Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Jó telefont szeretnék venni,...

Jó telefont szeretnék venni, keresgélek, álmodozok: ) de van néhány dolog amit nem értek, de biztos sokan vannak még így: ) Aki tud segítsen. Légyszí ne azt írjátok, hogy nézzek utána a Google-ben. Részletek lent?

Figyelt kérdés

Aki már egy kérdésre választ tud adni, az már nagyon sokat segített nekem. A tapasztalatok is érdekelnek.

Mit jelent a telefonoknál a Frekvenciasáv? 850-2000 ig vannak? És pl a GSM 4 band (global roaming)?

Ha netezni is szeretnék a telón, milyen adatokat kell megtudnom a telefonokról, mit kell figyelnem, hogy megtudjam melyik a gyorsabb?

A telefonba beépített WLAN vevő milyen sebességgel képes fogadni az adatot? Ahonnan fogja a jelet, az ottani net sebessége a határ? Lehet olyan gyors a WiFi net mint ha Laptoppal venném a jelet? Azt látom általában a telóknál a WLAN-nál hogy b/g, ez mit jelent? vagy estetleg UPnP + b/g.

Most látom hogy van olyan hogy HSUPA, eddig csak HSDPA-ról hallottam. Kb ugyanolyan gyors mindkettő nem? Csak a lefedettség más?

A WAP leírásnál valahol HTML máshol meg xHTML; v2,x; Crome Mobile van stb. Mik a különbségek? Melyik a jobb, rossz?

Melyik a jobb operációs rendszer és melyik ami rossz, és röviden miért? Linux, Palm, Symbian, Windows?

Nézegetem a kijelzőket, van SVGA,WVGA,QVGA stb. Mit jelentenek és mik a különbségek. Melyik jó, rossz?

A kijelző hogy hány pixeles az mit befolyásol? Nagyobb kijelzőt, vagy hogy több dolgot tud megjeleníteni?

A kamerákról azt hallottam hogy hiába nagy megapixeles, de kicsi kamerával nem csinálnak jó képet. Pedig most a 8megapixeles Sony Ericsson után megláttam a 12Megapixeles Nokia N8-t. Meddig fognak elmenni? És miért jó ha ekkora pixeles képeket csinálhatok? Itt a pixel a méretet jelenti ugye? A kép színességet is befolyásolja? Vagy azt mi? (A fényviszonyok is persze gondolom) A HD kamera a legjobb nem? De azzal nem lesz túl nagy a videó mérete?

Mert a HD filmek nagyon nagy méretűek.

Mit jelent hogy hány G-s egy telefon? A 3G az a videótelefonálás, azt tudom, de van olyan pl hogy 3,7G, vagy egy Iphone-nál hogy 4G stb. Mivel tudnak ezek többet?

És a Bluetooth-nál a A2DP a leggyorsabb?

A TV be és ki menet arra jó hogy megtudom nézni a TV-n a képeket és videókat? vagy valami másra is?

Mi az a SAR és mire jó? :)

Röviden ennyi lenne :) Mindenkinek köszönöm előre is segítő hozzászólásokat.

2010. máj. 10. 21:30
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
A Sony-kkal nincs nagy bajom nekem is volt, de nem jött be én a jó öreg és bevált Nokiára szavazok. Igen a Vivaz ami most még lehet nem egy jó teló mert mint írtam nm biztos, hogy 100%-ban sikerűlt a hd kamera és telefon egyesítése, de nem én veszem szóval, ha neked az tetszik akkor azt vedd meg. Nem tudom miért olyan fontos neked, hogy milyen képet csinál. A telefon kamerája (kivéve ha hd, de nem tudom azok mekkora felbontással dolgoznak) kis felbontásuak ergo sose lesz olyan szép képük, mint egy digitális kamerával készítetté. Azt javaslom, hogy vegyél telefont akkor és egy kisebb kezdő gépet is és akkor ez a kettő ki is jönne a Vivaz árából.
2010. máj. 15. 19:22
 12/13 anonim ***** válasza:
vegyél apple iphone 4-et am a 3G az egy lehetőség az internetre az iphonenál a 4G meg az hogy 4. generáció-.-' szal tökre más
2010. szept. 27. 16:49
 13/13 anonim válasza:

Vegyél egy Alcatel Onetouch 4010 T'Pop

2 Megapixeles kamera,2 GB micro sd kártya,

A telefonon 6 gb hely van.

A tescoban van 15000 ft-ért!!

2015. jan. 11. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!