Telefonos csalás? SOS help!
Miért fizetnél?
Egyébként ez egy ösztrák mobil szám.
En csak ezt talaltam nem remitgetes celjabol, mert amit leirtal akarmi lehet.
Ha mar visszahivtad, ha esetleg z van akkor mar "mindegy"
De ha felveszd azzal nem nveled a szamladat, es lehet csak egy teves hivas!
Mindenesetre ezt billesztem, ezt talaltam.
(Nem tom igaz vagy nem igaz)
"RENDŐRSÉGI ÉRTESÍTÉS!!!
Kuti Erika r. szds.:
...tovább »
Megyei kollégámtól kaptam a figyelmeztetést.
Kérem, küldjétek tovább minél több ismerősötöknek.
Figyelem... fontos!!!
A hétvégén az én telefonomra is érkezett egy +39.....-es hívás, de nem
vettem észre, és mivel Olaszországra tippeltem, és senkit nem ismerek, aki
most ott lenne, nem hívtam vissza.
Szóval ez tényleg létezik.
A T-Mobile megerősítette a hírt, kérlek, olvassátok el figyelmesen!
Február 5.-én a Belgrádban megtartott Hitelcsalások megelőzésére vonatkozó
Fórumon, Marija Kusity, a fórum elnöke és a Raiffeisen bank dolgozója a
következő értesítést közölte:
"Engedjék meg, hogy felhívjam figyelmüket egy újfajta
bűncselekményre.
Európában már több ilyen történt, sajnos hozzánk
is eljött.
A bűncselekmény folyamata a következő: a mobiltelefon
kijelzőjén megjelenik egy nem fogadott hívás.
Erre az értesítésre sor kerülhet anélkül is, hogy a telefon megcsörrenjen.
A mobiltelefon-tulajdonos, miután megnézte, hogy milyen számról van szó, és ha a
hívószámok a következők: +39., +390., +391., +392., +393., +394.,
(ebben a konkrét esetben +393193260045 +393193260045 szám volt), és mindjárt
kitörli a számot, abban az esetben további következménye nem lesz,
de ha felhívja ezt a számot, a bűnözők áldozatává válik.
A konkrét esetben a mobiltelefon tulajdonosa jelentkezett az említett számra, és ezzel az egy hívással több mint 2.000 EURO-s költsége keletkezett.
Ugyanis ha jelentkezünk ezekre a számokra, nincs lehetőség rá, hogy megszakítsuk a vonalat, s óriási költségek keletkezhetnek a telefonszámlánkon."
A Belügyminisztériumtól kapott információk szerint mar tob ilyen eset tortent nallunk is."
Ilyen osztrák számról én is kaptam hívást.
Semmi következménye nem volt.
Egyik idősebb ismerős járt hasonlóan, bár ő nem vette fel mégis kb 16 ezer ft keletkezett az előfizetésén, ami természetesen meg lett reklamálva..
Egyébként ha bekapcsolod a nemzetközi hívástiltást és az emelt dijas telefonszámok tiltását, máris védve vagy!!
Hívd fel a szolgáltatód és kérd a fenti kettő aktiválását!
Köszi a válaszokat. Nincs se osztrák, se más nemzetiségű ismerősöm (pedig amerikai nagybácsinak örülnék), de viccet félretéve. Igenis lehet plusz költségem ha külföldről hívnak engem mert a határtól a különbözetet a hívott fél fizeti. Ezért van az hogy ha kimész külföldre, be kell állítani a roamingot, és onnantól ha pl. anyu hív hogy megkérdezze szép-e az idő, akkor ő is fizet, meg én is a hívás után. Ezért nem akarom felvenni.
Kártyás vagyok, remélem így is le lehet tiltani a nemzetközit és az emelt díjast, ezt meg is fogom tenni még ma. Azért voltam ilyen gyanakvó, mert én is olvastam azt a körlevelet és nagyon hihető hogy vannak ilyen csalók.
Kedves kérdező!
Rosszul ismered a rooming szolgáltatást!
Ha valaki kimegy külföldre és roomingol, akkor 1× megfizeti a saját hálózatának a percdíját és még 1× a kinti hálózat percdíját és még némelyik szolgáltató felszámol + rooming költséget..
Én Vodafonos vagyok, nyáron 1 hónapot voltam kint Olaszban és sokszor hazatelefonáltam a szülőknek / rokonoknak / barátoknak. Nekem magasabb lett a számlám, de akiket hívtam azoknak nem.
Szóval ez hülyeség, ha téged hívnak itthon külföldi számról, nem számolnak fel semmilyen plusszdíjat. Ha nem hiszed hívd fel a szolgáltatódat! :)
Utánanéztem a Vodafonnál, a honlapjukon meg is van az infó. Igenis fizetsz ha fogadod a hívást:
Fogadott hívások esetén Csak a 319 Ft kapcsolási díj (minden megkezdett 10 perc után kiszámlázásra kerül)
De 1x sem fizetnék azért hogy kiderüljön ami nyilvánvaló, hogy nem engem keresnek.
Amúgy mivel nincs Passport díjcsomim, lehet h még drágább is annál mint amit írtam, de ezt találtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!