LG G4 vagy Sony Xperia Z3?
#17 Wadmalac:
Nem csak a Z2-vel vannak beázási gondok. A Z3 tulajok közül is elég sokan megjárták. Lehet mondani, hogy biztos a felhasználó szúrta el a dolgot, de ez még talán az esetek negyedét sem teszi ki.
Szoftveres gondok meg bőven vannak a Z szériában is. Tudom példának hozni a saját Z-m, ami a gyári szoftverével 1 napot nem bír ki, és mellé még a sebességgel is bajok vannak. Ráadásul hiába töltöm hálózatról, simán merül tovább, és forrósodik. Ilyet talán még a portolt MIUI sem csinált, pedig aztán az is egy sátán ajándéka.
Emellett mivel Xperiák szoftverezésével foglalkozom, láttam már pár igen érdekes dolgot. Ráadásul eddig szinte az összes telefonom Sony (Ericsson) volt. De hogy a következő nem az lesz, az is biztos.
A Z-mre most ráhúztam a stock nyalókát, hogy legyen kernelem az 5-ös Existenz romhoz, hát nem vagyok elájulva tőle. Sürgősen meg is főzöm.
Nem bárminemű észlelt SW-hibák miatt, hanem azért, mert a főzött romhoz képest szánalmasan szegény lehetőségeket nyújt.
És ha mondjuk a Z-t a kortárs riválissal, az S4-gyel vetem össze, szoftverstabilitás szempontjából a Sony fényévekkel verte a Samsungot. Lehet példálózni a vanillát futtató google kirakattelefonokkal (amelyeknek renoméját meg az LG hardverproblémái nyesték meg), de én nem látom, hogy a piacon nagyon lenne olyan konkurencia, ami jobban produkált, produkál a Sonynál.
Egyetlen márka esetéban vagyok bizonytalan, az a Mo-on elég ritka Motorola, ami a nagy piacvezetők mögött a háttérben szép csöndesen produkálja a talán nem kiugró csúcskategóriás, de mégis panaszmentes telókat.
Nem akarom agyonvédeni a Sonyt, de a vízálló telefonoknak, ha ki is használják a vízállóságát, vagyis vízbe is kerül, van egy olyan tulajdonsága, hogy néha beázik. Nem azért, mert Sony, hanem azért, mert 100%-os biztonság nincs. Még egy Caterpillarral is előfordul.
Értelemszerűen amiből többet vesznek, abból több hibahír keletkezik.
Most már van pár hónap tapasztalatom a G4-gyel.
Az ég egy világon semmibe nem lehet belekötni az üzemidőn kívül, illetve a vízállóság hiánya róható még fel.
De együtt tudok élni azzal, hogy nem áztatom be illetve naponta töltöm.
A G5-öt elnézve viszont a következő vásárlásnál lehet, hogy megint márkaváltás lesz. Valahogy a G5-ből hiányzik sok minden, amit a G4-ben értékelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!