Ebay.com-ról szeretnék telefont rendelni (itthon használnám T-mobilos kártyával) de néhány kifejezést nem értek a leírásban, mit jelentenek ezek?
OEM: original equipment manufacturer, magyarul röviden gyártó.
ESN: Electronic Serial Number, azaz elektronikus sorszám. Ez csak CDMA telefonoknál használt fogalom, ami itthon egyáltalán nem működik.
IMEI: [link]
Factory unlocked: ez az, amikor a gyártó/szolgáltató függetleníti a telefont, míg a sima unlocked azt jelenti, hogy utólag lett függetlenítve, ami egyébként USA-ba teljesen legális, szóval ez nem jelenti azt, hogy az átverés lenne (sok eladó sem tudja viszont a különbséget, így lehet pár factory unlocked is csak sima unlocked, vagy épp fordítva). Lényegében semmi különbség sincs a kettő között.
Ha valami unlocked, és mellette még Verizon-os is, na azzal megfogtál, ötletem sincs ez mitől lehet. Tudsz egy ilyet linkelni?
Kösz szépen a választ,szerintem ilyen hasznos választ még nem kaptam ezen a honlapon :)
Itt egy olyan link pl,amit nem értek: [link]
Itt van, hogy GSM unlocked,és aztán, hogy Verizon,szal nekem ez így teljes sötétség:D De azt írja, hogy bárhol lehet használni, mégis ott van, hogy Verizon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!