Átverés esetén mi a teendő?
ezt a telefont megvásároltam. mint látjátok, azt írja 4 magos processzor, 2gb ram, 16 megapixeles kamera. Ám amint letöltöttem rá egy antutu benchmarkot kiderült, hogy valójában 2magos processzor 1 giga rammal, vga kamerával.. mi a teendő ebben az esetben? hívjam fel és kérjem vissza a pénzt?
Ez egyértelműen kimeríti a csalás bűntettét, mivel egy hamis terméket adott el neked.
Először menj el a rendőrségre és jelentsd fel, azután hívd fel az illetőt, és tájékoztasd a feljelentésről. Ha e-mail címe megvan, akkor írd bele a feljelentés ügyiratszámát is, vagy fotózd be a feljelentési irat első oldalát, ezzel nyomás tudsz rá gyakorolni. Mondd meg neki, hogy ha visszaadja a pénzed, akkor visszavonod a feljelentést.
Ne csak ígérgesd a feljelentést, mert akkor csak az időt fogja húzni, és ígérgeti majd, hogy a pénzedet visszaadja. Az ilyen emberek csak akkor csinálnak be, ha tényleg rendőrség van már a képben, a fenyegetéstől önmagában nem ijednek meg.
(Egyébként, mindentől függetlenül, nem volt gyanús, hogy 30-ért nem lesz eredeti a cucc?)
Amúgy
1.) nem biztos, hogy rossz telefon ez ennyiért,
2.) ha neked mégsem kell, akkor el is adhatod ennyiért; csak NE eredeti S5-nek hirdesd, mert olyat csak a kisstílű patkány emberek csinálnak (akik hamar rá is faragnak a pitiáner csalásukra), hanem őszintén írd oda, hogy micsoda, és írd ki a valós paramétereit. A vevővel pedig írj adásvételi szerződést, amelyben írásban rögzítitek, hogy a vevő tudomásul veszi, hogy a telefon nem samsung S5, hanem replika - nehogy később TÉGED jelentsenek fel csalásért.
"rendben, köszönöm szépen a válaszokat :) meghirdettem a telefont hogy replika, és az olx.hu törölte is... pedig őszintén odaírtam, hogy mi van benne.. ha nem tudom eladni, akkor hívom a tulajt"
Hát ne úgy hirdesd meg, hogy replika (az előbb már tisztáztuk, hogy az OLX-en tilos így hirdetni), hanem úgy, hogy okostelefon ilyen és ilyen paraméterekkel. És néhány jó fotót róla.
De ne nyomjad nekik így telibe, hogy klón meg replika, ha egyszer tilos így hirdetni...
Toljad föl a Vaterára is, ott nem tilos valószínűleg, ott kiírhatod. Ha pedig megegyezel a vevővel, hogy vásárlás után sikertelennek jelöli a tranzakciót, akkor nem kell ott sem eladási jutalékot fizetni.
Ez butaság. Ha valaha is a telefonba tett egy általa használt sim-et pl, akkor bizonyítható, hogy a készülék az övé volt. A bűnügyi eljárás során meg kikérhető az az ip-cím, amiről a hirdetést feladták.
Ne kombináld túl, fenyegesd meg.
K**** be....csalás után meg ő jártatja a száját, ahelyett hogy örülne hogy megússza ennyivel hogy visszaadja a pénzed.
Véleményem szerint neki kéne ugrálnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!