Elképzelhető, hogy csődöl majd a Lumia?
Most ha úgy nézzük, annyira nem vészes a helyzetük. Ha az androidos gyártókat is külön nézzük, akkor a nálunk elég népszerű Sony telefonok sincsenek sehol világszinten.
Önmagában a Nokia már megszűnt volna, de így hogy Mögötte van a Microsoft, el tudnak fejlesztgetni csendben.
Mondjuk olyan nagyon nem is erőltetik halálra magukat. Az elején beindult még a gépezet, jöttek a (még Nokia) telefonok, utána meg sokáig nem is csináltak csúcs telefont, csak alsó-közép kategóriásakat. A Windows 10 sincs még sehol tulajdonképpen.
Lássuk csak.
-Piaci részesedésük mélyponton van.
-Veszteségesek a WP-k.
-Értelemszerűen alacsony irántuk az érdeklődés
-Embereket taszítja a csempe felület.
-Ha vmi drágát adnak ki pl Lumia 950 XL azt se veszi senki, mert a konkurencia mérföldekkel jobb telefont kínál.
Szóval én adok a microsoftnak 5 évet, ha addig is így fognak zuhannak mint most, akkor sztem befogják szüntetni a WP részlegüket.
"Piaci részesedésük mélyponton van."
Ami nem jelent semmit. Ezért is írtam, hogy nagyon nem erőltették meg magukat, gyakorlatilag futnak kifelé a Nokia Lumiák, és eddig nem nagyon újítottak be típusokkal, még csak mostanában dobták ki a 950-est, ami bár jelen formájában drága és nem túl meggyőző, de arra jó hogy tovább tudjanak fejleszteni (ha akarnak).
Az sem tesz jót, hogy a Windows 10 megjelenését is húzzák, halasztják, és az emberek többségét pedig a frissítési lehetőség vonzza.
"Értelemszerűen alacsony irántuk az érdeklődés"
Miért is értelemszerűen? Az alsó szegmensben azért eléggé ajánlott telefonok.
"Embereket taszítja a csempe felület."
Az hogy téged taszít, még nem jelenti hogy az "embereket" is. Sőt talán a rendszer egyik legjobban sikerült eleme, ami még használható is ha az ember szán rá 5-10 percet hogy testre szabja.
"Ha vmi drágát adnak ki pl Lumia 950 XL azt se veszi senki, mert a konkurencia mérföldekkel jobb telefont kínál"
A 950XL sem lenne szar, hardverileg rendben van. A rendszer tény hogy jelen formájában nem illik egy iylen telefonhoz, de hosszú távon van benne lehetőség, csak jól ki kell használni.
"Szóval én adok a microsoftnak 5 évet"
5 év múlva lehet, de annyi idő alatt 5x fordul a világ, ki tudja mi lesz még akkor.
Bár én is android fan vagyok, de alapvetően messze nem annyira vészes a Microsoft helyzete mobilok terén. Egyelőre elég nagy bevételei vannak a cégnek, így kompenzálja a mobilos kieséseket. A rendszer maga is használható alapvetően, alsó szegmensben megéri wp telót venni, felsőbb kategóriákban meg nagyjából ízlés kérdése hogy ki mit vesz.
Tény hogy ma az Android a "telefonok windows-a", a WP meg olyan mint a Linux, a többség nem használja, de azért van egy elég jó felhasználó bázisa amire lehet(ne) építeni.
Bár én néha azon is elgondolkozom, hogy ezek nem e "szándékos" dolgok, és mennyire van az ilyen nagy cégek között lezsírozva hogy ki melyik piacot viszi, és nem nagyon állítanak egymásnak konkurenciát, így élni és élni hagyni alapon mindenki megszedi magát.
Például a Google sem erőltette túl a Chrome OS-t, nem lett Windows gyilkos, hasonló lehet a helyzet a WP telefonokkal, úgy érzi az ember, mintha direkt tartanák a 2 lépés távolságot, és nagyon sok dolog csak finomhangolás kérdése lenne.
"Ami nem jelent semmit. Ezért is írtam, hogy nagyon nem erőltették meg magukat, gyakorlatilag futnak kifelé a Nokia Lumiák, és eddig nem nagyon újítottak be típusokkal, még csak mostanában dobták ki a 950-est, ami bár jelen formájában drága és nem túl meggyőző, de arra jó hogy tovább tudjanak fejleszteni (ha akarnak). "
Nem jelent semmit? Te jól vagy? Az a lényeg..Szerinted milesz, ha 0 lesz a piaci részesedésük?
Pénzből élnek és gyatra eladásaik vannak, azért ez nem mindegy, hogy nem tudnak profitott se mutatni.
Az a baj, hogy a win 10 fejlesztésén van a hangsúly, de a kutyát nem érdekli, az android és ios melett.
"Miért is értelemszerűen? Az alsó szegmensben azért eléggé ajánlott telefonok."
Alsó szegmensben se veszik, sokra mennek aztán hogy "ajánlott telefonok"...
Alsó középkategoriában szinte mindenki androidot vesz.
"Az hogy téged taszít, még nem jelenti hogy az "embereket" ,,
Pont ez jelenti...Szerinted miért nem veszi senki? Az a felülett egy katasztrófa ezen nincs mit vitatni.
A fogyasztóknak az kell hogy egyszerű gördülékeny és átlátható legyen a felület amit kedvére személyre szabhat.Egyszerűségnél az IOS, személyre szabhathatóságnál az android a nyerő. Wp labdába se rúghat.
"A 950XL sem lenne szar, hardverileg rendben van. A rendszer tény hogy jelen formájában nem illik egy iylen telefonhoz, de hosszú távon van benne lehetőség, csak jól ki kell használni. ,,
Hardver másodlagos egy felhasználó kezében.
Lehet bármenyire is stabil a szoftvere, ha a felülete taszító, akkor nincs miről beszélni.
Felhasználóbarát felület kell ide és nem egy lefutottatt ráerőszakolni a felhasználókra.
"5 év múlva lehet, de annyi idő alatt 5x fordul a világ, ki tudja mi lesz még akkor. ,,
Ez tény, de nefeled, hogy közben a többi rendszer is fejlődik, így nagy hátrányból kellene vmi csodát alkotnia a Wp-nak, amire én őszintén nem látok sok esélyt.
Attól hogy te utálod a rendszert mint a szart, attól még a Microsoft köszöni, jól van. Nem csak úgy lehet nézni hogy vagy Android vagy Windows, hanem a kettő egymás mellett is tud létezni.
Plusz ahogy az elején írtam, azért érdemes lebontani gyártókra a képet.
Negyedévekben nézve a Samsung, Apple magasan ver mindenkit a maguk 80-60 milliós eladásaikkal, utána a Top10-ben 10-15 milliós eladások vannak (nagyrészt kínai márkák). A Microsoft nagyot esett 8-10 milliós eladásokról 4-5 milliósra év végére, de mint mondtam nem is nagyon erőltették agyon magukat, ha csiszolnak a rendszeren és beindulna a marketing gépezet akkor szerintem vissza lehetne hozni a korábbi szintet, ami ha nem is Top10, de egy erős felhasználó bázist hoz amire lehet alapozni.
Ipon cikkben is rámutatnak az ok-okozat összefüggésekre:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!