Ha hirdettek vagy hirdettetek a jófogáson v. olx-en valamit, olyankor előre utalást kértek? Ha megjön a pénz, utána külditek a telefont vagy akármit?
Nem kértem előre utalást soha. Egyszer a vásárló ajánlotta fel hosszas levelezés után, hogy ha utánajárok, mennyi a postaköltség, akkor előre utalja a pénzt és küldjem el neki.
Sokan bizalmatlanok, ezért vannak a tesz-vesz és a vatera, ott védve vannak a vevők az előreutalásnál.
Az olx-en és a jófogáson egyfolytában azt vágják az ember képébe, hogy soha ne utaljon előre.
Egyébként ha valaki így megvenne tőled valamit, igen, előre utalják az árát és te aznap vagy másnap küldöd a terméket és megadod nekik a csomagszámot.
Nem egészen,ez is a Vaterán van...
"Ismeretlen vagy visszajelzésekkel még nem rendelkező eladó esetében, nagyobb értékű vagy különleges termékek adásvétele kapcsán pedig különösen ajánlott, hogy ne utalja előre a vételárat."
Ajánlj fel a vevőnek többféle lehetőséget, és ő majd kiválasztja. Én ezeket szoktam ebben a sorrendben ajánlani a vevőimnek:
- Személyes átvétel, ha csak lehet,
- Ha vidéki, küldje el egy budapesti ismerősét, és vetesse át azzal személyesen,
- Előre utalás bankszámlára, utána postán elküldöm,
- Utánvét - ez drágább a vevőnek, nekem pedig rizikósabb, mint az előre utalás. (Ugyanakkor a vevőnek pont annyira rizikós, mint az előre utalás, mivel ez esetben is küldhet a rossz szándékú eladó a termék helyett mondjuk egy téglát.)
Tőlem viszonylag gyakran vásárolnak előre utalással, mert megbízható vagyok: sok termékem van fent, régi eladó vagyok, udvariasan és választékosan kommunikálok a vevőimmel.
A jofogás ingyen házhozszállitás olyan mint az előre utalás, csak az eladónak biztonságosabb, mert ha a vevő nem veszi át akkor az eladónak visszaviszik az árút s nem kerül neki semmibe.
Az ára plusz 1900 Ft, és a termék árából kerül levonásra.
Próbáld ki hogy a tervezett termékár plusz 1900 Ft-ért hirdeted meg.
Aztán ha nem megy el lehet gondolkozni az árcsökkentésen.
Módszer, hogy meghirdeted az OLX-en is rendes áron és ott megirod az érdeklődőnek, hogy előre utalással veheti át, vagy a jofogás linken utánvétel jelleggel a szállitási költséggel beépitett áron.
elirtam. az első sor helyesen:
A jofogás ingyen házhozszállitás olyan mint az utánvétel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!