Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ti is így vagytok az iPhone-nal?

Ti is így vagytok az iPhone-nal?

Figyelt kérdés

Soha nem volt még iPhonom, de nekem tetszenek. Tudom, hogy milyen éles vitákat folytatnak egyesek, általában az androidosok kontra iPhone-osok, egymást jó esetben csak "fan"-eknek nevezve. A WP-sek, és Blackbarry-sek meg szépen figyelnek. Jó magam jeleneg WP-s vagyok, tehát nem tartozom egyik táborba sem, de a következőt gondolom:

Régen, amikor még nem voltak okostelefonok, vagy kezdetlegesek voltak és nem voltak elterjedve, akkor mindig Nokia telefonjaim voltak, kedvencem a 6310i volt, Legalább hat évig használtam, nem is akartam másra váltani. A Nokia név egyet jelentett a minőséggel, a szép design-nal, a jó használhatósággal, normális fagyásmentes OS-sel és korrekt összeszereléssel.

Nekem az iPhonokról ez jut manapság az eszembe. Kicsit olyan érzésem van, mint a régi Nokiákkal: szép, minőségi, jól használható és tartós.

1. Szép kialakítás, tartós és minőségi anyaghasználat

2. Stabil és megfelelően optimalizált OS

3. Az OS alá tett elegendő HW

Sokan modják, hogy nem lehet az iPhone-okkal akármit csinálni, úgy mint az androidos telefonokkal. Az egyre nagyobb kijelzők jók és szépek ugyan, de hordani őket macerás.

Régen sem buzerálni akartam a telefonokat, hanem használni, arra vágytam, hogy minőség legyen a kezemben, tartós legyen és számíthassak rá. Ez most sem változott, csak a telefonnal elvégezhető műveletek lettek mások.

2016. aug. 13. 14:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
67%

Én WP-ről váltottam iPhone-ra, a WP előtt meg Androidhoz volt szerencsém... Jelenleg egyetlen egy bajom van az Apple termékekkel; hogy indokolatlanul, mocskosul drágák. Jók a termékeik, de azért ennyire nem jók. Ennyiért legalább elfelejthetnék a 16 gigát és 32-vel indíthatnának - mondom ezt úgy, hogy nekem is 16 gigás telóm van tőlük, mert a 64 nekem már túl nagy és túl drága volt, főleg úgy, hogy nem kerül ennyivel többe a nagyobb tárhely beszerelése a telókba a gyárban.

Nekem semmi bajom a zárt rendszerrel, sőt, támogatom. Sok androidos azt kifogásolja mind a WP, mitn az iPhone esetében, hogy zárt a rendszer és az szar. Miért is? Én nem vagyok egy techturkász, nem akarom megműteni a telefonom rendszerét, én azt akarom, hogy MŰKÖDJÖN a rendszer. Ami az androidról nem mondható el. Nem, nem akarok kompromisszumot kötni. Nem, nem akartam volna feltétlen a legdrágább Androidos telót megvenni, hogy hajlandó legyen elfutni a rendszer a telefonon - ideig-óráig. Számomra nem volt felhasználóbarát az Android, agyérgörcsöt kaptam tőle, ezért váltottam WP-re.

Amiben volt lehetőség, de még mennyi! Végre egy olyan rendszer, ami a beugró kategóriás telókon is GOND NÉLKÜL működött. (520-asal kezdtem.) Persze, app kevés volt, de a Microsoft jól beharangozta, hogy majd a W10M megold mindent, lesz app is meg sok újdonság és hűha. Időközben váltottam 640-re, készültem a 10-re ezerrel. Végül több hónapnyi csúszás után - Microsoft kommunikációja iszonyat gyenge volt az ügyben, megjegyzem - meglett a 10-es. Lett több app? Nem, nem lett. Viszont az addig stabil rendszerem kezdett fagyogatni, a meglévő appok is gány munkák voltak nagyrészt, összeomlottak, ami elég idegesítő. Így a végére feladtam a várakozást. Microsoft megint elintézte; volt valami ígéretes a kezükben és elszalasztották a lehetőséget. Ismét.

Időközben eljött a pillanat, hogy már elgondolkodhattam az iPhone-on, meg is tettem. iPod touch-om volt már, a rendszer stabil, működik és wow, appok is vannak rá, amik ráadásul működnek is. Végre! Így átkonvertáltam a Podot egy iPhone-á és jelenleg elégedett vagyok - még ha úgy érzem is, hogy a megcsócsált alma logó a teló hátán jócskán megdobta az árat és nem csak a tényleges terméket fizettem ki, hanem bizony kőkeményen a márkát is. Persze, Apple is csak egy cég, azaz érdeke, hogy bevétele legyen, nem megváltó sem az iPhone, sem egyéb iTermékük. Persze, kedvelem a telefont, működik, fel tudom venni, le is tudom rakni, eddig egy app sem omlott össze... kapok károgást azért, hogy minek 16 gigás telefon, az szar, az kicsi, az semmire sem jó - én elférek rajta, ha lesz a jövőben 32 gigás teló és meg tudom venni akkor majd ha eljön a váltás ideje megveszem azt, de remélem, hogy azért a telefon kiszolgál 2, netán 3 évig - főleg ennyiért.

Szóval, ez az én véleményem; nincs tökéletes rendszer és tökéletes telefon, mondom ezt úgy, hogy mindhárom platformot ismerem, használtam. Nem azért van negatív véleményem az Androidról "mert kötelező, mert almás vagyok", hanem mert használtam és nekem nem jött be. Nem azért hagytam el a WP-t, mert "Winfos", hanem mert végül eltért az igényem attól, amit a WP adni tud - és nem tetszik azaz irány amerre a Microsoft viszi a márkát. De ettől még a rendszer nem szar, a csempés elrendezés nem szar, ha több energiát fektetne bele a cég, akkor nagyon ütősek lehetnének a Lumiák a piacon. De jelen állás szerint nem hinném, hogy főnixként feltámadhatna a WP vonal. Ha tévedek, szórom a hamut a fejemre és az sem kizárt, hogy visszaváltok.

2016. aug. 14. 11:19
 12/14 A kérdező kommentje:
Szívemből szóltál! :-)
2016. aug. 14. 16:55
 13/14 anonim ***** válasza:
Legalább te egyetértesz velem xD
2016. aug. 14. 22:22
 14/14 A kérdező kommentje:

Az a vicc, hogy két éve én is nagyon elégedett voltam a WP-vel. Tulajdonképpen most sincs a rendszerrel nagy probléma, minimálisan lassult csak be, nem zavaró. Inkább az a baj, hogy néhány app nincsen rá, amire szükségem lenne, illetve w10m sem olyan, mint kelene lennie.

Giga ciki, hogy a Microsoft mindig ígérgette, hogy "ekkor" jön a w10, aztán "akkor", végül jóval később jött, ráadásul szarul. Azt sem tudom, hogy egy ilyen cég hogy engedheti meg magának, hogy a csúcstelefonjukat (950-es család) kiforratlan béta verzióval dobja piacra! Szerintem ez pofátlanság!

2016. aug. 15. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!