Hamar merülés ellen 1-2 tipp?
-kapcsold ki a wifit, hacsak nincs rá szükséged
-kapcsold ki az LTE-t/3G-t/adatforgalmat, ha nincs rá szükséged
-keveset utazz
-ne játssz
Fényerő 70% egyébként szerintem sok (kivéve, ha verőfényben használod).
- folyamatos szinkronizációt is lődd le, ha nem kell
- esetleg másik rommal kevesebbet ehet egy adott telefon
Előző hozzászólásokat direkt nem olvastam el, mert akkor csak azokra tudnék gondolni, szóval valószínűleg lesz átfedés:
- 70%-os fényerőt felejtsd el, 50% felé sose rakd, ha több, mint 20 perces üzemidőt akarsz
- mindenféle adatforgalmat (mobilnet, wifi, GPS, bluetooth) kapcsolj ki, és csak ha használod akkor kapcsold be őket
- tiltsd le a Google Now-ot, itthon kb semmi haszna, de az aksit nagyon szépen leszívja (ezt a beállítások->alkalmazások és ott az összes fül alatt tudod megtenni, keresd meg a Google Search-öt, és tiltsd le. Letörölni nem tudod, de ha már letiltod az is elég. Ha nem látsz olyat, hogy letiltás, akkor elsőnek a frissítéseket kell törölni, és utána letiltani)
- nem tudom magyarul hogy hívják ezt a menüt, valami helymeghatározás vagy ilyesmit keress, és kapcsolj ki mindent. Így nézzen ki: [link]
Kb ennyi.
Ha komolyan veszed, akkor még lehetne custom romot telepíteni meg custom kernelt, de mér ez is elegendő, mert ez a pár program/folyamat szokta nagyon leszívni az aksit.
Ezen kívül már a telefon úgy fog merülni, hogy azzal már nem tudsz mit kezdeni, hisz csak a kijelző meg ilyenek fogják meríteni, de legalább tényleg attól merül le a telefonod, hogy használod.
"mindenféle adatforgalmat (mobilnet, wifi, GPS, bluetooth) kapcsolj ki, és csak ha használod akkor kapcsold be őket"
Okostelefon internetelérés nélkül? Akkor már kapcsolja is ki, akkor tuti nem merül le gyorsan. :)
Természetesen ha használni akarja, akkor kapcsolja be, ilyen egyszerű.
De ha csak a zsebébe van akkor hülyeség lenne, ha menne.
Vagy szedjen le egy programot, ami automatikusan kikapcsolja, ha a képernyő is ki van kapcsolva (pl. Juice Defender).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!