Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mi az amit Windows Phone-on...

Mi az amit Windows Phone-on nem tudok, de Androidon igen?

Figyelt kérdés

Telefonvásárlás előtt állok (max.40e) és Lumia 640ről olvasok pozitív dolgokat, de pontosabban mennyire érezheto a különbség? Kevesebb alkalmazást nyújt a WP, példának tudnátok említeni ebből, amit hiányoltatok?

Egyébként az óhajaim a készülékkel kapcsolatban:

-ne akadjon (feltételezem 4 magos proci?..a mAh lényeges? minimuma mennyi legyen)

-netezésre használnám

-kamera képe azért legyen elfogadható

-akksija ne legyen idegesítően gyenge( itt is mi a minimál?)

-képernyő mérete nem lényeg(Amúgy mennyivel jobban fogyasztja az akksit a nagyobb képernyő?..vagy inkább az alkalmazások szívják?)

Készülék ajánlatokat szívesen fogadok a rendszer típúsán kívül is.

2016. ápr. 22. 18:58
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:

Te tudod, mire használod.

Én Android okostelefonhasználó vagyok, de amondó vagyok, hogy mindenki azt a platformot és készüléket használja, amit szeretne. Emiatt se nem rá, se nem lebeszélni nem akarom...

Bár, azért túl régi készüléket, egyikből sem ajanlott vásárolni (komolyan: alig pár napja láttam egy olyan kérdést, hogy valaki iPhone3-at akarna venni, 30.000 Ft-ért. Elhiszem, hogy szeretne egy iPhone-t, csak azért legyen egy határ: olyan készülékkel kell próbálkozni, aminek még van terméktámogatása/frissítése. Ha meg drága, akkor így járt).

Az aksinál fontos a mAh száma és az erőforrást igénylő appok.

Ha tudod, inkább teszteld le te magad: Lumia 640 és Doogee X6 PRO (utóbbi egy tizessel olcsóbb, ha az EuStockból rendeled) és dönts magad.

2016. ápr. 22. 19:24
 2/25 anonim ***** válasza:
Hát kevesebb app van, de a fontosabbak megvannak ugyhogy én olyan nagyon nem hiányolok semmit esetleg a Messenger appra férne némi frissítés mert még mindig hivásfunkció(bár azt hiszem ez már készül,hogy aztán igaz-e azt nem tudom.)A google appokról kell még esetleg lemondanod azok nincsenek rá.A Windows phonenak nem kell olyan nagyon erős proci,még a gyengébb készülékeken is elfodhatóan gyors.640-en teljesen jól megy.Én sokat szoktam netezni róla nem szokott probléma lenni.A Lumiák szép képeket csinálnak ezzel nincs probléma.Az aksival nincs gond szerintem intenzív használat mellett(egész nap a wifin +játékok) is ki szokott tartani a nap végéig.Nagyobb képernyő jobban fogyaszt,de általában ezekbe nagyobb aksit is tesznek.Én összeségében szeretem a lumiát.Ha érdekel az android és az ios is nyugodtan néz körül a neten melyik tetszik neked jobban mindegyiknek vannak előnyeik és hátrányaik.
2016. ápr. 22. 19:33
 3/25 anonim ***** válasza:
*mindig nincs
2016. ápr. 22. 19:34
 4/25 anonim ***** válasza:
Még annyit tennék hozzá az előző válaszokhoz hogy nem a képernyő méretén múlik hanem a felbontáson és a panel minőségén.FHD felbontáson többet fogyaszt egy kijelző mint HD-ban,az Amoled-ből meg jobb üzemidőt lehet kihozni mint egy IPS-ből.Ha már Doogee akkor X5 Pro,az újabb a tesztek szerint nem valami fényesre sikeredet.
2016. ápr. 22. 19:42
 5/25 anonim ***** válasza:

Nem rossz a 640, de lehetőleg ne frissítsd win 10-re. Nem valami jó. Ha fontos a navigáció, akkor azt kell mondjam hogy ne ilyet vegyél. Mert az új windows térképek katasztrófa, az én 640-esemen w10 alatt teljesen néma, bár 8.1-en lehet hogy jó. Viber sokszor késve értesít, vagy nem jönnek meg az üzenetek (8.1-nél használtam). FB, messenger appokra is sok a panasz, nézd csak meg a windows áruházban. Fényképezője jó fényviszonyok között egészen jól muzsikál, az akkuidő is rendben. Ha nem használod 2,5-3 nap. Nyílván egy 5 colos kijelzőnél ha böngészel sokat akkor ennél kevesebb, sőt ha gyenge mobilnetes helyen vagy mint én a melóhelyen az is képes viszonylag gyorsan fogyasztani. Kijelzője rendben, zenelejátszásra is egész jó. Bár teljes értékű youtube appot nem találtam rá, legalábbis ingyenest. Gyenge wifi jelnél jól dolgozik, jobban mint a 100 e+-os androidosok. Bizonyos netes videókat nem jól kezel (hír tv, tények).

Összességében ár-érték arányban nagyon jó, egy baja van hogy gagyi windowsos.

2016. ápr. 24. 09:58
 6/25 A kérdező kommentje:
Pedig tegnap voltam egy telefonszolgáltató üzletében és ott is az eladó-miután az androidos telefonért érdeklődtem-mondta, hogy azok 1,5 év után belassulnak. Ő is WP-t használ és ennyi idő után, még ugyanolyan gyorsan szuperál. Engem elbizonytalanított, miközben már konkrét telefont ki is néztem és vettem is volna, ha nem felejtem a lakcím kártyámat egy orvosnál. Így megtorpantam és várok mégis csak Microsoft-os ajánlatokat, ha még akad valakinek jó ötlete.+köszönöm az eddigi válaszolóknak!
2016. ápr. 24. 10:40
 7/25 anonim ***** válasza:
Szerintem meg a wp-re 1,5 után nem lesz appfrissítés, bár elvileg a w10 fejlesztése továbbra is zajlik, sőt gyakorlatilag is. Viszont az alacsony piaci részesedés miatt, a fontosabb appoknál sem tartom kizártnak hogy elfelejtődnek. Viszont a hírek szerint lesz uwp-s facebook és messenger app is , ami elvileg nekünk jó, bár nem nagyon bízom a microsoftban, ugyanis azt is megígérte hogy minden 8.1 denimet futtató telefon megkapja a w10-et, mégsem így lett.
2016. ápr. 24. 11:05
 8/25 anonim ***** válasza:
Dehogy lassul le az Android.Csak normális darabot kell választani,minimum egy P8 Lite.Én se nagyon sok jövőt látok a WP-ben.
2016. ápr. 24. 11:08
 9/25 A kérdező kommentje:
Jó de én konkrétan egy LG Lumiáért indultam..Most is olvasgattam pár cikket. Ahol például azt jegyezték meg, hogy WP-nél az olcsóbb daraboknál és csúcskategóriánál nincs túl nagy különbség rendszersebességet illetően. Tehát egy középkategóriás WP nyerő egy közép kategóriás Androiddal szemben, e fölött emelkedik csak ki az Android. Esetemben meg ez a helyzet...de igazság szerint elég kínai nekem ez az egész tehát például ha most Windows Phone 8.1-el (most néztem honlapjukon milyen lehetőségeket nyújt) frissített rendszerem van, és később nincs frissítés hozzá. Akkor nem lesznek új funkciók a telefonon, v az egész döcög például? Érthető ? :D ..A lényeg, hogy évek óta nem használtam okos telefont, szóval nincsenek kiforrt igényeim, de az anno akadásoktól rosszul voltam, azért parázok itt:)
2016. ápr. 24. 11:26
 10/25 anonim ***** válasza:
A 8.1 akadni nem fog szerintem, de mint írtam siralmasok az appok rá, az egy dolog hogy megvannak a fontos appok, de le vannak maradva az androidtól. Értem én hogy nem vagy alkalmazásb*zi, én sem, de ha egy alkalmazás nem tölti be a funkcióját az nagyon idegesítő. Tudom lumiahasználókánt fannak kéne lennem, de nem tudok az lenni, mikor az alap alkalmazások nagyon pocsékak. Engem sem érdekelnek gagyi egyszer jót röhögős és törlős appok, de a windowson katasztrófák az appok. Valamint egy drágább, erősebb "szervekkel" megáldott készülék se tud több vagy jobb appot futtatni.
2016. ápr. 24. 14:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!