Olcsó telefon rövidtávra, vagy drága hosszú távra? Ti melyik elvet követitek?
Kollégámmal ma ebédidőben beszélgettünk, hogy ki milyen időközönként cserélgeti a telefonját. Én mindig is úgy csináltam, hogy inkább befektettem egy drága készülékbe, amit aztán 3-4 évig használtam, ameddig tönkre nem ment. Ő pedig azt mondta, soha nem fizetne ki vagyonokat egy telefonért, 100 ezernél többet nem szán rá, cserébe minden évben újat vesz, mert mint mondta "megunja őket".
Ti milyen időközönként cserélitek a telefonjaitokat? Inkább vesztek drágát ritkábban, vagy olcsót gyakrabban??? Melyik a jobb megoldás, és miért??
Nemet és kort írjatok!
" És igen, villanykörte összeesküvés azaz tervezett elavulás létezik."
Nem letezik. A gyakorlatban egy komplex muszaki cikknel nem lehet megoldani a programozott tonkremenetelt. De nem is torekednek erre a cegek.
"Gondoljunk csak a régi színes TV-re,azok simán bírták(bírják) 20-30 évig mert az nem tömeggyártással készült így minőségileg is kifogástalan.A mai TV-k ha szerencsénk van 4-5 évig bírja,mert az tömeggyártással készült "
Ezen a baromsagon jot rohogtem :)
Gyerekek, szerintem ne okoskodjatok olyan temaban amiben lovesetek sincs, oke?
Az okostelefon sem megy tonkre attol mert nem adnak mar ki ra frissiteseket....
100 ezer egy telefonért egyáltalán nem olcsó.
Amúgy én max 60-70 ezret szánnék rá, és valószínűleg 2-3 évig használnám, legalábbis az eddigiekkel ez volt.
Jobb évente újat venni, még ha olcsóbbat is. Miért? Mert mondjuk egy 2014-es csúcstelefon teljesítményét ma már az alsó-középkategóriában is megkapni, év vége felé pedig a 2015-ös csúcstelefonok teljesítménye lesz ugyan ott.
Szóval ha mondjuk 2012-ben (4 éve) vettél egy HTC One X-et, azt egy mai Vodafone Smart Prime 35e Ft-ért feltöltökártyásan lazán lenyomja.
Ez elavul szöveg egy nagy parasztvakítás, meg hogy nem adnak ki frissítéseket. Mi avul el??
Átmenetileg "elfogyott" a napi használatú telefonom, kénytelen voltam előhúzni 4 éves androidosomat a fiók mélyéről.
Meglepődve tapasztaltam, hogy ugyanúgy tudok telefonálni, híváskor mindenkinek ott a fénykéoe az ernyőn, ugyanúgy tudok skypolni, netezni, YT-n videot nézni, áruházból letölteni (neki is rontott a frissítéseknek), símán navigáltam vele (kapott friss térképet is)..
Akkor mit takar, hogy elavult?
Még a sebessége sem volt zavaró...
Én az olcsót hosszútávra elvet vallom. 18-ért vettem(okoska, android)2 éve. Mire 3 lesz ,kellhet bele aksi, akkor majd átgondolom.
49/F
drága, addig ameddig...
aszongya a mai tv-ket 4-5 évre készítik...ritka baromság.az a márka, amelyik ezt tenné, annak annyi lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!