Jó telefont szeretnék venni, keresgélek, álmodozok: ) de van néhány dolog amit nem értek, de biztos sokan vannak még így: ) Aki tud segítsen. Légyszí ne azt írjátok, hogy nézzek utána a Google-ben. Részletek lent?
Aki már egy kérdésre választ tud adni, az már nagyon sokat segített nekem. A tapasztalatok is érdekelnek.
Mit jelent a telefonoknál a Frekvenciasáv? 850-2000 ig vannak? És pl a GSM 4 band (global roaming)?
Ha netezni is szeretnék a telón, milyen adatokat kell megtudnom a telefonokról, mit kell figyelnem, hogy megtudjam melyik a gyorsabb?
A telefonba beépített WLAN vevő milyen sebességgel képes fogadni az adatot? Ahonnan fogja a jelet, az ottani net sebessége a határ? Lehet olyan gyors a WiFi net mint ha Laptoppal venném a jelet? Azt látom általában a telóknál a WLAN-nál hogy b/g, ez mit jelent? vagy estetleg UPnP + b/g.
Most látom hogy van olyan hogy HSUPA, eddig csak HSDPA-ról hallottam. Kb ugyanolyan gyors mindkettő nem? Csak a lefedettség más?
A WAP leírásnál valahol HTML máshol meg xHTML; v2,x; Crome Mobile van stb. Mik a különbségek? Melyik a jobb, rossz?
Melyik a jobb operációs rendszer és melyik ami rossz, és röviden miért? Linux, Palm, Symbian, Windows?
Nézegetem a kijelzőket, van SVGA,WVGA,QVGA stb. Mit jelentenek és mik a különbségek. Melyik jó, rossz?
A kijelző hogy hány pixeles az mit befolyásol? Nagyobb kijelzőt, vagy hogy több dolgot tud megjeleníteni?
A kamerákról azt hallottam hogy hiába nagy megapixeles, de kicsi kamerával nem csinálnak jó képet. Pedig most a 8megapixeles Sony Ericsson után megláttam a 12Megapixeles Nokia N8-t. Meddig fognak elmenni? És miért jó ha ekkora pixeles képeket csinálhatok? Itt a pixel a méretet jelenti ugye? A kép színességet is befolyásolja? Vagy azt mi? (A fényviszonyok is persze gondolom) A HD kamera a legjobb nem? De azzal nem lesz túl nagy a videó mérete?
Mert a HD filmek nagyon nagy méretűek.
Mit jelent hogy hány G-s egy telefon? A 3G az a videótelefonálás, azt tudom, de van olyan pl hogy 3,7G, vagy egy Iphone-nál hogy 4G stb. Mivel tudnak ezek többet?
És a Bluetooth-nál a A2DP a leggyorsabb?
A TV be és ki menet arra jó hogy megtudom nézni a TV-n a képeket és videókat? vagy valami másra is?
Mi az a SAR és mire jó? :)
Röviden ennyi lenne :) Mindenkinek köszönöm előre is segítő hozzászólásokat.
Jó pár kérdést feltettél:) De szerintem semmi gond. Ezzel okosodik az ember.
Az első kérdés: frekvenciasáv: Azt jelenti hogy hol tudod használni a telefonodat. Nálunk 850-900 ill 1850 MHZ-en tudod használni. Amerikában 1900 asszem,mig Japánban 2100 MHZ-en lehet használni. Az első szolgáltató a Westel 450 az még 450 MHZ-en működött. Ettől függ hogy Duoband,triband vagy quo(vagy hasonló =4) band van odairva. A mai telefonok azok ltalában 2 vagy 3 sávosak,igy Amerikában is lehet őket használni.
A többiről is megpróbálok majd irni csak nehéz megfogalmazni:(
Köszönöm a első választ :)
Szóval a GSM4-el már bárhol lehet telefonálni (ahol van térerő, ugye?:)
Köszi ;)
A többiek nm tudnak semmit :)
Hát nagyon szépen köszönöm a fáradozásodat, sokat segítettél.
Sony Ericsson Vivaz Pro-t szeretnék venni, vagy valami hasonlót, de rossz mert a Vivazban 8MP kamera van, ebben + csak 5Mp tettek. Szerintetek sok különbség van? Most a nagyság annyira nm érdekel, csak a szín, stb.
De abba is HD kamera van nem? A videót ugyanolyan felbontásban veszi? Állítólag ezek inkább fotós és videós telefon, de inkább a sima Vivaz (8mp), és netezésre nem olyan jók, pedig nekem arra is kellene :)
De még mindig nm tudom eldönteni hogy netezésnél melyik a jobb :( Miért nm tudnak egy olyan telót összedobni ami minden csúcs?! :) Mert én ilyet szeretnék :)
Most olvastam a giroszkóp jelentését, a vivazban ugye nincs ilyen?
Még az Omnia Pro-t néztem az előbb, annak 720 helyett 800 Mhz-es procija van. Sokat számít az a 80hz?
Tetszenek az ilyen billentyűs telefonok :)
Vélemény?
Egyik haveromnak van T-Mobile Pulse-ja, de nagyon nm tetszik, az angol menüs volt alapból az még nm is zavart, de tényleg nm tetszik :) Annak csak 3,2MP kamerája van? Most látom...
A Blackberryk se tetszenek, ezt gyártom xD
HTC ből melyik a jó, ami jó képet is csinál és jól is néz ki? sok színű Vagy még milyen telefont javasolnál? :)
Mi a bajod a Sony Ericssonnal? Vagy csak a Vivaz Pro-val? És mit szólsz az X10eshez?
Ti milyen telót vennétek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!