Létezik olyan, hogy kap valaki sms-t egy telefonszámról, de igazából, akihez a telefonszám tartozik az nem is küldött neki?
Figyelt kérdés
A lényeg: valaki mutatott nekem egy sms-t a telefonján, miszerint azt az én testvérem küldte neki. Valóban az ő számát írta ki, de ő nem küldött sms-t ennek az illetőnek állítása szerint. Létezik ilyen alkalmazás? Annyira nem értek ezekhez a kütyükhöz. Ez egy androidos telefon. A testvéremé csak egy sima kis készülék, nem okostelefon. Tudom, hogy álhívás létezik, mert még ilyet az én telefonom is tud. Beállítok egy számot, hogy mi jelenlen meg és ha megnyomom a hangerő gombot 2 perc múlva felhív. Sőt még hangot is rögzíthetek hozzá, mintha tényleg beszélne hozzám valaki. De sms-nél van ilyen? Köszi a segítséget.2014. nov. 14. 14:46
1/5 anonim válasza:
"de ő nem küldött sms-t ennek az illetőnek állítása szerint."
Én már meg is fejtettem ezt a megmagyarázhatatlan műszaki jelenséget :)
2/5 Tengor válasza:
Alkalmazás nincs ilyen. A szolgáltató tud persze ilyent csinálni, de miért tenné? Ha tenné is nem véletlen, hogy pont két ismerős kapcsolódik a történethez?
Két lehetőség van:
a.) tesód számáról küldtek egy sms-t és aztán törölték a kimenők közül
b.) amit mutattak az valójában nem SMS, csak egy SMS-nek kinéző valami. Ilyent egy okos telefonnal nem lehetetlen csinálni.
3/5 A kérdező kommentje:
A két fél munkakapcsolatban van. Magyarul kollégák. A testvérem állítólag a céges telefonról küldött neki több smst is,ami nem történt meg. Ismerem a testvérem, tudom, hogy nem hazudik. Egy kolléganője mutatta meg nekem az sms-eket. Azt hitte, én vagyok a felesége. Lehet, hogy a testvérem útban van valakinek a cégnél és így akarják lejáratni. A telefon mindig nála van, nem hagyja őrizetlenül soha. A kérdés most nem az, hogy a tesóm mennyire szavahihető, hanem, hogy technikailag a csaj telefonján megoldható-e ez a manőver.
2014. nov. 14. 15:04
4/5 A kérdező kommentje:
Úgy néz ki a képernyőn, hogy felül van egy sáv, ahol a telfonszám és a hozzá tartozó név volt kiírva, alatta meg buborékokban a beszélgetés
2014. nov. 14. 15:08
5/5 Tengor válasza:
Ilyent nem olyan nehéz rajzolni.
A testvéred (v. a SIM tulajdonosa) próbálja meg kikérni a szolgáltatótól a részletes elszámolást. Azon elvileg rajta kell lennie, hogy kinek, mit mikor küldött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!