Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Szerintetek melyik telefont...

Szerintetek melyik telefont kellene választanom? (ár szerint növekvő sorrendben)

Figyelt kérdés

-Samsung Galaxy A5 (2017)

-Huawei P10

-Apple iPhone 7 (32 v 64 GB)

-Apple iPhone 8 (64 GB)

A lényeg, hogy nem szoktam rajta játszani, netezésre (böngésző, messengerek, FB stb), telefonálásra használnám plusz egyéb appok: szótár, zseblámpa, netpincér stb, szóval tényleg alap dolgok, illetve fényképezés, de azt is csak annyira, hogy családi képek, FB profilkép, ilyesmik.

A gondom az, hogy most egy Samsung Galaxy Grand Prime-om van, és két probléma van vele. Egyrészt 8 GB a belső tárhely, és hiába van SD kártya, hiába rakom át az alkalmazásokat SD-re: 1) frissítéskor visszarakja a belsőre, és elég fárasztó állandóan SD-re pakolni egyesével 2) nem a teljen van az SD-n, csak kb az adatok 1/3-a, tehát ettől még a telefonon is sokat foglal.

A tárhely probléma mindegyik felsorolt mobillal megoldódna, de van egy másik gondom is. Gyakran ledobja az SD kártyát, azt írja ki, hogy hirtelen eltávolításra került (nem). Utána ugyan újra felismeri, de az értesítés sáv átlátszó lesz, nem látom őket, meg több hasonló "zavar" van ilyenkor. Az érdekes, hogy ez nem X nap non-stop bekapcsoltság után van, hanem teljesen random. Van, hogy újraindítom, és utána egy órával csinálja ezt. Ezért félek androidosat venni, főleg Samsungot... Vélemények a felsorolt telefonokról? Melyiket javasolnátok?

2017. okt. 9. 18:14
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Bocsi, az i7-nél 32 vagy 128 GB. Elírtam.
2017. okt. 9. 18:17
 2/19 anonim ***** válasza:
Az A5-öt nem említeném egy lapon a többivel, én azt kapásból ki is ejteném. Az iphone 8-at szintén, amiatt, hogy a 7-hez képest nincs igazán lényegi újítás benne, felesleges 60 ezerrel többet kiadni az üveg hátlap és egy év plusz szoftverfrisítés miatt. A p10-et akkor választanám, ha mindenképp androidra volna szükségem, egyébként egyértelműen az iphone 7-et venném meg. Stabil, nem fagy le, nem omlik össze, jól használható, a jack csatlakozó hiánya tud problémát okozni, de meg lehet szokni, 3 évig még biztosan kap szoftverfrissítéseket, addig mindenféle kompromisszum nélkül tudod használni, de eddigi tapasztalatok alapján akár tovább is.
2017. okt. 9. 18:20
 3/19 anonim ***** válasza:
Használtam már iphonet és androidot is. Én a két iphone közül javaslom az egyiket, de semmiképp nem a 32gb változatot. Az nagyon kevés.
2017. okt. 9. 18:20
 4/19 A kérdező kommentje:

Havi részletre venném, és díjcsomaggal együtt kb így néznének ki az árak:

P10 64GB: 10K/hó

i7 32GB: 13K / hó

i7 128GB: 15K / hó

i8 64GB: 15K / hó

2017. okt. 9. 18:30
 5/19 anonim ***** válasza:

#2.Ne keltsed a Flame-t teljesen feleslegesen.

Az Android sem laggol, se nem akad stb.(elég lenne már ezekből az általánosításokból)

Kérdező:

Szerintem az A5 sem rossz telefon, bőven elég egy átlag User-nak.

A többi meg csúcsmodell, ha szükség van a több éves szoftverfrissítésre, jobb kamerára, jobb anyaghasználat.

A másik:

Egyszerűen utálom ha valaki egy alsó kategóriás ipari hulladék alapján képes egy egész operációs rendszer lehordani...

Az ilyen készülékek gyártását kellett volna már rég betiltatni és már rég megszűnt volna az a sztereópia hogy az Android laggol meg minden baja van...

(telefonom hamarosan 2 éves, még is oda merem tenni egy iPhone 7 mellé, mert még mindig megállja a helyét és igen Androidos...)

2017. okt. 9. 18:31
 6/19 A kérdező kommentje:

5-ös! Ez tök jó, de saját tapasztalatról beszélek, nem beszélte senki tele a fejemet, NAGYON rossz tapasztalatom van a Samsunggal, ami androidos. Lehet, hogy az S8 vagy a Note 8 tökéletesen működne, de egy iPhone 8 Plus áráért nem fogok kockáztatni. Ha neked csinálná ezt a telefonod, te is tartanál az androidtól, de ha attól nem is, a márkától mindenképp. Ezért szerintem a Samsung ki is esik, akkor már inkább a P10.

Az iPhone-nal az a baj, hogy az tényleg drága, és biztosítás is kéne rá, ami még havi 2-4 ezer ft.

2017. okt. 9. 18:37
 7/19 anonim ***** válasza:

Pont ezért én megkímélem magam ezektől a szaroktól...

Volt nekem is Pocket Neo-n, Xperia M-m, még sem mondom azt hogy az Android szar.

Ma már csak annyi különbséget veszel észre a 2 OS között hogy az IOS hülye biztosabb(nehezebb rongálni, így stabilabb egy átlag User számára), az Android meg személyre szabhatóbb és nyitottabb.(a sok hozzá nem értő tele rakja minden szarral és csodálkozik ha laggol...)

Csúcsvason meg mind 2 vaj sima, de egy mai középkategóriás Xiaomi-n is az már.

A Grand Prime pedig közel sem a használható kategória, az ellenségemnek adnám...

2017. okt. 9. 18:42
 8/19 anonim ***** válasza:
*ellenségemnek se adnám.
2017. okt. 9. 18:43
 9/19 anonim ***** válasza:
#5, én sem 20 ezres androidon szereztem tapasztalatot, pont ezért javaslom az iphonet
2017. okt. 9. 18:43
 10/19 anonim ***** válasza:

#9.Ha csúcstelőd van és úgy írod akkor megértem.

Fogj ma meg egy O+5-t, meg egy iPhone 8-t, érzed a különbséget sebességben?

De ez van már Nexus 5 óta, csak egyenlő kategóriájú telókat kéne összehasonlítani.

Ilyen alapon hasonlítsak egy iPhone 4S-t egy S8-hoz?(mert hogy a 4S laggol mint a veszedelem...)

2017. okt. 9. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!