LG G4 vagy Sony Xperia Z3?
Nem tudom, nekem ilyen tapasztalatom nincs. Olyan volt már, hogy ami NFC tageket csináltam, Samsung nem értette. De ez nem lep meg. :D
PC-vel, bármi más androiddal elkommunikál gond nélkül.
A Sonyval sokkal nagyobb gondok vannak, minthogy nem kapcsolódik nagyon más márkájú eszközökhöz (ami egyébként nálam sosem jelentkezett 4 év és 3 Xperia alatt).
A gond a szoftver. Hiába húztak bele a támogatásba, és kap még egy utolsó frissítést az első Z is, ha egyszerűen amit kiadnak, az egy rakás... Utoljára a 2011-es Live with Walkmanemen volt normális gyári rendszer, mikor még a 2.3 volt a legfrissebb. Azóta szinte nem volt olyan, hogy ne keserítette volna meg a mindennapjaim a gyári rendszer. Belassul, felforr a telefon (majd elenged a ragasztás, így ugrik a vízállóság)... Emellett az a vízállóság inkább csak elméleti, mert többnyire nem az. Bár állítólag már cserélik a hibás darabokat, én erre nem vennék mérget.
Én úgy tudom, igazi vízállósági problémák csak a Z2-vel voltak, szerelési minőség gondok miatt.
Amúgy semmivel nem kevésbé vízálló, mint a riválisok, plusz a beázások jó része tutira tényleg tulaj hiba, ami utólag sosem fog kiderülni.
Az tény, hogy a vízálló usb kupak gyakori nyitogatása tönkreteszi a tömítést. Ezért is ajánlom mindenkinek a dokkoló töltő beszerzését, ami megszünteti a nyitogatási problémát.
A szoftveres gondok a Z-szériát közel sem érintették vészesen, tudtommal az SP 4.3 frissítése volt említésre érdemesen xar.
A frissítések egyébként minden gyártónál sajnos félkészen kerülnek piacra, nagy a verseny, nincs idő tökéletesre tesztelni a dolgokat. Plusz a szolgáltatók is részben átírják a romokat a saját ízlésükre, tehát gyakran nem is a Sony a hunyó.
Ezek a problémák az összes androidos telóval léteznek. Az, hogy milyen mértékben, az nem gyártó-, vagyis márkafüggő, inkább típus- meg verziófüggő.
Ezért azt kijelenteni, hogy a Sony xar, nagyon alaptalan.
Ha akarsz tengerbe videózni, akkor Z3. Ha jó üzem időt akarsz, Z3. Ha hasznosnak találod a nagyfelbontást, akkor G4. Ha jobb videó képességeket akarsz, G4 (optikai képstabilizátor). És nagyjából ennyi a különbség, lehet itt szidni a Sony-t, hogy nem tud optimalizálni (ami nem igaz a Z szériára), az LG se jobb, sőt rosszabb. A teljesítményben nincs különbség. Támogatásban sincs.
Üdv, egy Z2 tulaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!