Létezik olyan Android alkalmazás, ami a 3g-t automatikusan ki-be kapcsolja?
Nofene. Azért a 3Gt mégse kellene kikapcsolni :D
Nem ártott neked az az UMTS cella, hidd el. Engedd ott lebegni az éterben :D
Szerintem elég ha az adatforgalmat engedélyezi/tiltja nem az alkalmazás nem? :D ( 3G nem egyenlő az adatforgalom fogalmával)
Szerintem neked ez kellene:
Data Scheduler FREE, PINYL Studio
Közben találtam olyant is ami a telefon 3G/2G rádióját is tudja talán kacsolgatni:
3G Battery Saver + WiFi BT
JMPDroids
A data scheduler csak azt szabályozza szerinte, hogy milyen időközként létesítsen adatkapcsolatot és mit csináljon a telefon.
A második már tud szelektálni technológiák között ( UMTS vagy GSM ).
Egyébként szinkronra szerintem a GSM is elég. Ha valamire kíváncsi vagy akkor átkapcsolod a telefont 3Gre és letöltöd a kívánt tartalmat.
ha például a szinkronizáció alapból is 10 percenként megy végbe, akkor teljesen mindegy, hogy kapcsolgatja vagy nem.
én meg arra, hogy facebookozzak, meg szinkronizáljon, mindig 2G-t használom, mivel általában út közben vagyok, és drága t-mobilenak amúgy sincs sok helyen 3G lefedettsége városon kívül, akkor minek fogyassza feleslegesen.
Nem. A 3G úgy általában jobban meríti a telefon akksit a mindennapi használat során ( legyen szó hang vagy adat hívásról ). Ennek oka pedig az a matek amit a telefon rádiós feldolgozó áramköreinek el kell végezniük.
Van jó pár új dolog amivel lehet akkut élettartamot növelni ( meglepő módon nem a telefonban, hanem a hálózatban található funkciók - amelyeket természetesen a telefonnak is támogatnia kell ).
Ezt az ütemező cuccost én is ki fogom próbálni, kösz, hogy feltetted ezt a kérdést a GYIKon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!