Megéri Iphonet venni?
"Szirty. Mióta luxus egy 100-200 e ft-os telefon?"
Mióta olyanok a készülékek, amik mesterségesen feltámasztott, nélküle nem is létező igények kielégítését célozzák úgy, hogy eközben még divattá is válnak.
"Mert most kinéztem az ablakon és a parkolóban sorban állnak a több millás kocsik. (Lakótelepen)"
Ez nem tudom hogy jön ide.
A luxus drága, de ami drága nem feltétlen luxus.
Egy 10 tonnás daru pl. ezeknél sokszorosan drágább, de kevésbé luxus nem igaz?
"Ez úgy jön ide hogy egy iPhone bagó a többi dologhoz képest, amit az emberek megvesznek. Kocsi, lakás, tv, hűtő, mosógép, és hoppá... 20 misinél tartok. Szóval akkor miért is luxus a telefon?"
- Nem a telefon luxus, hanem egy olyan készülék az, amit sokan egy összegben nem tudnak megfizetni. Egy ismerősöm 24 havi részletfizetésre vette, 29,3 % THM mellett, mert csak így tudja kigazdálkodni.
Általánosságban biztos vagyok benne hogy vannak itt akik jól keresnek, azoknak nem gond. Meg akik az első napokon az üzletek előtt éjszakáznak miatta. Elismerem, én is vettem az asszonynak egy hatost, ráment a havi fizetésem fele. De magamnak biztosan nem fogok, szerintem is luxus, bár megvehetném a maradék fél fizuból.
Nos tehát a luxus relatív.
Amúgy a kérdésre is válaszolva, megéri; de nem az alma logó miatt.
Először is a hosszú támogatottsága miatt, pl a 4S 2011-es telefon, de még mindig támogatott (ios9). Természetesen nem annyira fürge a legújabb rendszer az 5 éves telefonon, de használható.
Íme: https://www.youtube.com/watch?v=dzXBKitdIfA
Másodszor a stabilitása miatt, ami nyilván egyszerűbb egy olyan cégnek ahol a hardver és szoftver egy kézben van, de hát a végeredmény a fontos.
Mondhatnám még az ellenőrzöttebb áruházat, az adatvédelmet, de ezzel szerintem sokan nem foglalkoznak.
Mindemellett az iOS egy zártabb rendszer, ha ez neked nem probléma, akkor számodra jó választás lehet. Ha a telefonon szeretnéd kiélni kreatív programozói hajlamaidat, akkor viszont válassz mást.
"Ez úgy jön ide hogy egy iPhone bagó a többi dologhoz képest, amit az emberek megvesznek. Kocsi, lakás, tv, hűtő, mosógép, és hoppá... 20 misinél tartok. Szóval akkor miért is luxus a telefon?"
Sajnos nem érted amiről írsz!
Nem az ára dönti el mi luxus és mi nem.
(De ezt már leírtam...)
"Nem az ára dönti el mi luxus és mi nem. "
Egyetértünk!
Mi döntjük el, mindenki saját maga.
Nekem nem luxus, neked az.
Így kerek a világ.
"Nem mi döntjük el, hanem a felhasználás módja és a körülmények."
Mindent az ember dönt el, mégpedig gondolatainak és neveltetésének megfelelően. Egy tárgy önmagában nem rendelkezik azzal a jelzővel, amit te ráakasztasz.
Amiről most beszélünk, az egy telefon, elektronikai alkatrészek sokasága. Hogy te mi alapján értékeled, azt az első mondatban leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!