Kéne egy terv. A szüleim nem akarják hogy a saját (! ) pénzemből új telefont vegyek. Hogy tudnám őket meggyőzni? BŐVEBBEN LENT
Egy éve vettem uj telefont,amivel meg vagyok elégedve,de már hosszabb ideje vágyom egy másikra.Először azért nem azt vettem,mert nem engedték meg(akkor még drágább volt sokkal),de 15 éves vagyok,szerintem jogom van nekem eldönteni hogy mire költöm a pénzem.Kb fél éve döntöttem el hogy nem elérhetetlen ez a telefon,és elkedztem rá gyüjteni,szülinapra,húsvétra,névnapra karácsonyra stb pénzt kértem.Most van sok és 65 ezerért akarom a telefont.
OKOS,KIGONDOLT TERVEKET KÉRNÉK! KÖSZÖNÖM ELŐRE IS :-)
Mondd azt nekik, hogy utána addig megtartod ezt a telefont, amíg tönkre nem megy, akár 5 évig is, a másikat meg megpróbálod eladni vaterán.
Annyiból nem értek egyet a szüleiddel, hogy ugye ezeket a pénzeket ajándékba kaptad. Mégis mire költsd, ha nem arra, amire vágysz, amire amúgy esetleg nem költenél? Nem azért kaptad, hogy pl. ebből fizesd be a családi gázszámlát, ami ugye nagyon racionális és célszerű lenne, csakhát gázszámlát senki nem vesz ajándékba. Amikor ilyen korú voltam, én is telefont akartam venni, olyat, amilyet szeretnék, ha nem is ilyen drágát, de ebben a korban valahogy ez a fontos. Később majd rájössz, hogy mindkettőt úgyis csak telefonálásra fogod használni, arra meg jó az olcsóbb is.
Szerintem szükség van arra is, hogy időnként az ember marhaságokra költsön.
42 ezreset a 65 ezresre.más kategória a 2 telefon,de tényleg arra vágyok.
köszönöm a válaszolóknak! én is azt szoktam nekik mondani hogy akkor miért kapom?Azért hogy amire ők akarják elköltsem? Mondjuk a telefon vétel nálunk mindig kényes téma volt,mert apa és anya olyanok hogy "csak telefonállni kell" (az ő esetükben) az enyémbe pedíg hogy nem cserélgetjük évente a telefonunkat.Ebben igazuk van,de nem csak meguntam a telót,hanem soha nem volt még pénem megvenni a másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!