Szerintetek melyik telefont kellene választanom? (ár szerint növekvő sorrendben)
-Samsung Galaxy A5 (2017)
-Huawei P10
-Apple iPhone 7 (32 v 64 GB)
-Apple iPhone 8 (64 GB)
A lényeg, hogy nem szoktam rajta játszani, netezésre (böngésző, messengerek, FB stb), telefonálásra használnám plusz egyéb appok: szótár, zseblámpa, netpincér stb, szóval tényleg alap dolgok, illetve fényképezés, de azt is csak annyira, hogy családi képek, FB profilkép, ilyesmik.
A gondom az, hogy most egy Samsung Galaxy Grand Prime-om van, és két probléma van vele. Egyrészt 8 GB a belső tárhely, és hiába van SD kártya, hiába rakom át az alkalmazásokat SD-re: 1) frissítéskor visszarakja a belsőre, és elég fárasztó állandóan SD-re pakolni egyesével 2) nem a teljen van az SD-n, csak kb az adatok 1/3-a, tehát ettől még a telefonon is sokat foglal.
A tárhely probléma mindegyik felsorolt mobillal megoldódna, de van egy másik gondom is. Gyakran ledobja az SD kártyát, azt írja ki, hogy hirtelen eltávolításra került (nem). Utána ugyan újra felismeri, de az értesítés sáv átlátszó lesz, nem látom őket, meg több hasonló "zavar" van ilyenkor. Az érdekes, hogy ez nem X nap non-stop bekapcsoltság után van, hanem teljesen random. Van, hogy újraindítom, és utána egy órával csinálja ezt. Ezért félek androidosat venni, főleg Samsungot... Vélemények a felsorolt telefonokról? Melyiket javasolnátok?
#11.Az meg nem az Android sara hanem a gyártóké. A Google féle Stock android ami jó és pont azért mert nincs mindennel tele rakva.
Én személy szerint azt használok és ilyen szempontból megértelek, de erről már nem a Google tehet.(bár most már kezdik össze szedni magukat a gyártók, törölhetőek már azok az app-k stb., de én se gyalulással akarok kezdeni egy új telefon használatát)
Ha az ár nem számít akkor az iPhone7-et javaslom, mert a leírtak alapján úgy látom te nem nagyon akarod módosítgatni a telefont, és a beállítások között mélyebben kutakodni.
Viszont ha a legjobb ár-érték arányú telefont szeretnéd, akkor P10. Ugyanolyan megbízható és stabil, mint az iPhone, ugyanolyan minőségi. Csak néhány tulajdonságban gyengébb egy kicsit.
# 14
Kiváncsi vagyok mire alapozod ezt az állítást. Csak egyéni vélemény, vagy objektív érvekkel alá is tudod támasztani?
#14.P kategória a felső kategória közepe, a Mate a csúcskategória.(ahogy LG-nél a V, Samsung-nál az S és a Note stb.)
Az viszont igaz hogy az aktuális P csúcsmódélt veri mindig a konkurencia.(gyenge GPU,hype-olt mégsem tökéletes kamera,EMUI gyengeségei stb.)
#17.Igen, de az iPhone 7 egy tavalyi telefon tehát reális egy P9-el összehasonlítani, a P10-t pedig egy iPhone 8-al.(a Mate 10 Plus lesz az iPhone X ellenfele, a sima Mate 10 az iPhone 8 Plus-é)
Ha pedig a sebesség a fontos akkor ott van a HTC U11, O+5, Pixel 2.(Sense kitűnően van optimalizálva és ez tény,O+5 FHD felbontás és jól optimalizál rendszer, Pixel 2 Stock Android)
Fél év eltolódás van az új iPhone-ok és Huawei P-k között. Szerintem korrektebb a P10-et a fél évvel régebbi iPhone-nal összehasonlítani, mint a fél évvel újabbal, tekintettel a jelentős árkülönbségre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!