Milyen rendszert válasszak ha jót akarok magamnak?
Adott ugye 2 rendszer WP8 és Android. 40 ezer forint körül nézegetek telefonokat, ezidáig csak androidosokat de rábukkantam egy Lumia 820-ra ami ugye WP8.
Kérdés melyik rendszerrel lehet zökkenőmentesen netezni, youtubezni.
Nekem most egy Alcatel OT-993D telóm van és bár szeretem (amikor nem fagy le ami netezésnél többször előfordul)de sokszor nem tudok vele együtt élni.
4 teló jött képbe:
Nokia Lumia 820
Sony Xperia L
Lenovo A760 (most pont nem lehet kapni)
Samsung Galaxy Core Duos i8262
Fontos lenne még számomra a jó/erős WiFi, viszonylag hangos hangszóró (fülesben is szóljon hangosan).
"4 teló jött képbe:"
Csak hármat soroltál fel, és egy kínai hulladékot. A szarsung meg hiába "frissebb" a maradéknál, szépen le van maradva...
Nokia Lumia 820 , volt mar 2 androidom , de ellegem van beloluk,
Most Lumiat keszulok venni
Mert
1. Dupla LED-es villanójú, 8 MP-es Carl Zeiss optikája van (ami bár nem kiemelkedő, de megfelel)
2. Erős a hardvere (1 GB RAM és kétmagos Krait processzor)
3. Ez a hardver az androidnak is elég lenne, hát még a WP8-nak
4. Sokáig támogatott marad a készülék és kapja majd a frissítéseket (az androidról ez nem mondható el)
5. Jó a formaterv (cserélhető az akksi, mégis olyan, mintha unibody lenne a készülék)
6. A Lumiák szoftveres ellátottságuk miatt kiemelkednek a WP8-as mezőnyből.
WP8, de csak akkor ha zökkenőmentesen akarod használni a telefonodat az említett dolgokra és kevésbé zavar a trendi appok hiánya.
WP8 esetén mindegy a hardver, mert nem fog érdekelni. Hiszen nagyon stabil, jól összehangolt és gyors akármelyik Lumiát veszed, csak az extrákban térnek el. Sajnos appok terén sok minden nincs WP8 alatt ami Androidon, de a Nokia és a Microsoft nagyon igényesen megcsinálta azokat amiket érdemes használni. Navigáció pl. eszméletlen jó és egész európára kiterjedő offline térkép jár hozzá. Budapesten a tömegközlekedésre úgy navigál, hogy a járatok menetrendjét is figyelembe veszi. Eszméletlen jól használható és egyszerű. SkyPe, üzenet kezelő, Facebook, felhőbe mentés pl. szerintem sokkal jobb és egyszerűbben kezelhető, mint android alatt. A gyári YT kezelő béna, de ingyenesen van a MetroTube nevű lejátszó, az világbajnok alkalmazás. Média lejátszó szintén buta, ha mindenféle nem megszokott formátumot is akarsz. Erre én a MoliPlayer-t használom, sajnos ez fizetős, és nem is olcsó, de nagyon jó cucc, megéri az árát. Mindent lejátszik, és tökéletes a kezelhetősége.
Fényképezőgép minősége és képessége szintén verhetetlen a Nokiáknak, pedig nekem van DSLR gépem is.
Böngészőnek jó a gyári, de az UC Browser még erre is ráver.
Szerintem érdemes venni hozzá még egy jó nagy microSD kártyát, mert gyorsan megtöltöttem a rendszerrel és programokkal, meg fotókkal a 8 gigát. Arra mondjuk elég, de ha filmeket és zenét is akarsz akkor elég hamar megtelik.
Negatívum, hogy nem enged hozzáférni a filerendszerhez telefonból, csak USB kábellel (vagy BT-vel csatlakozva) tehát a klasszikus file managereket el lehet felejteni. Mindent csak a dedikált helyre tesz és onnan olvas be. (képek, filmek, zenék) Engem zavart, hogy pl. zenét felhőn keresztül nem tudtam neki beadni, mert bár látja, de a lejátszó nem fér hozzá, átmenteni meg nem lehet, mert nem enged hozzáférést a dedikált mappákhoz.
Másik hogy a nyitó képernyőt nem lehet lecserélni. Csak a gyári "üsd be a kódot a nyitáshoz" képernyő van, nem lehet lecserélni olyanra mint az Androidon, hogy összekötögetem a pontokat és akkor nyílik, meg alapvetően lezárás is zavaró. Vagy azonnal zárod és akkor írogathatod be a kódot minden nyitásra, vagy időzítve zárod le, de akkor meg nem lehet előbb...mondjuk ezeket meg lehet szokni.
Igen legfőképpen az érdekel hogy "röccenés" mentesen fusson minden. Meguntam hogy minden programból szinte kifagyok vagy sok idő mire elindítja persze ez lehet a 993D hardvere miatt is.
Nézegettem még a Lumia 625-t is elég jó telónak tűnik de abban csak 512MB RAM van. Egy WP8-nál ez elég vagy kevés lehet mint most az androidnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!