Hogy lehet az, hogy egy 70ezres mosógépet hitelre vásárolok kell munkáltatói igazolás, ha 180ezres mobiltelefont 2 évig havi 18ezer forintos tarifa bevállalással (nevezzük törlesztőrészletnek), akkor nem kell hozzá igazolás?
Konkrétan megkérdeztem az egyik szolgáltatót, és ha 8 hónapja van előfizetésem, akkor így működik.
Ha csak besétálok, akkor sem kell munkáltató, max kérnek előleget.
Mert utóbbi nem hitel, csak egyszerűen részletre adnak neked telefont.
Utóbbi hitelnek minősül, bank adja. Ők meg kérnek biztosítékot.
Ez kb. a technikai magyarázat. Amúgy ez van, mindenki maga dönti el, milyen biztosítékot kér egy hitel jellegű dologra.
Ez oké, de ezzel csomó felelőtlen fiatalt belerángat hatalmas költségbe, aztán anyuci vagy apuci fizeti meg az árát!
A társaságok keményen behajtják a pénzt.
Nem egészen így van..
A háztartási fogyasztási cikkekkel nem tudnak mit kezdeni, sok a macera nemfizetés esetén..
de egy telefon az más...ha nem fizet a kuncsaft, akkor letiltják a hívásait, aztán a hvhatóságot is, aztán az IMEI szám alapján a készüléket is...ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag kuka..
bukik a cég az biztos, de nem akkorát, mint sokan hiszik...
viszont a teló többé használhatatlan. az ügyfél pedig diszkréten feketelistára kerül.
ki van ez találva.
Én nem így tapasztaltam, az ismerősöm révén.
Csak be akarják hajtani.
"ha 8 hónapja van előfizetésem, akkor így működik"
mert már itt valamit bizonyítottál,
a mosógépnél nem ismernek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!