Okostelefon nélkül már nem élet az élet?
Nekem nincs okostelefonom(karácsonykor már lehet lesz)
Itt a gépem, megnézek mindent rajta ami kell. De következő tanévbe sokat fogok buszozni, akkor már kell.
13/F
De, lehet élni okostelefon nélkül is, akár még boldogan is. Én kb. 20 évesen kaptam először mobilt, okostelefont meg jóval később kezdtem el használni (még nem is nagyon volt). És túléltem. Most már nehezebben menne a dolog, azt hiszem.
Tény, hogy okosan használva jobban szervezheted a napodat (naptár, emlékeztetők), könnyebben eltalálsz bárhova (térkép, navigáció), gyorsan és olcsón kommunikálhatsz (üzenetküldők), megörökíthetsz bárhol bármit (fotó, videó), vagy elütheted az időt, amikor várakoznod kell hasznosan (pl. nyelvtanulás), vagy haszontalanul (játék).
Nincs okos telefonom és nem is vágyom rá.
Egyébként sem szeretem az érintő kijelzős telefonokat, bár kipróbáltam néhányat, de nekem nem jött be egyik sem, így hamar túladtam rajtuk.
Az egyetlen érintő kijelzős készülékem, a GPS navigációm.
A mostani, hagyományos billentyűzettel rendelkező telefonom pont azt nyújtja, amire szükségem van.
Dual sim-es, így nem kell magammal két készüléket cipelnem a privát és a céges beszélgetésekhez.
(Jegyzetek, naptár-emlékeztetők, számológép és egyéb hasznos dolgok, alkalmazások, amiket használni szoktam, ebben is megtalálhatók, ezekhez nincs szükségem okos telefonra.)
Persze vannak, akiknek a munkájukhoz ma már elengedhetetlen, őket megértem, de azokat nem igazán, akik csupán divatból tartják, de egyáltalán nem tudják kihasználni a készülékben levő lehetőségeket, max az FB-t bújják egész nap, mintha az életük múlna rajta.
Én, egyébként is, a specifikus készülékek híve vagyok.
Számomra az a fontos, hogy az adott készülék azt tudja tökéletesen professzionális módon, amire tervezték.
A tapasztalataim azt mutatják, hogy az a készülék, amire azt mondják, hogy mindent tud, az igazából semmit nem tud tökéletesen.
Ez utóbbi állításomat számtalan példával tudnám alátámasztani.
anelkul elet igazan :( Sajnos, nalunk kotelezo, fel evig huztam, aztan vennem kellett. Hat mit mondjak, az erintokepernyo nem az en vilagom, 90%-ban telefonalok, arra sokkal kellemesebb volt a regi Samsung (ami raadasul utes- es cseppallo volt), viszont van rajta Sim City, szoval neha el tudom utni az idot (napi par perc). Nagy elony, hogy van rajta rendes GPS es terkep, plusz BKV menetrend. Szoval van haszna, de nem szakadna meg a szivem, ha a regi nem-okostelefonomra kellene visszaallnom. Foleg, hogy ez mindent mindennel ossze akar kotni, legutoljara a Skype cimjegyzeket huzta be es egy fw frissites utan minden bejovo hivasnal csak szam volt, nev nem....
Mondjuk, a Skype nem rossz rajta, ceges standard kommunikacios forma, szoval kolegakkal a chatet akkor is latom, ha nem ulok gep elott.
Van haszna is, de en nem latom, hogy olyan nehezen tudnek nelkule elni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!