Milyen Főzött ROM-ot ajánlotok XPREIA X8-ra?!
GingerDX-et, gyári vagy naa kernellel.
Legbeváltabb, legstabilabb: GingerDX 2.3.7 v029 nAa custom kernellel.
Ha kicsit bevállalósabb vagy és egy magasabb szolgáltatásért bevállalsz némi bugosságot, MiniCM 4.1.1 a hozzá tartozó nAa kernellel. Nálam most ez van fenn, néha kicsit belassul és rebootol, de összességében Q jó.
Lényeges: nagyon pontosan követni kell a leírást a recovery, a kernel és a rom telepítésében is, különben mókusdobálót csinálhatsz a telefonból.
Kernel cserénél vigyázni kell, érdemes ezt elolvasni:
MiniCM 4.1.1-et én is próbáltam, nálam nagyon bugos volt, alábbi gondokra emlékszem:
-usb csatlakoztatásnál esetenként fagyott, újraindult
-képernyőzárnál néha nagyon akadt
-néha az istenért sem akarta visszahozni a képernyőt kikapcsolt állapotból, hiába nyomkodtam a gombjait.
-kamera képe hajlandó volt szétesni
-naigen a reboot...az meg eléggé random időpontokban jött.
De ezek lehet csak egyedi gondok voltak nálam, de ehhez képest nem nyújtott különösebb pluszt a rendszer.
Viszont ahogy látom van belőle eléggé friss verzió is:
Hátha javították a hibákat.
A kamera bug nálam nem jött, a sleep módból ébredés probléma és az újraindulások igen. Procit felhúztam 652-re, fejlesztési folyamatoknál a háttérfolyamatokat lekorlátoztam max. 3-ra és azóta stabil. Némi nehézséget jelent, hogy a rom elvárna SD-n egy ext2 és egy swap partíciót, sajnos hardveresen az X8 egyiket sem tudja kezelni. Innentől a viszonylag elégséges memória kikényszerítéséhez mindenképpen kell a link2sd progi.
Nekem nagyon tetszik a 4.1 egymozdulatos alkalmazáskezelése, a főképernyőről fokozat nélkül szabályozható fényerő meg még sok apró kényelmi funkció. Ezért cserébe elviselem a gyerekbetegségeit, a Jellybean után megkötve érezném magam egy 2.3 GDX-szel. :)
Mindenesetre valóban a 2.3.7 GDX a legstabilabb.
Fő előnyök 2.1-hez képest:
Sd-kártyára telepíthetőek az alkalmazások
Dual touch: kétujjas nagyítás képeken és böngészőben
Rugalmasan alakítható felhasználói felület
Nagyobb kompatibilis alkalmazásválaszték (főként a root miatt)
Plusz a root miatt is könnyen le lehet takarítani róla a számodra szükségtelen programokat. És a processzor teljesítménye is állítható, amit érdemes megtenni sztem hogy az alsó határt 125-ről 245MHz-re állítani, és szerintem sokkal stabilabban fog futni a rendszer.
Ja meg asszem 2.1-es androidra csak Market van, ami megszűnt és a Google Play-pedig nem fut rajta így asszem programokat sem tudsz a gyári rendszerrel leszedni.
Meg ahogy előttem lett mondva, 1-2 program kéri a 2.3-as rendszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!