Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Csak engem zavar az emberek...

Csak engem zavar az emberek digitális igénytelensége, tudatlansága?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez nem feltétlenül az ő hibájuk. Az oktatásban az efféle hétköznapi dolgokról is szót kellene ejteni.

300ezres okostelefont vásárolnak egyesek, de Facebook Messengeren keresztül cserélnek képeket a közös nyaralásról, ami teljesen lerontja a minőséget. Tévén nézve már zavaró a különbség, valamint így minek a csúcsminőségű kamera a telefonban? Simán lehet felhő backupot állítani aztán mappa/album megosztás az ismerősöknek. Eredeti minőség, bárhonnan elérhető, lementegetés nélkül (akár offline is) hozzáférhető egyszerűen, strukturálva.

Aztán ott vannak a közösen szerkesztett dokumentumok. Mai napig hallom, hogy mailben küldözgetik egymásnak az emberek. Ez így miért?:D Google és Microsoft irodai szoftverek ingyenesen tudnak több szerkesztőt egyszerre kezelni.

Ezek ilyen egyszerű, apró dolgok amikkel sokkal praktikusabb lenne a digitális élet. Évek óta létező dolgok...

2017. aug. 27. 16:03
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Tudom hogy sok esetben nem számít, de én pont abban a helyzetben vagyok sokszor amikor igenis e-mailen kell elküldeni mert baromi fontos hogy megmaradjon a minősége... :D

Amúgy pedig a google drive nyilvántartja hogy ki mit szerkesztett sőt talán még ha jól láttam olyan beállítása is van hogy 5 percenként mentsen egy "verziót" a fájlból és összesen valami 50 verziót tárol, így ha valami gubanc lenne, vissza tudunk menni... :D

Abban is igazad van, hogy drága telefonnal nem jár kellő tudás és ez minden tárggyal így van... Amúgy meg az, ahol a kocsi/telefon státuszszimbólumnak számít nem tudom milyen "hely" lehet. Nálam a legelső az ember személyisége, mentalitása és hozzáállása...

Én valami olyasmit vezeték be, hogy például most mondok valamit legyen egy példa:

S7 ára 200.000 Ft

és lenne 2 opció: Az egyik esetben teljes árat fizetsz, vagy B helyszínen gyakorlati vizsgát teszel amely tartalmazna bizonyos dolgokat ilyen lenne például hoax-ok szűrése, reklámblokkoló használata, zeneletöltés, felhő beállítás, közös dokumentum valamint naptárnézet, alkalmazások tiltása, soft/hard reset, vírusírtás.

Aki ezeket sikeresen teljesíti, az elvihetné a készüléket mondjuk 165.000 vagy 170k-ért... Tudom hogy így nyereségnek annyi de sztem valami ilyesmi formában is kapcsolódhatna az állam ha már digitális oktatás megy kb mindenhol. És ezzel azontúl hogy olcsóbban hozza el, tisztábban lesz a fent említett dolgokkal, ami a mai világban már eléggé fontos.

Én sosem úgy állok hozzá, hogy "jaaaaj de h*lye, nem tudja használni", hanem úgy hogy megkérdezem tőle, hogy hogyan bánik vele, és ha úgy látom hogy lenne mit fejlődnie, udvariasan felajánlom, hogyha kell, hogy ha gondolod leülünk és 1-2 óra alatt megmutatom benne neked a funkciókat és elmagyarázom hogy mi-micsoda. :)

Megadom nekik az esélyt, hogy megértsék és megtanulják és vannak emberek, akik ezt örömmel veszik, viszont azok akik flegmán "izélnek" hogy "óóóó minek sz@rok bele nem értem én ezt" akkor nem is fogok vele foglalkozni...

Mindenki mondja hogy "nem vagyok egy nagy IT zseni honnan kellene tudnom ezeket?"

És én tényleg nem akarok szemét lenni, de aki nem fogja megtanulni ezeket annak később annyi.... Nyilván nem azt mondom, hogy akkor az átlagembernek is tudnia kell főzött rom-ot telepítenie vagy hard resetet csinálni, de ha azt mondom valakinek hogy "tedd fel a felhőbe és onnan oszd meg" akkor ne nézzen már rám hogy: "He'? Mi van az időjárással?"

Sok ember ott tart, hogy "jaaaaaj de rossz ez a samsung, olyan gyorsan merül az akksija", és ha megnézed akkor 100 alkalmazás a háttérben, + felülről lehúzva a GPS, Bluetooth, szinkronizálás is be van kapcsolva, bár egyiket sem használja sose. És amikor ezeket kikapcsolod neki akkor "jaaaj de jó hogy te értesz ilyenekhez..."

Én az ilyen embereket sosem bántom, mert nem tehetnek róla hogy nem tudják, hiszen nem születtek ebbe bele, és sokan úgy állnak hozzá hogy szívesen veszik a tanácsaimat és megértik és használják ezt a tudást, de akik úgy állnak hozzá hogy "jó nem érdekel majd veszek új telefont" azokat hagyni kell.....

Az iskolákban pedig brutálisan nagy elmaradás van, hallottam olyat hogy valaki meglepődött a Bluetooth hangszórón hogy "de hát az így hol megy akkor a hang..."

Amúgy azt nem értem, hogyha már ennyire digitális társadalmat akarnak belőlünk faragni, akkor az pc alkatrészek áfáját miért nem csökkentik? laptopokra, okostelefonokra is 27%-os az áfa. Miiért nem "csak 10 vagy 15?" Több ember venne ilyen eszközt és többen tudnának ebbe bekapcsolódni.

2017. aug. 29. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!