Android 4. 0,4.1,4.2 és a többi. Mi a hatalmas különbség?
Sziasztok!
Az a helyzet, h olyan dolgot tapasztalok manapság egyre gyakrabban, aminek nem értem az okát. És ez a fent említett rendszerrel kapcsolatos. Amikor megvesszük a telefonokat, ugyebár mindegyiken van már egy kiforrt rendszer, mármint úgy ahogy kiforrt. Ez működik is, hiszen akkor nem azzal adnák el. Viszont vannak ezek az Android rendszerek, h 4.1 meg 4.1.2 vagy mittomén mennyi meg milyen van még. A lényeg, h mi olyan különleges ezek között, h sokan vergődnek a miatt, h még nem jött a legújabb verzió?? Mert nekem 2.3.4-em van, de elég, jó, és tud mindent, GPS, WIFI, mobilnet, minden ami kell. Ezek már elvileg jóval fejlettebbek, de van vmi különbség a külsőn kívűl, h ennyire fontos legyen az az új JB meg a többi???
Kettessel nagyjából egyetértek, kivéve a többfelhasználós újítást. Az nem telefonra lett elsősorban kitalálva, hanem tabletre és ott nagyon is életszerű, tapasztalatból mondom. (bár adott esetben telefonon sem elvetemült gondolat szerintem) Pl. kisfiam kezébe adom a gépet, de csak a saját profiljában mászkálhat, így nem félek attól, hogy letöröl valami fontos adatot, alkalmazást vagy érdekes e-maileket küld az ismerőseimnek stb. :-)
Ezen kívül a Jelly Bean-ben a laggolás is kevesebb a project butter-nek (mennyi kaja) köszönhetően. Persze ez csak az újabb kütyüknél játszik úgy is.
Egyébként pedig ilyen a fejlődés. Én sem remegek azért, hogy mikor rakhatom már fel a legújabb verziót, de el tudom fogadni, ha valakit ez foglalkoztat. Neki ez fontos. Mint, ahogy van olyan ismerősöm aki néhány hetente-havonta cserélgeti az alkatrészeket, mert neki mindenből a legújabb, legjobb kell. A "régi" cuccokat meg eladja. Ez a hobbija. Hát istenem, különbözőek vagyunk.
Az azért elég ritka, hogy egy újabb verzió forradalmi újításokat hozzon. Nem kell ezt túllihegni, minden újabb kis verzióval jön valami apróság, aztán ha 3-4 év múlva visszanézel, akkor lehet meghökkensz, hogy az akkori telefonok kb. fele annyit sem tudtak, mint a mostaniak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!