Nem rég tetettem a telefonomra üvegfóliát, de alatta betört a telefonom és a fóliának semmi baja sem lett. Ha odaviszem kicserélik a képernyőt?
Akkor vidd el arra a jobb helyre :D
A fólia arra jó maximum, hogy ha összetörik az üveg - ami a fóliától nem válik törhetetlenné - akkor ne vágja meg a füledet, kezedet a készülék.
"...Márpedig ha a képernyő betört, akkor az üvegfóliának is be kellett..."
Ez nem így van, ez egy sajnálatos közhiedelem, aminek talán a kérdező is áldozatául esett. Kapásból két olyan szituációt is tudok, amikor a ráhelyezett edzett üveg nem védi meg a kijelzőt.
Az egyik amikor gyengébb minőségű a kijelző üvege, mint a ráhelyezett fólia üveg és kevésbé rugalmasabb. Így amikor egy tompa nyomás éri a kijelzőt (pl tok nélkül egy táskában a többi tárgy megnyomja), akkor a fólia alatt betörhet az kijelző úgy, hogy a fólia még ép.
A másik eset az, amikor az élére/sarkára esik olyan szerencsétlenül, hogy a feszültség végig fut az üveget befogadó vázon és mivel a beépített üveg az szorosan passzol az ütést elszenvedő kerettel, de a fólia nem így eltörik alatta.
A fóliákkal már volt vitám máskor és hihetetlen fanatikusai vannak a témának. Sokan nem értik meg, hogy egy ilyen eszköz elsődleges védelmi vonala a zárt tok, majd ezután jön a fólia. A csak fólia viszont édes kevés önmagában, minőségi kijelzőn, ami elve edzett üveg meg kétséges ötlet. De ez már egy másik téma.
7. vagyok.
Kedves 8-as, köszi a javítást és a hasznos infókat. Ma is tanultam valamit. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!