Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » LG G4 bootloop hiba lett javítva?

LG G4 bootloop hiba lett javítva?

Figyelt kérdés

Tehát vettem egy LG G4 telefont 2hete, és most kezdtem olvasgatni róla az interneten, és ráakadtam erre a bootloop hibára. Egy helyen írták hogy az s/n:600+ os telefonokban ez lett már javítva. Igaz ez, vagy csak írtak valamit? Az enyém s/n:601. Valakinek valami tapasztalat? Minden készüléknél előjön a bootloop hiba?

Csak ezzel kapcsolatban írjatok, okoskodók kíméljenek!

2017. febr. 25. 18:19
 1/10 anonim ***** válasza:
Ez a bootloop hiba szándékosnak tűnik. Főleg úgy hogy minden weboldal azt híreszteli hogyha előjön akkor alaplapot kell cserélni... Ez egy baromság. Egy egyszerű szoftver újrarakással megszűnik a hiba. És ez nem csak lg nél, a samsungoknál, sony telefonoknál is előjöhet. Én többségbe ilyeneket javítok. Ezzel nem kell foglalkozni, az adatokat néha le kell menteni a készülékről mert ha ez előjön akkor újratelepítéskor az adatok elvesznek.
2017. febr. 26. 08:33
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Olvastam olyasmit hogy v10 es szoftvernél volt ilyen hiba. Át turtam a telefont és az enyém v20 as, és felette azt irja hogy Biztonsági frissités 2016.07. akkor lehetséges hogy ezen már cserélve lett a szoftver?
2017. febr. 26. 10:26
 3/10 Alex Fly ***** válasza:
A V10 szoftver a Lollipop (Android 5), a V20 a MarshMallow (Android 6) verzió kódja.
2017. febr. 27. 17:35
 4/10 A kérdező kommentje:

Értem, tehát akkor ugyanannyi az esély rá, mint eddig. Na és azzal mi a helyzet hogy a 2016os szériában javították ezt?

Ja és még valami. Összefügg ez a bootloop a telefonhasználattal, gondolok arra, ha ugy használom mint egy telefon akkor is előjön ugyanugy mintha napi 2órát asphalt 8 at tolnék rajta?

2017. febr. 27. 23:03
 5/10 anonim ***** válasza:
Jaj, nehogymár emiatt ne használd másra a telefont telefonáláson kívül! Mint ahogy már fent írtam, ha elő is jön a hiba az biztos hogy a garancia idején kívülre fog esni (ha újonnan vetted), és nem csak alaplapcserével lehet orvosolni, hanem sima szoftvercsere amit ha nem tudsz megcsinálni, mások max 3500ft-t kérnek érte.
2017. febr. 28. 07:38
 6/10 anonim ***** válasza:
Ja és ha ez a hiba nem szándékos lenne és ha minden telefonba benne lenne akkor már rég visszahívták volna őket...
2017. febr. 28. 07:39
 7/10 anonim ***** válasza:

Imádom amikor nem olvasnak utána a dolgoknak rendesen :D

Szóval ez nem szoftveres probléma, nagyon nem. Az első szériában (S/N 501-505) egy hiba miatt a processzor 2 magja felmondja a szolgálatot egy idő után. A hiba egyáltalán nem szándékos, ha az lenne akkor nem javították volna, visszahívásra pedig nem volt szükség, sikerült javítani a problémát, nem úgy mint a samsungnál, ahol épp emiatt kellett visszahívni a szériát mert nem volt megoldás a problémára.

CSAK alaplapcserével lehet orvosolni a gondot, ezt az LG garanciaidőn túl is ingyen megcsinálja ha visszaküldöd a telefont szóval bármikor jön elő megcsinálják. A 600+ széria viszont már hibamentes, ha mégis probléma lenne vele akkor bármikor megjavítják ingyen.

2017. márc. 6. 21:13
 8/10 anonim válasza:

Szia!

Én 2015 júliusában vásároltam LG G4-t és be is döglött 2016 júniusban. 3 hétig volt oda a telefon javításon ami nem sikerült így garanciális csere volt. Hála a jó istennek találtak egy új G4-t akkor a megyében így azt kaptam.

Na most ez a szuper új telefon most megint beadta a kulcsot 1 év után így megint bent van szervízben.... (majd küldik megint 3 hét múlva a papírt hogy garanciális csere.....)

Nagyon reménykedek hogy ez lesz mert mivel nem gyártják már illetve azt az árat számolják amivel én vettem így lehet hogy kapok helyette egy Samsung S8-t.

2017. aug. 9. 19:03
 9/10 Alex Fly ***** válasza:
100%

Akkor sorjában: az említett "bootloop-hiba" hardveres gond. Szoftveresen lehet javítani, de ez nem abból áll, hogy újraflasheled. Le kell tiltani az érintett processzormago(ka)t. Természetesen ez a teljesítményén igencsak meg fog látszani...

A másik módszer a házilagos javításrab ha újraforrasztod a SoC-t. A neten vannak erre receptek; van aki sütőbe tette, más vasalóra, a harmadik hőlégfúvót használt, stb. Mibel BGA kivitelű IC-ről van szó, így az eredményt csak abból tudod meg, hogy utána elindul-e. (Hacsak nem tudod röntgennel átvilágítva leellenőrizni a forrasztásokat.) Szóval lutri.

A harmadik eset a márkaszervíz. Az LG elismerte típushibának, a garanciaidőn túl is ingyenesen javítja. Mivel kétéves modellről van szó, így a hatályos törvények értelmében még egy jó pár évig biztosítani kell az alkatrészutánpótlást. Amennyiben viszont -akár ez miatt- javíthatatlan, akkor ha szolgáltatónál vásároltad, azonos eladási áron választhatsz egy másik készüléket a jelenlegi kínálatból. Más esetben a szerviztől kapott kuponnal vehetsz új készüléket.

2017. aug. 10. 00:41
 10/10 acvillam válasza:

Sziasztok!

Ahogy nézem, már elég régóta téma a "bootloop". Számomra most jött el a pillanat. Sajnos. 26 hónappal a vásárlás után a G4-et nem javítják ingyen, nem is cserélik, az alaplap csere is pénzes, kb. 40 ezer forintot mondanak a központban is.

Szóval, szeretnék tudni valamilyen fajta házilagos megoldást erre a dologra, mert rengeteg adat, fénykép, videó, miegymás van a készüléken, amit szerviz esetén nem látnék viszont.

Írtátok ezt a házi orvoslást. Erről tudna valaki magyarázatot adni? Nem nagyon szeretnék LG-be menni.

Köszönöm előre is!

2017. szept. 26. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!