Hány havi jövedelmedet fizetnéd ki egy jó telefonra?
Mindig meglepődők, amikor csóringer emberek nettó 100e körüli bérrel megvillantják a legújabb iPhone-t.
Nekem soha nem volt 50e-nél drágább telóm, mert úgy tartom, hogy kétheti bérnél nem adok ki többet erre a célra. Persze aki félmilliót vagy többet szakít havonta, az megengedheti magának a legújabb csúcsmodelleket. Nektek mi a véleményetek erről?
Elsősorban azok válaszát várom, akik saját maguknak keresik a pénzt, és nem apuci veszi meg nekik a telót.
Manapság hatalmas presztízs lett a telefon.
Régen simán elvoltak az emberek az ócska asztali gépeikkel, azt senki nem látta úgysem. Sőt, ha valakinek erős gépe volt, az azonnal kockának lett bélyegezve. Meg ment az oltás, hogy a gépre költeni mennyire "no life" dolog.
Manapság meg mindenki kezében minimum 70-80 ezres telefonokat látok, és meglepően gyakiriak az iPhone 5S-SE telók is, meg a felső kategóriás Samsungok, Xperiák. Én amúgy úgy vagyok vele, mindenki vegye amit akar, csak aztán ne sírjon a szája, hogy nem telik a számlákra.
OFF:
"itt mindenkinek minimum 2-300 ezer a fizetése"
Ha egyszer annyi, akkor annyi, most csak azért írjak kevesebbet hogy meg ne sértsem mások lelki világát?
"a Gyakori a gazdag emberek oldala lett"
Hát nem tudom más hogy van vele, de a 300 ezer messze áll a gazdagtól. Persze, lehet azzal jönni hogy egy 3-4 minimálbér. De ha azt nézem hogy egy albérlet 100+rezsi, kaja 50-60, egy autó szintén benne van havi 50-ben ha tankolni kell. Már ott van az ember, hogy 200-250 ezer elment, és akkor még nem csinált semmit csak élt.
Nekem amúgy még sosem volt drága telefonom, eddig használtan vettem régi csúcskategóriásat 20-ért, az előtt meg egy 40 ezres alsó-közép kategóriás volt. Igazából az mindig a nagy dilemmám, hogy megéri e 2-3x többet költeni, mikor egy 50-60 ezres telefon is kiszolgálna 2-3 évig, viszont egy sokkal drágább is ugyanúgy elavul ennyi idő alatt.
Mondjuk most tuti fogok venni egy 100 ezer körüli készüléket, mert meguntam, hogy mindig nélkülöznöm kell valamiben.
Főleg utazásoknál vicces a mostani:
- Mások egyszerre facebookoznak, telefonálnak, én meg nézem a töltő képernyőt mert nincs 4G-m.
- Másoknak minden villámgyorsan megy, nekem meg újra kell indítani a telefont.
- Mások végig nyomkodják az utat, én 1 órára kapcsolok netet, és lemerül az egész...
Ilyen szempontból meg tudok érteni mindenkit, hogy egy kompromisszumoktól mentes, mindent tudó készülékere vágyik.
"De ha azt nézem hogy egy albérlet 100+rezsi, kaja 50-60, egy autó szintén benne van havi 50-ben ha tankolni kell. Már ott van az ember, hogy 200-250 ezer elment, és akkor még nem csinált semmit csak élt."
Ez csak személyes értetlenkedésem, de minek laksz olyan albérletbe ami gec messze van a munkahelyedtől (ha havi 50 ezret tankolsz)
De amúgy jól számoltad ha olyan 200-250 ezer nettónak kéne lenni a minimálbérnek, hogy maradjon is valami.
"minek laksz olyan albérletbe ami gec messze van a munkahelyedtől"
Mert kivitelezésben dolgozom, ott meg nekem kell az építkezésre kijárni és nem az jön hozzám.
'most akkor a Gyakori a gazdag emberek oldala lett, vagy csak kamuzik a nagy része?? :D'
2-3, de akár 700 ezer mióta a gazdag kategória?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!