Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Microsoft Lumia vagy Sony...

Microsoft Lumia vagy Sony Xperia Z3 Compact?

Figyelt kérdés

Először Lumiát akartam mert jó véleményt hallottam róla akinek ilyen van. Viszont 2-en lebeszéltek róla, egyik családtag volt. Mondta hogy mindenképp androidosat vegyek de az ilyen fajta telefonokat is szidják. Ő ajánlotta a Z3-at viszont az 2-szer annyiba kerül és csak részletre tudnánk megvenni. Melyik a jobb? 1 hetem van dönteni :/

Elég az "olcsóbb" mert azt kitudnánk fizetni egyszerre vagy érdemes pénzt áldozni a drágábbra? Fotózásra netezésre használnám leginkább.

2016. ápr. 4. 22:56
1 2
 1/16 Boda Gergő ***** válasza:
84%

Lumia készülékek általában jó kamerával rendelkeznek és szép képeket lőnek. Stabill, fagyásmentes , viszont kevesebb app van Windows Mobilra. A nagyobb appok , face, messenger, viber, instagram elérhető itt is mint androidon.

Az elején biztos fura lesz, sookalta másabb mint a drodot futtató készülékek de én nem bántam meg hogy egy lLumia mellett döntöttem.

2016. ápr. 4. 23:14
 2/16 anonim ***** válasza:
84%
Ugyanazt tudom mondani, mint 1es. Ha fontos,h meglegyenek a legújabb alkalmazások, akkor android. Ha beéred egy egyszerűbb Messengerrel, kevesebb alkalmazással, akkor egyértelműen Lumia. Keress olyat amiben Zeiss lencse van. Nekem nem kellett hozzá idő,h megszokjam a wp-t android után. Számomra ez ezerszer logikusabb, átláthatóbb rendszer.
2016. ápr. 4. 23:26
 3/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat

Nekem elég a facebook messenger viber instagram

2016. ápr. 4. 23:34
 4/16 Boda Gergő ***** válasza:
100%
ha tényleg elég annyi amit írsz , akkor egy _Carl Zeiss lencsével szerelt Lumia, olcsóbb is lesz mint a droid és stabilabb is. Én éppen egy Lumia 640 XL Dualsimet nyúzok, gyönyörű képeket csinál. Majd rakok fel ide mintát később.
2016. ápr. 5. 00:50
 5/16 Boda Gergő ***** válasza:

Az ígért képek, van közte nappali jól megvilágított, nappali vakus, éjszakai kép és videó is:

[link]

2016. ápr. 5. 02:28
 6/16 anonim ***** válasza:
Sony-t vegyél. Nagyon szép képeket készít és egy nap sokáig nem kell tölteni, nagyon jó Az üzemideje. Sokkal több app van rá mint a lumiára és még vízálló is
2016. ápr. 5. 06:38
 7/16 anonim ***** válasza:
34%

Fotózásra és netezésre jó a Lumia.

Minden másra viszont alkalmatlan.

Én Andoid után ugrottam bele a WP rendszerbe, és tapasztalataim szerint az alkalmazáskínálat ami van rá. Egyszerűen siralmas.

A hozzá letölthető alkalmazások pedig gagyik, ha vannak rá egyáltalán, ami Androidon elérhető.

Jó képeket csinál. De kétlem hogy egy Z3 Compactnál jobbat. Azért annyira nem haltam el a 640XL kamerájától. Most egy LG G3-mat nyüstölök, És nem bántam meg hogy lecseréltem rá a Lumia 640XL-t

2016. ápr. 5. 07:55
 8/16 Wadmalac ***** válasza:

El kéne felejteni azt az értelmetlen általánosítást, hogy az android, az xar.

Ezer gyártó százezer foschtalicska hardverre rakott átgányolt romja alapján ítélik meg a rendszert.

A rendszer jó. Semmivel nem rosszabb, mint az IOS, vagy a WP. Sőt.

Csak ugyanazzal a jó benzinnel xar autó xarul megy, jó autó jól.

A Z3 éppenséggel egy csúcskategóriás hardver, ahol a gyártó odafigyelt a rá kerülő romra is. Oltári messze van a rizsföld szélén rohadó pajtában kifutott alkatrészekből összegányolt noname (vagy "márkás", de filléres kategóriaként ugyanolyan fosch) hardverektől, amire pajszerral erőszakoltak rá egy android mutánst.

Persze, az általad leírt igényekre a WP is tökéletesen elegendő. Ha azt veszed, elégedett leszel, mert nem jössz rá, mennyi minden mást is szeretnél vele csinálni. A Z3-mal meg hamar rájönnél, mennyi minden másra is jó és bizony ki is használnád.

A WP egy kompromisszum-telefon. Viszonylag olcsón kapsz egy korlátozott, de stabil szolgáltatást. Aki android után megelégszik a WP tudásával, az vagy sosem használta ki az android előnyeit, vagy ott valami kifejezetten rossz modellel birkózva alakított ki általános véleményt az androidról és ez alapján vállalta be a kisebb tudást a stabilitásért.

2016. ápr. 5. 09:54
 9/16 anonim ***** válasza:

Tejes mértékben egyetértek Wadmalac hozzászólásával.

A Messenger (mert ugye a kérdező említé)

Egy béna lebutított sz.r

WP készüléken.

Messengerre sem tudom ajánlani mert nincs rá egy rendes bilentyűzet sem. 3x annyi ideig tartott lumián megírnom egy üzenetet, mert még a billentyűzet válaszidejét sem lehet állítani.

Elég gáz mert Androidon 200ms válaszidő mellett gépelek. Sajnos az LG billentyűzetet nem lehet lejjebb állítani. De a Swift Key-t pl igen. Engem zavar ez a dolog mert én használom az ékezetes karaktereket.

De ez csak egy példa volt.

Az android jó rendszer, csak jó vas kell alá. Nem 20 000Ft-os szutyok Tescós Navon meg társai.

Korábban kb 15 Androidos telefonom volt az évek során. 2.2 óta használok Android rendszert.

Nem azért cseréltem le mert xar volt hanem mert még mikor az Android napvilágon sem volt én már akkor szerettem kipróbálni újdonságokat. Rengeteg készülék megfordult már a kezemben. Köztük régi JAVA, S60, Windows Mobile, IOS, BADA,

Sajnos az én igényeimet a Windows Phone nem tudja kielégíteni. Mint oprendszer kézhezálló. De ez elég kevés ahhoz hogy egy okostelefonról beszélünk.

A funkcionalitása a gyatra alkalmazáskínálatnak köszönhetően. Valóban egy korlátokkal telezsúfolt eszköz.

Az Android mind az IOS sokkal jobb alternatíva.

Maga a telefon sebességével kapcsolatban...

Nem gyorsabb mint egy Android telefon. Ez egy baromság. Saját tapasztalatból mondom hogy a Lumia 640XL semmivel sem volt gyorsabb mint a hasonló hardverrel fölszerelt korábbi S3 NEO készülékem.

Sőőőt az alkalmazások vátása 3x annyi időt vett igénybe.

a Messenger sokkal lassabban töltődött be ezen az "Állítólagos villámgyors, atomstabil oprendszeren.

Az adatátviteli sebességről ne is beszéljünk...

2016. ápr. 5. 10:15
 10/16 anonim ***** válasza:
nos. nálam úgy kezdődött, hogy volt egy galaxy mini-m, 2 évig használtam , meg voltam vele elégedve. ezután jött egy lumia, nem volt furcsa kézre állt, netre zenére fb-re elég. ezután egy újabb lumia , de az alkalmazások hiányát megelégeltem, az volt az utolsó csepp, hogy a WORD JOBB ANDROIDON, mint wp-n. ezen felhúztam magam. hamarosan érkezik a xiaomim.
2016. ápr. 5. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!