Melyiket válasszam? Galaxy S4 mini vagy Xperia SP?
#35:
Lődd már le te magad! Amiért téged nem érdekel a véleménye még a kérdezőt érdekli és
ez számít. Amúgy te is igazán visszavehetnél mert ebből a beszólásodból is aztán
sugárzik az intelligencia.
És egyetértek mindenben amit az 54-es mondott mert 1-2 kivétellel mondod jobb érveket
is mint a Sony-sok na de most leírom az én VÉLEMÉNYEM (és ezt úgy írom hogy Sony-m van
és nem készülök samu-t venni):
Egymásmellé raktam a mobilarénás és a GSMArénás oldalakat a két telefonnal és mind
hardver mind szoftver tekintetében így állnak a dolgok, vegyük először a hardveri
részeket:
-Képernyő: Sony TFT, HD, 4.6 inch, 319 ppi
S4 mini Super AMOLED, qHD, 4.3 inch, 256 ppi
Namármost, Bár a Sonynak nagyobb a felbontása és ebből adódóan a ppi is jobb, én még
mindig a samu-t tartom jobbnak. Igaz az AMOLED túl szines de még mindig jobb
minőségben mint a TFT, és igaz h kisebb a felbontás, de kisebb a képernyőméret is és a
256 ppi mellett se lesz bajod hogy túl pixeles lenne a kép.
-Memória: Sony 8GB internal, microSD 32GB, 1 GB RAM
S4 mini 8GB, microSD 64GB, 1.5 GB RAM
Na itt jön a probléma. Bár a 64 GB-ig bővíthető tárhely nem különösebben előny, az a
fél giga ram már annál inkább. A Sony a gyrosaságáról híres, míg a Samu nem, de így
viszont előnyben van az s4 mini, mert a hasonló processzor mellett már gyorsabbnak
bizonyulhat, ha a felhasználó tudja normálisan kezelni.
-Kamera: Mindkettőben ugyanolyan kamera van, misőégben egyik sem büszkélkedhet de
átlagos használatra elég. az S4 mini-ben van legalább egy normálisabb előlepi kamera
is de ez mondjuk engem, (és sztem nem csak engem) valahogy hidegen hagy.
-Processzor és chipset: A kettőben nagyon hasonló a proci tehát ilyen szempontből nem
lesz különbség, GPU-ban viszont asszem a Sony erősebb, de ami a samu-n akadni fog az a
Sony-n is viszont erős kis gép mind2 nehéz lesz megakasztani.
-Akku: Sony 2370 mAh
S4 mini 1900 mAh
Itt már a Sony erősebb viszont a nagyobb kijelző miatt ez szükséges is, amúgy
intenzívebb használat mellett egyik se fogja bírni 1 napnál tovább.
Itt a S4 mini mellett szól az is hogy nem unibody míg a Sony az tehát könnyebben
cserélhető az akku ha esetleg valami baj történne vele.
Anyaghasználatban viszont egyértelműen a Sony a nyerő sokkal minőségibb és nagyon jól
össze van rakva. Nagyobb is(főleg a kijelző miatt) és nehezebb is (a fémkeret miatt).
Szoftver tekintetében mindkettőre meglesz (vagy már megvan?) a 4.2 és mindkettőre
TERVEZETT a 4.4 ami annyit jelent hogy vagy megkapja vagy nem de nagyobb a
valószínüsége h megkapja. Ilyen szempontből sokan szidják a samu TouchWiz felületét
ami bár felhasználóbarátabb egy mezei felhasználónak és tele van pakolva minden
hülyeséggel ami miatt erőforrásigényesebb de az S4 mini hardvere könnyen elbírja.
A Sony lehet hogy átlagos használat mellett gyorsabbnak tűnik de játékban vagy
netezésben mindkettő rendesen teszi a dolgát.
Kinézet terén nekem mindkettő baromira tetszik,a sony inkább férfiasabb benyomást kelt
az s4 mini meg inkább nőiesebb de én szivesen elfogadnám így is.
Nem fogom egyik pártját se, a kettő nagyon hasonlít egymásra minden téren, minimális
különbségek vannak. A Sony egy kicsivel olcsóbb és h nem zavarnak azok a hányosságok
ami vele járnak akkor az ajánlottabb, ha viszont az s4 mini hátrányait viseled jobban
akkor vedd azt avval sem fogsz rosszul járni.
Most pedig jöhetnek a piros kezek(elég érdekesnek tartom h attól függetlenül h a sony
fan-okat annyira nem érdekli az ilyen fajta pontozás ma mégis ráültek a piros kezekre,
talán csak annyire futotta nekik ha már normális érveket nem tudtak felhozni).
És mindenkinek kösz aki elolvasta ezt a regényt :-)
Beszereztem egy flip tokot is a telefonhoz.De nagyon tetszik mert van rajta egy kis ablak azon mutatja az időt meg minden fontos dolgot.Csak az abaja,hogy 10000 Ft.volt.
Ilyen tok van az SP-hez is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!