Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Samsung galaxy s6 edge plust...

Samsung galaxy s6 edge plust vagy iphone 6 plust vegyek?

Figyelt kérdés
Az Apple stabilabb rendszer mert jelenleg egy iphone 5-ősöm van és most kezd el lassulgatni,viszont ugye az iPhone 6 plus több mint két éve jött ki az s6 edge plus meg kb egy éve és ez lehet ,hogy megváltoztatja az erősorrendet? Szerintetek melyik telefont érdemes megvenni? Ha egy idősek lennének akkor tuti iPhone-t választanák ,viszont ,hogy van a két telefon között egy év legalabb ,így lehet más a helyzet

2016. nov. 16. 07:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
31%

Semmit sem tudunk hogy mi lesz az Iphone 8-ba. A 7-be is fűt fát beígértek, és láttuk mi lett a dologból.

Akkor egy két dolog hogy mi a különbség az S6-S7 között.

Sd kártya

Vízálló

Nem áll ki a kamera

Lekerekített dizájn

Sokkal jobb Üzemidő

Sokkal erősebb hardver (+1gb ram, 40-50% cpu, gpu plusz erősség)

Nincs melegedés (folyadékhűtés)

Jóval jobb kamerák (főleg sötétben)

Nagy látószögű előlapi kamera

All in on (vagy mi a neve) funkció

És most lehet mondani hogy ebben sok "apróság" de ez amit felsoroltam mind elég fontos újítás. Tehát nem ilyeneket írtam hogy van plusz egy felesleges widget.

2016. nov. 17. 19:11
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó. Nem mondtam, hogy nincs különbség, hanem azt állítottam, hogy nem olyan nagy a különbség.

SD kártya. Igen, lehet az S7-be tenni, de csak fotókat/videókat tehetsz rá. Alkalmazásokat nem. És az S6 még a legkisebb tárhellyel is elég nehezen teletömhető. A 32GB (amiből kb 22-24 pakolható. kb 6-8-at foglal a rendszer.) elég, szerintem bőven. Szóval ez egy előrelépés, de el lehet lenni nélküle, nekem például egyáltalán nem hiányzik.

Vízálló. Igen, ez is jó dolog, de eddig nem volt olyan problémám, hogy az eső annyira eláztatott volna, hogy a telefonom nem lehetett volna pl a belső zsebembe menekíteni... Zuhanyzóba meg nem szoktam telefonozni. 10 percet kibírok nélküle. Persze előfordulhat, hogy beleesik a vízbe véletlenül, de akkor amilyen gyorsan csak tudom, kiveszem. És nemhogy pár másodpercet, de 1-2 percet is kibír az S6 a víz alatt. Nem próbáltam, de youtuben van pár videó, valahol 5, valahol 15 percig húzza problémamentesen. Nem kell vele kísérletezni, és kész :) Egy kis eső meg nem fogja tönkrevágni, miközben a zsebedben van.

Nem áll ki a kamera? Dehogynem, csak nem annyira. Szóval ha a hátlapjára fekteted le a telefont állandóan, itt is a kamera kerete fogja először megsínyleni. Más probléma meg nem volt a miliméternyire kitüremkedő kamerával.

Lekerekített dizájn. Tényleg kényelmesebb ez miatt kézbefogni az S7 Edget az S6 Edgenél. Szóval ez hasznos lehet. De az S6 Edge dizájnja is megszokható, szerethető, hidd el :) Ezmiatt nem adnék ki 200€-val többet.

Jobb üzemidő. Az hasznos dolog. De az S6 is kibír 1 vagy 2 napot, használattól függően (Utolsó töltés óta már 34-edik órája használom, és most vagyok 30%-on). És ha esetleg rosszkor merül le, az se baj, mivel 1 és negyed óra alatt 0-ról 100%-ra töltöm. 45 perc-75%. De ha csak 20 percem van, 45-50%-ig annyi idő alatt is felnyomja. :)

Erősebb hardware. Tényleg az. De jelenleg az S6 is boldogul szinte bármilyen appal, és probléma nélkül tud több aplikációt futtatni a háttérben. Hogy nem annyit mint egy S7, az egy dolog, de egyszerre max, de tényleg max 4-5 dolgot csinálsz, azt meg tudja.

Folyadékhűtés? Jól hangzik, de valójában ot nincs semmilyen folyadék. Nézz meg pár szétszerelő videót :)

És az S6 sem egy kazán. VR-használatkor melegedik kicsit, de egyébként egyáltalán nem vészes.

Jobb kamera. Két dologban jobb: a fókuszálás sebességében, és a fényképezésben gyenge fényviszonyok mellett (megjegyzem, a maga idejében ebben az S6 is a legjobb volt, szóval a kameráját éppen nem érheti panasz, de az S7 egy kicsivel jobb sötétben). A képminőségben nincs számottevő külömbség.

Ezt a pár belinkelt képet az S6-tal készítettem:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Nagy látószögű előlapi kamera? Biztos jó dolog, de ezt használnám ki legkevésbé.

Gondolom még az Always on kijelzőre gondolsz. Menő dolog, de minek? egyrészt elősegíti a képernyőbeégést, másrészt, ha nagyon tetszik ez az újítás, bármely telefonra húzhatsz le appot, ami állandóan fogja mutatni az órát.

Szóval van különbség az S6 és az S7 között, de nem olyan nagyon szembetűnő.

2016. nov. 18. 02:09
 13/21 anonim ***** válasza:
21%
Akkor mondjál már olyan dolgokat amik szerinted nagy újítások. Mert elvileg nálad ezek nem fontosak, de pl aki ért a mobilokhoz főként ezeket fogja nézni. Kíváncsi vagyok nálad mit jelentene egy nagy újítás.
2016. nov. 18. 06:46
 14/21 anonim ***** válasza:

Mik ebben az egetrengető újítások?

Tényleg ott tartunk, hogy 2016-ban említésre méltó a 2 GB RAM, a Quad-core 2.34 GHz CPU, a 1960mAh Li-Ion akkumulátor és az SD kártya? Bocs, de ezek semmik, nincs igazán nagy jelentőségük, nem adnak ezek semmi extrát. A kamerának viszont van, meg a jobb vízállóságnak - csakhogy ezek még kevesek.

2016. nov. 18. 07:20
 15/21 A kérdező kommentje:

De egyébként a sima s6 edge és s6 edge plus között is van különbség mert az s6 edge plus mindkét oldalt ,oldaltkijelzős, van neki +1 gb RAM-ja ,ami androidnál elég nagy előny,és ugye fél évvel később jött ki.

Akkor az s6 edge + jobb telefon mint az iphone 6 plus ?

2016. nov. 18. 14:47
 16/21 A kérdező kommentje:

Meg azt is vegyük figyelembe ,hogy az s6 edge plus az gyakorlatilag az s6 edge és az s7 edge között van tudásilag ,mivel Samsungnál nincsen olyan ,hogy s7 edge plus ,ezért a plus kategóriának ez a legfelsőbb "csúcsa" (ha a note-okat most nem vesszük ide).És alig pár hónappal jött ki később mint az s7 széria.

https://www.youtube.com/watch?v=kf6c9spJJqg

Gyorsaságban meg majdnem ugyanott vannak.Akkor s6 edge plus vagy iphone 6 plus?

2016. nov. 18. 15:06
 17/21 anonim ***** válasza:
49%
Kedves #15-ös nem tévedtél el?
2016. nov. 18. 16:20
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem - iPhone 7 specifikációt (ahol a többi telefonjait) itt (is) megadták:

[link]

2016. nov. 18. 16:41
 19/21 anonim ***** válasza:
50%
Na akkor azt mond meg hogy kinek és mire válaszolsz. Mert hogy itt senki nem beszélt az Iphone 7-ről az elmúlt pár hozzászólásban az is bizonyos.
2016. nov. 18. 19:35
 20/21 anonim ***** válasza:
Mondjuk amiket felsoroltál, #12-es, tényleg nem nagy újítások, legfeljebb csak az S-szériától, de amúgy a Note-széria, és márkától függetlenül sok más felsőkategóriás telefon is tudja, viszont tényleg jobb, mint az iPhone!
2016. nov. 19. 10:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!