Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Milyen rendszert válasszak ha...

Zsolti89 kérdése:

Milyen rendszert válasszak ha jót akarok magamnak?

Figyelt kérdés

Adott ugye 2 rendszer WP8 és Android. 40 ezer forint körül nézegetek telefonokat, ezidáig csak androidosokat de rábukkantam egy Lumia 820-ra ami ugye WP8.

Kérdés melyik rendszerrel lehet zökkenőmentesen netezni, youtubezni.

Nekem most egy Alcatel OT-993D telóm van és bár szeretem (amikor nem fagy le ami netezésnél többször előfordul)de sokszor nem tudok vele együtt élni.

4 teló jött képbe:

Nokia Lumia 820

Sony Xperia L

Lenovo A760 (most pont nem lehet kapni)

Samsung Galaxy Core Duos i8262

Fontos lenne még számomra a jó/erős WiFi, viszonylag hangos hangszóró (fülesben is szóljon hangosan).

2014. júl. 26. 01:25
 1/10 anonim ***** válasza:
26%

"4 teló jött képbe:"

Csak hármat soroltál fel, és egy kínai hulladékot. A szarsung meg hiába "frissebb" a maradéknál, szépen le van maradva...

2014. júl. 26. 03:05
 2/10 anonim ***** válasza:
Xperia L.
2014. júl. 26. 08:17
 3/10 anonim ***** válasza:
88%

Nokia Lumia 820 , volt mar 2 androidom , de ellegem van beloluk,

Most Lumiat keszulok venni

2014. júl. 26. 08:28
 4/10 Saavedro ***** válasza:
100%
A Lumia 820 a legjobb ezek közül.
2014. júl. 26. 10:22
 5/10 anonim ***** válasza:
Lumia 820.
2014. júl. 26. 11:29
 6/10 A kérdező kommentje:
Lumia 820-at a rendszere miatt vagy a hardvere miatt ajánljátok? Esetleg is-is?
2014. júl. 26. 12:36
 7/10 Saavedro ***** válasza:

Mert

1. Dupla LED-es villanójú, 8 MP-es Carl Zeiss optikája van (ami bár nem kiemelkedő, de megfelel)

2. Erős a hardvere (1 GB RAM és kétmagos Krait processzor)

3. Ez a hardver az androidnak is elég lenne, hát még a WP8-nak

4. Sokáig támogatott marad a készülék és kapja majd a frissítéseket (az androidról ez nem mondható el)

5. Jó a formaterv (cserélhető az akksi, mégis olyan, mintha unibody lenne a készülék)

6. A Lumiák szoftveres ellátottságuk miatt kiemelkednek a WP8-as mezőnyből.

2014. júl. 26. 13:00
 8/10 Krill válasza:

WP8, de csak akkor ha zökkenőmentesen akarod használni a telefonodat az említett dolgokra és kevésbé zavar a trendi appok hiánya.

WP8 esetén mindegy a hardver, mert nem fog érdekelni. Hiszen nagyon stabil, jól összehangolt és gyors akármelyik Lumiát veszed, csak az extrákban térnek el. Sajnos appok terén sok minden nincs WP8 alatt ami Androidon, de a Nokia és a Microsoft nagyon igényesen megcsinálta azokat amiket érdemes használni. Navigáció pl. eszméletlen jó és egész európára kiterjedő offline térkép jár hozzá. Budapesten a tömegközlekedésre úgy navigál, hogy a járatok menetrendjét is figyelembe veszi. Eszméletlen jól használható és egyszerű. SkyPe, üzenet kezelő, Facebook, felhőbe mentés pl. szerintem sokkal jobb és egyszerűbben kezelhető, mint android alatt. A gyári YT kezelő béna, de ingyenesen van a MetroTube nevű lejátszó, az világbajnok alkalmazás. Média lejátszó szintén buta, ha mindenféle nem megszokott formátumot is akarsz. Erre én a MoliPlayer-t használom, sajnos ez fizetős, és nem is olcsó, de nagyon jó cucc, megéri az árát. Mindent lejátszik, és tökéletes a kezelhetősége.

Fényképezőgép minősége és képessége szintén verhetetlen a Nokiáknak, pedig nekem van DSLR gépem is.

Böngészőnek jó a gyári, de az UC Browser még erre is ráver.

Szerintem érdemes venni hozzá még egy jó nagy microSD kártyát, mert gyorsan megtöltöttem a rendszerrel és programokkal, meg fotókkal a 8 gigát. Arra mondjuk elég, de ha filmeket és zenét is akarsz akkor elég hamar megtelik.

Negatívum, hogy nem enged hozzáférni a filerendszerhez telefonból, csak USB kábellel (vagy BT-vel csatlakozva) tehát a klasszikus file managereket el lehet felejteni. Mindent csak a dedikált helyre tesz és onnan olvas be. (képek, filmek, zenék) Engem zavart, hogy pl. zenét felhőn keresztül nem tudtam neki beadni, mert bár látja, de a lejátszó nem fér hozzá, átmenteni meg nem lehet, mert nem enged hozzáférést a dedikált mappákhoz.

Másik hogy a nyitó képernyőt nem lehet lecserélni. Csak a gyári "üsd be a kódot a nyitáshoz" képernyő van, nem lehet lecserélni olyanra mint az Androidon, hogy összekötögetem a pontokat és akkor nyílik, meg alapvetően lezárás is zavaró. Vagy azonnal zárod és akkor írogathatod be a kódot minden nyitásra, vagy időzítve zárod le, de akkor meg nem lehet előbb...mondjuk ezeket meg lehet szokni.

2014. júl. 27. 08:56
 9/10 anonim válasza:
Kedves utolsó! 8.1-el hivatalosan is van fájlkezelő,igaz le kell szedni a storeból,és fel oldani a telefont dupla "érintéssel is lehet"
2014. júl. 27. 13:16
 10/10 A kérdező kommentje:

Igen legfőképpen az érdekel hogy "röccenés" mentesen fusson minden. Meguntam hogy minden programból szinte kifagyok vagy sok idő mire elindítja persze ez lehet a 993D hardvere miatt is.

Nézegettem még a Lumia 625-t is elég jó telónak tűnik de abban csak 512MB RAM van. Egy WP8-nál ez elég vagy kevés lehet mint most az androidnak?

2014. júl. 27. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!