. Kapsz néhány egymásnak ellentmondó véleményt, amikről külön-külön sem tudhatod, hogy igaz-e és annyi, nem vagy előrébb semmivel. Leírom én is az enyémet.
Úgy, akkor és addig töltöd, ahogyan éppen jónak látod. Tökmindegy, csak legyen benne szufla és ne merüljön le.
5/5 anonim válasza:
Ezen nincs mit tisztázni. Töltöd amennyit kell és amikor kell. Ennyi a nagy titok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!