Ha egy mobilt szeretnek venni az orszag masik felebol postaval hivatalosan megoldhato hogy csak akkor fizessem ki a csomagot ha megnéztem előtte hogy jó-e?
Nem. Elsőre úgy tűnhet, hogy az utánvét erre jó, de az sem biztosíték rá, hogy nem egy fadarabot kapsz a pénzedért.
Próbáld rábeszélni az eladót, hogy a telefon árának egy részét utalod előre, a másik felét meg ha minden okés vele.
mondjuk nálunk ugy van, hogy ha kinyitom a csomagot és egy fadarab van benne és természetesen nem tüzelőt rendeltem hanem pld egy elektronikai eszközt, elmegyek a rendőrségre, leállitjak az átutalást, visszakapom a pénzem a küldő félnek meg van belőle egy kis gondja, lényegében az értéktől függően nagyobb ill. kisebb az a gond.
még mielőtt vásárolnák vmit postai átvétellel, fényképet kérek a dologról minden oldalról, jó minőségűeket hogy bizonyitható legyen pld ha a posta hibájából összetörik stb. természetesen biztositással küldje a csomagot
másrészt emailban próbálom leboynolitani a kommunikációt hogy archiválni tudjam a párbeszédeket és ne bujhasson ki a dolog alól hogy de azt mondtam hogy karcos vagy törött stb
rákérdezek hogy 100% osan működik?
karcolások bármilyen külső sérülési nyom található -e rajta ?
megvárom hogy feleljen az összes kérdésre és kész
utána már nincs kibeszéd
"z internetes boltok többsége fel is hívja a vevő figyelmét arra, hogy csak akkor fizesse ki az utánvétet, miután megnézte az áru sértetlenségét, különben sérülésekre utólag nem tud felelősséget vállalni."
Ez egész pontosan azt jelenti, hogy a csomagolás sértetlenségét kell ellenőrizni. A postásnak/futárnak azt sem kell tudnia, hogy éppen mit szállít ki. És azt sem, hogy amit megkapsz, az pontosan az, amit rendelétél, illetve hogy annak úgy kell-e kinéznie és működnie vagy sem.
"sőt már nem 8, hanem 14 napod van elállni a vásárlástól."
Igen, ez webáruházból való új termék vásárlására igaz, de szerintem a kérdező vatera/olx/hasonló oldalról vásárolna használt terméket magánszemélytől. Illetve ha valakinek eleve az átverés a célja, akkor miért épp az elállás lehetőségét biztosítaná?
nem lehet megnézni, csak aláírás után. sem a futárna, sem a postásnak semmi köze a csomag tartalmához.
te csak a csomag külső állapotát sérelmezheted átvételkor.
szóval csak kalandvágy esetén vágj bele. az esély 50%.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!