Hány havi jövedelmedet fizetnéd ki egy jó telefonra?
Mindig meglepődők, amikor csóringer emberek nettó 100e körüli bérrel megvillantják a legújabb iPhone-t.
Nekem soha nem volt 50e-nél drágább telóm, mert úgy tartom, hogy kétheti bérnél nem adok ki többet erre a célra. Persze aki félmilliót vagy többet szakít havonta, az megengedheti magának a legújabb csúcsmodelleket. Nektek mi a véleményetek erről?
Elsősorban azok válaszát várom, akik saját maguknak keresik a pénzt, és nem apuci veszi meg nekik a telót.
Én bőven 200 fölött keresek nettó, de még az 50 ezres telót is meggondolom. Drágábbat meg akor se vennék, ha milliós fizetésem lenne, mert fölösleges. Egy esetben lehet indokolt, ha olyan közegben vagy pozícióban vagy, ahol elvárt az image szempontjából a Boss öltöny, a Rolex és a Lexus mellé egy luxus telefon.
De amikor ruppótlan kis taknyok kezében látom az inkább szánalmas és nevetséges dolog. Az ilyeneknél látsz tuningolt ócska verdát, 2 km képátlójú lapostévét és amit nem látsz, hogy a hitelek alól már rég ki sem látszik és zsíros kenyéren él egész hónapban.
Hát nem sokat az biztos :)
Én sem költenék 50-nél többet, ami a fizetésem kb. 1/4-e.
Viszont mivel jó előfizetésem van, ezért pl. a mostani telefonom is fix 28.000. Ft volt az én előfizetésemben, egyébként meg 86-ot ér. Mondjuk van ennél jobb előfizetés is, amiben meg 0 Ft-ért meg lehet kapni.
Szóval én mindig igyekszem ezeket a lehetőségeket kihasználni és sose veszek teljes áron telefon.
A csóringerek meg általában használt telefonokkal villognak. Ami gyorsan tönkre is megy.
Úgy vagyok vele mint te. Csak olyan telefont veszek, amit"zsebből" ki tudok fizetni. Azért egy telefon elég "sérülékeny" - ahogy megveszed, máris vesztett az értékéből, törhet, elveszhet, ellophatják, nem biztos hogy beválik...stb. Szóval úgy választok,h bármi történik is vele, ne kapjak infarktust, de az igényeimnek megfeleljen. 75ezerért vettem egy éve a telefonomat, a nettó bérem 240 körül van.
Én úgy látom,h azok akik részletre, hitelre vesznek telefont, vmit kompenzálnak, többnek akarnak látszani. Nagyon szánalmas, na de ez az ő bajuk. Hiába van Iphone -juk, attól még ők tudják,h csórók.
Sokszor volt ilyen kérdés, meg nem egyszer sírtak az újdonsült mobil tulajok hogy nem bírják kinyögni részleteket.
Nekem a 2 heti bérem éppen kiadná az iPhone 7-est 128 gigával, de nem azért nem veszem meg mert sajnálom rá a pénzt, hanem azért, mert az S4-em még kitűnő állapotú és kiszolgálja az igényeimet, amit nem mellesleg 37 ezerért vettem használtan. Szóval megengedhetem magamnak a csúcsmodelleket a megfogalmazásod szerint, csak marhára nem érdekel. Inkább elviszem az asszonyt párszor vacsorázni az árán amit nem költök ilyesmire.
Ahogy olvasom itt, hogy ki mennyit keres, hát nem semmi....de már más kérdésnél is láttam, hogy itt mindenkinek minimum 2-300 ezer a fizetése, de láttam már 700 ezret is :D most akkor a Gyakori a gazdag emberek oldala lett, vagy csak kamuzik a nagy része?? :D
Bocsi az offért, kérdezőnek: én is mindig csak egy összegben, kp-ért veszek telefont. Viszont inkább veszek egy drágábbat, azt nem kell évente cserélgetni, mint a noname kínaiakat. Általában előre kinézem, hogy milyet akarok venni, és pár hónap alatt sikerül félrerakni annyit, amiből meg tudom venni, úgy, hogy nem éhezek mellette.
"most akkor a Gyakori a gazdag emberek oldala lett, vagy csak kamuzik a nagy része?? :D "
Ha a szemedben ez gazdagság hogy nem minimálbért keresek és a munkahelyemen ráérek az elektronikus eszközök kategóriában feltett kérdésekre választ adni, akkor igen. Ha gazdagnak érezném magam, akkor valószínűleg a tengerparton napozva eszembe se jutna hogy olvassam hogyan fikázool másokat.
Ja elolvassa egy politikus hogy a gykn milyen fizetéseket írnak az emberek és kitalálja hogy na akkor jöhet az adóemelés mert hogy milyen jól él a nép.
Azt máshova is írtam már hogy az a néhány ember aki az átlagnál jobban keres az büszkén leírja. Aki meg az átlagot keresi vagy az alatt azok inkább nem és ők vannak sajnos rengetegen. Amúgy a nettót és buttót is szokták keverni és így a bruttóból jobban hangzó nettó lesz de ez már nem lényeg.
Én attól függetlenül hogy mennyit keresek nem szívesen vennék 100 ezernél drágább telefont mert a szememben egyszerűen nem ér annyit sem egy ilyen készülék. Nem a jövedelmemhez mérem. Azért szoktam mégis megvenni a drágábbakat mert a munkámhoz kell. Valamikor több gyártmány is. Ha azt vesszük akkor ez befektetés. Ha arra vagy kíváncsi akkor nem hitelre.
Az meg már eleve furcsa hogy egyes szülők elemi iskolásoknak is megveszik a legújabb 200 ezer forintos telefonokat és azzal mennek suliba. Nem normálisak.
Én az átlaghoz tartozom sajnos és nagy igényú vagyok.
Saját magam dolgozom 85 ezer ért közszolga ként abból 16 ezer havi teló számlám azt ennyi.
Anno eladtam a lelkem az ördögnek 2 évre az új iphone ért
Szerencsére én nem jártam úgy, hogy ne tudjam fizetni mert kirugtak volna
Nekem annyi a véleményem hogy mindenki magának tudja mi kell, mit engedhet meg
(szerintem csóróknak mint én a részlet a jó megoldás)
"mindenki magának tudja mi kell, mit engedhet meg "
Tudnia KELLENE.
De sajnos nem mindenki tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!