Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mi ez a kínai mobilmárka...

Mi ez a kínai mobilmárka ellenesség?

Figyelt kérdés

Nem mindegyik kínai mobilmárka képviseli a gagyi színvonalat, ezért nem értem meg, mi ez a kínai mobilmárka ellenesség? Bár fura, hogy a Huawei, a HTC, ZTE valamiért kivételt képeznek, pedig ezek is kínai márkák

Nekem több mint egy éves a Meizu MX3 telefonom és ha nem hajtom túl, akkor nincs vele probléma.

2016. nov. 27. 06:25
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
82%
Ezt csak azok mondják akik nem próbálták még. El se tudják képzelni , meg elviselni hogy nem 250 be kerül egy jó telefon, hanem felébe-harmadába. Én már lassan egy éve hozattam kinából, és tökéletes, ULEFONE power.(50ért) Na ki is próbálta mindenki a családba , annyira megtetszett mindenkinek hogy már azóta hatan cserélték le a telefonjukat. IPhone-t is! Nem erre mint az enyém hanem , OUKITEL, DOOGE, LETV. Itt olvastam már hogy az MTK proci milyen szar. Ezt én megcáfolom mert szinte tökéletes mindenkié. De hát ez van , ellenségeskedjenek csak ha akarnak, a tényeken úgyse változtatnak. Ja , és még az hogy 6050 mAh akksi van benne , szinte megfizethetetlen. Kb 15 óra aktiv használatot is bir.
2016. nov. 27. 07:07
 2/18 anonim ***** válasza:
27%
Nekem htc volt de nem sokáig, huawei is, zte, stb, mind xar az egész. iPhonet vettem végül azzal nincs baj.
2016. nov. 27. 07:08
 3/18 anonim ***** válasza:
84%

Létezik még mobiltelefon, ami nem Kínában (esetleg Dél-Koreában) készül?

Egyébként azt hallottam, hogy a kínaiak újabban sokkal jobban odafigyelnek a dolgokra, mint a Dél-Koreaiak.

IPhoneról hallani jót is rosszat is. Az tény, hogy nem olcsó.

Nekem eddig a Motorolák jöttek be, és azok viszonylag megfizethető áron is vannak. Most is azt használok.

2016. nov. 27. 07:31
 4/18 A kérdező kommentje:

1-es: részben igaz.

2-es: HTC sem minden telefonban jó.

A többit próbáltad már? Bár van egy olyan érzésem, hogy neked az Android okostelefonok nem jöttek be.

3-as: igen tudom - még az iPhone-t is Kómában gyártják, csak marad amerikai márkának (nem véletlenül írtam kínai márkát).

"

Egyébként azt hallottam, hogy a kínaiak újabban sokkal jobban odafigyelnek a dolgokra, mint a Dél-Koreaiak." Erről nem tudok igazi felmérést. Samsungnál is vannak jó telefonok, a zászlóshajó kategóriára jobban odafigyelnek (jó a Note 7 kivétel, nem tudni, mi a pontos oka. Én inkább az áramkörre gyanakodnék, nem az akksira).

"IPhoneról hallani jót is rosszat is. Az tény, hogy nem olcsó."

Passzolom. Az iPhone-val itt nem foglalkoznék. Nekem nem volt hozzá szerencsém. Egyedül csak az SE ami érdekelne, az is azért, mert egyedüli a 4"-osok között (lehet még kapni ebben a méretben okostelefont, de az sem egy mai darab).

"

Nekem eddig a Motorolák jöttek be, és azok viszonylag megfizethető áron is vannak. Most is azt használok.

"

Ami átkerült a Lenovo-hoz, vagyis az is, már kínai (al)márka lett (vagy már egy termékcsalád?)

2016. nov. 27. 08:50
 5/18 anonim ***** válasza:
30%
Nem szeretik az emberek ha a telefon eltörik a zsebükben. A Doogee és társai viszont ezt csinálják.
2016. nov. 27. 11:31
 6/18 anonim ***** válasza:
44%

Ha a farzsebbe tett telóra ráülnek mindegy mi a márkája, és hogy hol készült, eltörik: pár grammos kacat a kg-ok ellen.Véletlenül nem volt az IPhone-nak is egy ilyen szériája, emlékeim szerint meg hajolt a készülék:

[link]

[link]

Na magyarán 5x-ös áron az IPhone ugyanolyan szar mint a kínai mobilok, akkor meg miért ne vegyem meg olcsóbban?

2016. nov. 27. 12:17
 7/18 anonim ***** válasza:
14%
Az iPhonet ne keverjük ide, az már papíron is rossz. Viszont a nagyobb márkák telefonjai legtöbbször megbízhatóak.
2016. nov. 27. 12:30
 8/18 anonim ***** válasza:
88%

Nem ellenség, csak bizalmatlanok az emberek, én sem vennék.

1, garancia egyáltalán hogy működik?

2, hol van arra "garancia", hogy nem fog behalni a rendszer x év után (bár droid esetében, elkerülhetetlen de nem m1 hogy fél év vagy 1)

3, nem melegszik agyon?

Rakat ember van aki csak dicsérni tud, szar tulajdonságot senki sem emeli ki mikor meg oda kerülsz, hogy tapasztalod cumi (sajnos nem egy ilyen termékbe futotta már bele, igaz nem mind csúcsmodell, de az emberek már csak ilyenek)

Illetve HTC ban én bízok régebb óta van már a piacon mint bármelyik, (huawei/zte-t nem vennék)

2016. nov. 27. 13:36
 9/18 A kérdező kommentje:

1. Garancia: ez sokrétű. Egyfelől adhat rá garanciát a mobilszolgáltató (főleg akkor ha azt a szolgáltató által módosított + felmatricázott [pl. Vodafone lógós mobiltelefon]), adhat maga a gyártó is, ha van Magyarországon képviselete (nem egy kínai márkának van) és szerződethet egy magyar/európai céggel is. Persze az is fontos, hogy honnan veszed - ott érdemes elolvasni a garanciás feltételeket.

2. Ez nem köthető csak a kínai márkákhoz. Azért léteznek felhasználói visszajelzések, őket kell elolvasni. Az hogy a rendszer belassul, vagy behal, azért a képet árnyalja a felhasználói szokás is, de ez sem csak kínai márkát érint.

Úgyhogy ez gyártó és modell függő inkább (ha jól sejtem, nem arra gondolsz, hogy a felhasználó összeszed vírusokat, vagy túlhajtja a telefont).

3. Ezt részben a 2-es pontban leírtam. Írtam a Meizu MX3-ról. Ha nem hajtom túl, nem hal be a rendszer és nem melegszik túl. Persze van amikor így túlmelegedett, hogy leolvadt róla a műanyag tok.

"Rakat ember van aki csak dicsérni tud, szar tulajdonságot senki sem emeli ki mikor meg oda kerülsz, hogy tapasztalod cumi (sajnos nem egy ilyen termékbe futotta már bele, igaz nem mind csúcsmodell, de az emberek már csak ilyenek)"

Most nem azért de ez nem specifikusan a kínai mobilmárkákat érinti. Ugyanúgy vannak ezzel más telefonnal is (bár próbálj meg iPhone-ról rosszat írni, máris megkapod a magadét, még akkor is, ha nem fikázod őket)

"Illetve HTC ban én bízok régebb óta van már a piacon mint bármelyik, (huawei/zte-t nem vennék)"

Huawei 1987-ben lett alapítva (HTC kb. 10 évvel később lett alapítva), vagyis ők sem ma kezdték az egészet.

2016. nov. 27. 14:55
 10/18 anonim ***** válasza:
Minden gyártó készülékeinek meg vannak a maga pozitív és negatív oldalai is. Amúgy a ami nem kinában készül az hamisítvány :)
2016. nov. 27. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!