Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Hány havi jövedelmedet fizetné...

Hány havi jövedelmedet fizetnéd ki egy jó telefonra?

Figyelt kérdés

Mindig meglepődők, amikor csóringer emberek nettó 100e körüli bérrel megvillantják a legújabb iPhone-t.

Nekem soha nem volt 50e-nél drágább telóm, mert úgy tartom, hogy kétheti bérnél nem adok ki többet erre a célra. Persze aki félmilliót vagy többet szakít havonta, az megengedheti magának a legújabb csúcsmodelleket. Nektek mi a véleményetek erről?

Elsősorban azok válaszát várom, akik saját maguknak keresik a pénzt, és nem apuci veszi meg nekik a telót.

2016. nov. 8. 08:56
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Manapság hatalmas presztízs lett a telefon.

Régen simán elvoltak az emberek az ócska asztali gépeikkel, azt senki nem látta úgysem. Sőt, ha valakinek erős gépe volt, az azonnal kockának lett bélyegezve. Meg ment az oltás, hogy a gépre költeni mennyire "no life" dolog.

Manapság meg mindenki kezében minimum 70-80 ezres telefonokat látok, és meglepően gyakiriak az iPhone 5S-SE telók is, meg a felső kategóriás Samsungok, Xperiák. Én amúgy úgy vagyok vele, mindenki vegye amit akar, csak aztán ne sírjon a szája, hogy nem telik a számlákra.

OFF:

"itt mindenkinek minimum 2-300 ezer a fizetése"

Ha egyszer annyi, akkor annyi, most csak azért írjak kevesebbet hogy meg ne sértsem mások lelki világát?

"a Gyakori a gazdag emberek oldala lett"

Hát nem tudom más hogy van vele, de a 300 ezer messze áll a gazdagtól. Persze, lehet azzal jönni hogy egy 3-4 minimálbér. De ha azt nézem hogy egy albérlet 100+rezsi, kaja 50-60, egy autó szintén benne van havi 50-ben ha tankolni kell. Már ott van az ember, hogy 200-250 ezer elment, és akkor még nem csinált semmit csak élt.

2016. nov. 8. 19:27
 12/21 anonim ***** válasza:

Nekem amúgy még sosem volt drága telefonom, eddig használtan vettem régi csúcskategóriásat 20-ért, az előtt meg egy 40 ezres alsó-közép kategóriás volt. Igazából az mindig a nagy dilemmám, hogy megéri e 2-3x többet költeni, mikor egy 50-60 ezres telefon is kiszolgálna 2-3 évig, viszont egy sokkal drágább is ugyanúgy elavul ennyi idő alatt.

Mondjuk most tuti fogok venni egy 100 ezer körüli készüléket, mert meguntam, hogy mindig nélkülöznöm kell valamiben.

Főleg utazásoknál vicces a mostani:

- Mások egyszerre facebookoznak, telefonálnak, én meg nézem a töltő képernyőt mert nincs 4G-m.

- Másoknak minden villámgyorsan megy, nekem meg újra kell indítani a telefont.

- Mások végig nyomkodják az utat, én 1 órára kapcsolok netet, és lemerül az egész...

Ilyen szempontból meg tudok érteni mindenkit, hogy egy kompromisszumoktól mentes, mindent tudó készülékere vágyik.

2016. nov. 8. 19:34
 13/21 anonim ***** válasza:
Egy jó telefonra? Hát. Mondjuk egy fél, de akkor 3-4 hónap spórolás van, mert azért egy havi fizut nem lehet 0-ra verni egy telefonnal. Részletre meg inkább nem veszek semmit, kivéve aminek ajtaja, ablaka és/vagy kerekei vannak :-)
2016. nov. 8. 21:02
 14/21 anonim ***** válasza:

"De ha azt nézem hogy egy albérlet 100+rezsi, kaja 50-60, egy autó szintén benne van havi 50-ben ha tankolni kell. Már ott van az ember, hogy 200-250 ezer elment, és akkor még nem csinált semmit csak élt."

Ez csak személyes értetlenkedésem, de minek laksz olyan albérletbe ami gec messze van a munkahelyedtől (ha havi 50 ezret tankolsz)

De amúgy jól számoltad ha olyan 200-250 ezer nettónak kéne lenni a minimálbérnek, hogy maradjon is valami.

2016. nov. 8. 22:09
 15/21 anonim ***** válasza:
Németországban élek, tűrhetően keresek. A nejem is. A gyerekeink már rég önállóak, rájuk sem kell költenünk. Ennek ellenére sem vennék 100-150 €-nál drágább telefont.
2016. nov. 9. 12:55
 16/21 anonim ***** válasza:
iPhone 6s-t használok, zsebből vettem meg, ahogyan azelőtt a 4-est is. Sosem veszek semmit előfizetésre, hitelre. Akkor veszem meg, ha megvan rá a pénzem. Évekig egy régi autóm volt, míg mások vásárolták a használt külföldi kocsikat, aztán egy éve vettem egy vadonatúj, prémiummárkás autót. Csak nézett mindenki. Megvolt rá a pénzem és kész. Nincs semmilyen hitelem, soha nem is volt, meg nem is tervezek felvenni. Egyébként szánalmasnak tartom ezt, hogy mindig mindenkinek a legújabb kell mindenből. Akkor veszek újat, ha valami elromlik, de akkor is a minőségeset.
2016. nov. 9. 14:48
 17/21 anonim ***** válasza:

"minek laksz olyan albérletbe ami gec messze van a munkahelyedtől"

Mert kivitelezésben dolgozom, ott meg nekem kell az építkezésre kijárni és nem az jön hozzám.

2016. nov. 9. 18:22
 18/21 anonim válasza:

'most akkor a Gyakori a gazdag emberek oldala lett, vagy csak kamuzik a nagy része?? :D'

2-3, de akár 700 ezer mióta a gazdag kategória?

2016. nov. 9. 22:14
 19/21 anonim ***** válasza:
Hitelre nem vennék soha telefont, de pár hónap alatt, átlagos fizetés mellett össze lehet spórolni egy iphone-t. Ebben semmi kivetnivalót nem látok, én is ezt tettem most úgy, hogy nem szenvedtem emiatt hiányt semmiben. (180-200 között keresek)
2016. nov. 11. 10:42
 20/21 anonim ***** válasza:
300 nettóm van 30 ezernél többet nem adnék telefonért
2018. márc. 15. 14:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!