Az iPhone miért menő? És miért ilyen drága? Nem tudom felfogni, hogy miért ér meg 200-300k-t egyeseknek. Olyan jó? Mivel tud többet, mint egy másik okostelefon?
Ha ennyire nem értékelitek az Iphone-t akkor nyugodtan maradjatok a folyamatosan lefagyó, lassú androidos illetve windows telóknál, ti dolgotok ;)
És attól még mert az emberek többségének van pénze Iphone 6ra illetve 6sre, nem kell ítélkezni!!! Mindenki arra költi a pénzét amire akarja ;)
"Az Iphone jobb az összes másik okostelefonnál ennyi!!!"
Mondd, hogy miben jobb. Még mindig ez a kérdés. Ha már ezt állítod, akkor bizonyítsd.
"Ha ennyire nem értékelitek az Iphone-t akkor nyugodtan maradjatok a folyamatosan lefagyó, lassú androidos illetve windows telóknál, ti dolgotok ;)"
Nem erről van szó. Magam részéről csak szeretném megérteni, hogy miért ér 150-200k Ft-al többet valakinek egy iphone. Eddig csak annyit hallottam, hogy jobb a kamerája... Amit éppenséggel tudnék cáfolni a Sony termékeivel, de ha annyira fényképezni akarok, akkor ennyiért már tudok venni egy Nikon-t is, direkt erre a célra; és az lényegesen jobb képeket fog készíteni.
Lefagyás dolog... Cáfolnám. A régi Samsungok lehet lefagytak, de az újak már kétlem, hogy olyan sűrűn ezt csinálják. Nekem WP-m van 3 éve, és még egyszer sem fagyott le. Nyilván típus függő, de semmiképp márka függő. Amiatt elítélni egy márkát, mert az egyik típusa annó lefagyott, az abszurd. Persze ugyan ez van a Suzukinál is. Mindenki mondja, hogy gagyi papírautó; igen, a régi suzukik igen. Az újak 4-5 csillagos töréstessztel jönnek ki, 90 fölötti lóerővel.
"Nem erről van szó. Magam részéről csak szeretném megérteni, hogy miért ér 150-200k Ft-al többet valakinek egy iphone."
Mégis milyen telefonokkal hasonlítod amik szerinted 100e Ft-ba kerülnek és egy kategóriában vannak az iPhone-nal?
Túlárazott ezt nem vitatom. Sőt a droid sem olyan hulladék ahogy az elvakult ifanok fröcsögnek róla.
"Mégis milyen telefonokkal hasonlítod amik szerinted 100e Ft-ba kerülnek és egy kategóriában vannak az iPhone-nal?"
Az összes okostelefonhoz képest. Telefonálni lehet velük, net van rajtuk, érintőképernyős, kamerával és alkalmazásokkal rendelkező, stbstbstb Ez mondjuk egy 50-60 ezres WP vagy droid.
Most nézzünk egy iphone-t, ami ugyan ezeket tudja, de az ára 200-300k között van. A kérdés továbbra is az, hogy mivel tud többet. Nem találok benn semmi plusz dolgot, ami egy "sima" okostelefonba nincs benn. Gyakorlatilag az összes okostelefon tudja azt, amit egy iphone. Az egyáltalán nem biztos, hogy megbízhatóbb. Ezt már kitárgyaltuk, ahogy a kameráját is.
Nemtudom pontosan miben jobb, mert életemben nem fogtam ilyen szar androidokat meg nemtudom miket a kezemben, csak Iphone-t,
De szerintem ez a legjobb a telefon és a pénz nem kérdés :)
Ha 500.000 lenne a legújabb Iphone akkor is rohannék megvenni, mert ez teljesen megéri!
"Ezt nem egészen értem. Egy olcsóbb autó is lehet ugyan úgy biztonságos, és a fogyasztása is lehet ugyan olyan jó (sőt fogadni mernék, hogy sokkal kevesebb), mint egy BMW-é. Kényelem relatív, de szerintem bőr belső nélkül is el lehet érni mindezt. Gyorsulása lehet nem jobb, de talán nem is kell, hogy jobb legyen. Elektronika és motor terén is ugyan olyan jó és megbízható lehet, mint egy BMW.
Ennek példáján egy olcsóbb okostelefon is lehet hosszú életű, tartós, és a célra megfelelő."
Nem vitatom, sőt ez a lényeg :-) Lehet olyan, de _nem az_. Egyrészt van persze a márka, amit megfizetsz, egy vélt vagy valós (mindenki maga dönti el) prémium érzés, ami miatt valaki ezt választja. A Michelin csillagos étteremben is csak disznóból van rántott hús, és mégis sokkal-sokkal többe kerül. Nem az étel. A környezet és a kiszolgálás. Meg hogy a .............. (behelyettesíthető) is oda jár kajálni. Meg ilyenek. Ha erre igényed van, kielégíted (ha van miből), vagy szimplán vágyakozol rá (hype), vagy kelet-európai szokás szerint kijelented, hogy mekkora ....r az egész, és dögöljön meg, akinek erre telik (nagy többség reakciója iPhone/iOS irányában bizonyos korosztályban és/vagy jövedelmi helyzetben).
"Pont az ilyen élvezetekre lennék kíváncsi, hogy mivel nyújt többet. Kamerája jobb, ok, bár ezen si lehetne vitázni. Mitől élvezhetőbb még?"
Nem igazán a technológia az érdekes ma már (bár tény, hogy kicsi helyre brutális teljesítményt tudnak bepakolni, ez viszont nem csak nekik sikerült, más gyártó is képes rá). Itt a különbség alapvetően az az összhang az operációs rendszer és a hardver között, amit csak az tud megcsinálni, aki mindkettőt csinálja. És csak az Apple az, akinek ilyenje most van. Ráadásul mindent hozzá körít neked, amire szükséged van (felhőszolgáltatások irodai/mindennapos munkához, szórakoztatás - zene, filmek, játékok), mindezt nevetséges árakon. Még mielőtt valaki felhördül: vegyük tudomásul, hogy egyik nagyvállalat sem tartja Magyarországot célpiacnak, nem az itteni árakhoz igazodnak (bár a Spotify és az Apple Music havidíja pont fele nálunk, mint pl. az USA-ban).
"Egyébként olvastam, hogy 10-20 ezer forint között kerül le gyártása. Ennek ellenére 10x-es (!) áron adják el. Persze tény, hogy egyszer ki kellett fejelszteni, és meg kellett valósítani. Nem a gyártási költséget; hanem ez az, amit megfizetsz."
Pontosan. Sőt. Ha most veszel egy 6-ost, a 7-es költségeit is előre finanszírozod. Meg a szerverpark fenntartását is, amin a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat adják.
"Miben jobb? Nagyjából semmiben. Egy specifikációt mondj amiben egy másik márka nem veri le.."
Én pl. egy Androidos, vagy Windows-os rendszerben sokkal nehezebben, drágábban és kompromisszumok mellett tudnám használni azokat a szolgáltatásokat, amikkel az évek során körülvettem magam (vagy amit magam építettem köré). A technikai specifikáció önmagában semmire nem ad magyarázatot. Olyan, mintha azt mondanád, hogy egy 4 hengeres motor egészen biztosan veri a 3 hengereseket. Pedig ez az adat önmagában még semmit nem árul el a végtermék teljesítményéről, fogyasztásáról, semmiről. Van egy összhatás, aminek a tulajdonságaiból ki kell választani azokat a paramétereket, amik neked a legfontosabbak, és ez alapján kell dönteni. Ha a leírt paraméterek alapján választanék telefont, akkor most valami irdatlan gagyi kínai e-hulladékkal mászkálnék :-)
500.000 azért túlzás, annyit még laptop sem ér (pedig van), nem egy mobil eszköz, hacsak nem egy Iridium, és én meg nem a világ legeldugottabb helyein járok, ahol nincs más eszköz, aivel kapcsolatot tarthatok. Ott tényleg nem számít, mibe kerül, de ott sem techológiát fizeted meg (az adott, olcsó, nincs mit kitalálni rajta), hanem azt, hogy az életed nagyobb biztonságban vele, mint nélküle. No meg azt, hogy valakik nem kis pénzekért telekommunikációs műholdakat keringtetnek a bolygó körül, hogy hazaküld a selfie-t a jegesmedvével :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!