Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » BlackBerry Z10 mobiltelefonra...

BlackBerry Z10 mobiltelefonra tényleg annyira szűk körű alkalmazás telepíthető?

Figyelt kérdés

Megpillantottam hogy a mobil milyen jó hardverrel van ellátva. Utána azt is hogy milyen kézbeillő a mérete. Na mondom, ilyen nincs. Ára is beleesik abba a tűrhető kategóriába 70-80 ezerért. Viszont utána az Operációs rendszerén akadt meg a szemem...

Mindazon alkalmazások, amelyek androidon működnek, ezen nem fognak?

2014. jan. 26. 19:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
arra figyelj, hogy alapból fehéren van a szín, a fekete +6ezer . nem hiába. mivel a fehér elég pocsík (sokak számára, pláne ennél a modellnél)
2014. jan. 29. 22:31
 12/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jó tanácsod!
2014. jan. 29. 22:33
 13/19 anonim ***** válasza:

Kijött már az ominózus frissítés (10.2.1), amelyik Android kompatibilis futtatókörnyezetet kínál. Ez nem képes az összes alkalmazás futtatására, de ahogy olvasom, a legnépszerűbbek (pl Instagram, Vine) gond nélkül mennek, illetve játékok teljesítményével sincs gond (Minecraft elvileg tökéletesen megy). Ugyanakkor, ha te elsődlegesen androidos szoftvereket akarsz használni, akkor egy Androidot futtató eszközzel fogsz jobban járni.

Nexus 4 alapjában véve jó telefon, nekem is volt, sebességével abszolút nincsen probléma, iOS-szel összevetve sem. Ugyanakkor mérete már nem az a "kézbeillő" (ha ez alatt az egy kezes használatot érted), főleg, ha veszel rá tokot (egész telefon üveg, ráadásul hátlapja nem biztos, hogy Gorilla Glass (egymásnak ellentmondó információkat leltem erről, de abból kiindulva, hogy főleg törött hátlapokat láttam, mintsem előlapokat, hajlok afelé, hogy nem az), így vettem rá egy bumpert). Amit még tudni kell róla: minden Nexus 4 kártyafüggetlen, még a szolgáltatóktól vásárolt is.

#8-cal nem értek egyet, Nexus 4 több mint egy éve van piacon, és Google nemrégiben Galaxy Nexus-szal kapcsolatban kifejtette, hogy ő csak 1.5 évig támogatja a készülékeit (Galaxy Nexus nem kapta meg a 4.4-et). Ebből kiindulva, én már csak olyan fél év támogatásra számítanék, más kérdés, hogy platform sajátosságaiból adódóan (legtöbb gyártó nem, vagy csak hosszú hónapokkal késve készíti el a saját eszközeire a legfrissebb változatot, így a fejlesztők is korábbiakat támogatják elsősorban) ezzel még évekig nem lesz gondod.

#4: "nexus 4-est. az nem megbízható?"

Mint írtam, volt Nexus 4-em (még 4.2-es érában), de nálam volt kemény fagyás, azaz csak készülék újraindítása segített. Semmi ROM-olás, semmi rootolás, csak Play-ről letöltött appok voltak rajta, egyik értesítő LED-et babráló tool frissítése után elkezdett problémákat okozni. Na, azt az OS-t, ahol userland szoftver képes fagyást okozni, nem szokás a szakmai körökben stabilnak tekinteni.

2014. jan. 29. 23:10
 14/19 A kérdező kommentje:

Utolsó. Köszönöm a részletes válaszodat, ezt már becsülöm. Különösen azért mert magamban nagyon afelé döntöttem, hogy Nexus 4-et veszek, vagy pedig LG Optimus G-t. De nekem is képzeletben kicsit kikötéseket állít fel a kijelző mérete, ugyanis ekkora mobillal még nem volt dolgom. Meg lehet szokni, de nekem egyébként sincs nagy tenyerem, meg plusz te azt mondod üveg hátlapja van, ami nem is GG, hát akkor most megint nem tudom melyik mobilt válasszam. Bárki bárhogy nézi mindig lesz hátránya egy mobilnak. A BB Z10, azért is tetszik mert kézre illő mérete van, és a teljesítménye is jó. Nem ismerem a BB alkalmazásokat, és sajnos még mindig nem lettem gazdagabb azonféle információkkal, hogy el lehet-e űzni vele az unalmat és kínálna annyi alkalmazást, hogy ne jusson az ember eszébe az androiddal való "hátránya". Beleértem, hogy telepíthetők-e rá komolyabb kaliberű játékok, multimédiás téren is megállja-e a helyét (zenehallgatás, filmnézés, fényképezés, stb..), illetve rengeteg közismert alkalmazás van (lásd skype), amit úgy olvastam a BB nem visz (és ez számomra egy nagy hátrány). Ezért ez sem merem választani.

Most akkor tanácsokat kérek. Köszönöm!

2014. jan. 30. 13:24
 15/19 anonim ***** válasza:
baszottul nem nehéz kezelni egy kézzel . a nexus 4 az 4,7" , nekem xperia sp van ami 4,65" és azt is simán lehet kezelni egy kézzel. a hozzászokás meg 1-2 nap .. mivan az üveglappal? nem azé találtak ki egy telefont se, hogy a fődhöz basszák ...
2014. jan. 30. 15:00
 16/19 anonim ***** válasza:
ja és a nadrágba is simán befér
2014. jan. 30. 15:00
 17/19 anonim ***** válasza:
Már bocs, de 4" az a bűvös hatàr ami fölött kisebb kezű vagy ügyetlenebb embereknek màr kifejezetten szenvedès a telefon kezelèse... Ami pedig az üveget illeti: jòl is látod meg nem is. Jòl, hisz tényleg nem ezèrt veszik, hogy földhöz vagdossák. Viszont tèvedsz, ha azt hiszed, hogy egyèb mòdon nem foghat padlòt szegèny telefon...
2014. jan. 31. 08:35
 18/19 trevis3991 válasza:
Szia, csak 1 kérdés mit választottál?
2014. máj. 15. 20:46
 19/19 anonim ***** válasza:

Van SNAP BlackBerry-re amivel lehet barmilyen Android appot telepiteni a BlackBerry-re a Google Play-bol. Itt egy kenyelmes telepito:

[link]

2014. máj. 17. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!